Aspirden ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
198.141
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Aspirden ne yapılır?​

Yemeklik yağ olarak kaliteli bir ürün olarak biliniyor. Öte yandan aspir yağı, biodizel yapımında da kullanılıyor. Küspesi de besleyici bir hayvan yemi oluyor. Aspir bitkisi, kuraklığa dayanıklı, yazlık karakterde ve ortalama 110-140 gün arasında yetişebiliyor.

Aspur nasıl yetişir?​

Toprak Hazırlığı:Toprak bakımından çok da seçici olmasa da, derin, verimli tınlı, drenaj problemi olmayan ve su tutma kapasitesi yüksek, pH değeri nötr veya nötr’e yakın (pH 5-7) olan topraklar aspir tarımı için idealdir. Daima bu tip topraklar tercih edilmelidir.
Haspir yörede et yemeklerinde ve özellikle yoğurtlu yemeklerde kullanılır. Bu yemeklerde çok az eklemek yeterlidir. Güneşin renklerini taşıyan haspir, en çok yoğurtlu yemeklere yakışır ve orman, keme aşı, çiğdem aşı, çağla aşı gibi yöresel yemeklerde tercih edilir.
Aspir bitkisi nedir ne işe yarar?
Güzel görüntüsü nedeniyle bir süs bitkisi olan Aspir bitkisi, tohumlarından elde edilen yağın farklı alanlarda kullanımı nedeniyle adından söz ettirmektedir. Bu bitkiden elde edilen maddeler; ilaçlarda, yemeklik yağ olarak, kozmetik ürünlerde ve boya maddesi olarak kullanılmaktadır.
Aspir bitkisinin kilosu ne kadar?
Aspir Çiçeği 1 kg Fiyatı 590,00 TL.

Aspir yemekte kullanılır mı?​

Bir bitki türü olarak yemeklerde tek başına kullanılması uygun değildir. Ancak aspir baharat haline getirilerek yemeklere farklı bir aroma ve lezzet katmak için, süsleme için ve özellikle de tuzlu kurabiye ve poğaça tariflerinde unla birlikte karıştırılarak kullanılabilir.

Aspir tohumu kac tl?​

Ticari kredi kartlarına 9 aya varan taksit fırsatı!
Aspir bitkisinin posası ise protein açısından zengin olduğu için hayvan yemi yapılır. Aspir çiçekleri ayrıca çay olarak hazırlanır ve tıbbı amaçla da tüketilebilir. Aynı zamanda mutfakta da kullanılabilen aspir çiçeği pilavlara eklenir ve bazı bölgelerde çorba yapılır.
 
Geri
Üst