Aspergerli oldugunu nasil anlarsin?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aspergerli olduğunu nasıl anlarsın?​

ASPERGER SENDROMU BELİRTİLERİ – Rutini sever, değişiklikten hoşlanmazlar. – Aşırı derecede içine kapanıktırlar. – Tekrarlayıcı davranışlar sergiler, tekdüze konuşurlar. – Karşısındaki konuşurken değişen ses tonunu anlamaz, esprileri algılayamazlar.

Hafif Asperger sendromu Nedir?​

Asperger sendromu, otizm spektrum bozukluğu grubundaki nöro-gelişimsel sorunlardan en hafif olanıdır. Beyindeki anomalilerden kaynaklanır ama bu değişikliklere neyin sebep olduğu tam bilinmemektedir. Genetik faktörlerin ve çevresel toksinlerin sendromun gelişiminde etkili olduğu sanılmaktadır.

Asperger sendromu ne zaman anlaşılır?​

Asperger sendromu ne zaman anlaşılır?
ASPERGER SENDROMU TEŞHİSİ Genellikle 4-11 yaşlarında belirginleşen Asperger sendromunu doğrudan tespit edebilecek bir test yoktur. Duruma göre bu bozuklukla benzer belirtilere sahip fiziksel rahatsızlıkları araştırmak için öncelikle kan testleri ve röntgen çekimleri yapılabilir.

Rett Sendromu Nasıl Anlaşılır?​

Rett Sendromu Nasıl Anlaşılır?
Rett Sendromu Belirtileri: Daha çok ellerini önde birleştirme, ovuşturma, el yıkar gibi yapma ve ellerini ağzına götürme gibi hareketleri art arda yaparlar. El çevirme, alkış, elleriyle dizlerine vurma ve parmaklarını oynatma gibi tekrarlanan el hareketlerinin bir veya bir kaçı da sıklıkla gözlemlenebilir.

Asperger sendromu tanısı nasıl konur?​

Yine sosyal ilişki kurmada zorluk, duygu ifadelerini ve metaforları anlayamama, değişime uyum göstermede zorlanma gibi sosyal hayattaki davranışlara göre tanı konulur. Asperger sendromu olan yetişkinlerin doktora başvuruları depresyon ve kaygı bozukluğu nedeni ile de olabilir.

Asperger duzelir mi?​

Asperger sendromunu tamamen iyileştirecek bir tedavi yöntemi bulunmuyor. Ancak bu tanıyı almış çocukların yaşayacakları zorlukların farkında olunarak yapılacak tıbbi ve psikososyal destekler ile Asperger sendromu olan kişilerin normal veya normale yakın bir hayat sürmesi sağlanabiliyor.

Asperger sendromu nörolojik mi?​

Asperger sendromu nörolojik mi?
Asperger sendromu; bir grup nörolojik bozukluk olan otizm spektrum bozuklukları grubunun bir alt türünü oluşturan sağlık sorunudur. İsmini 1944 yılında hastalığı ilk kez tanımlayan Dr. Hans Asperger’den alan bu sendrom, temel olarak insanlarla iletişim kurmada güçlük oluşturmasıyla karakterizedir.
 
Aspergerli olduğunu anlamanın birkaç belirtisi vardır. Öncelikle, rutini severler ve değişikliklere karşı hoşnutsuz olabilirler. Ayrıca, aşırı derecede içe kapanık olabilirler ve tekrarlayıcı davranışlar gösterebilirler. Karşısındaki kişinin ses tonundaki değişimleri anlamakta zorlanabilirler ve esprileri algılamakta güçlük çekebilirler.

Hafif Asperger sendromu, otizm spektrum bozukluğu grubundaki nöro-gelişimsel sorunlardan en hafif olanıdır. Beyindeki bazı anomalilerden kaynaklanır ancak tam olarak neyin sebep olduğu bilinmemektedir. Genetik faktörlerin ve çevresel toksinlerin bu sendromun gelişiminde etkili olabileceği düşünülmektedir.

Asperger sendromu genellikle 4-11 yaşları arasında belirginleşebilir. Bu sendromun doğrudan tespit edebilecek bir test bulunmamaktadır. Teşhis konulabilmesi için belirtileri değerlendirmek ve benzer belirtilere sahip diğer fiziksel rahatsızlıkları araştırmak için bazı testler yapılabilir.

Asperger sendromu tanısı genellikle sosyal hayattaki davranışlara göre konulur. Sosyal ilişki kurmada zorluk çekmek, duygu ifadelerini ve metaforları anlamamak, değişime uyum sağlamakta zorlanmak gibi belirtiler değerlendirilir. Asperger sendromu olan yetişkinlerin doktora başvuruları bazen depresyon ve kaygı bozukluğu nedeniyle de olabilir.

Asperger sendromu tamamen iyileştirilemeyen bir durumdur. Ancak tıbbi ve psikososyal desteklerle, bu tanıyı almış bireylerin normal veya normale yakın bir hayat sürmeleri sağlanabilir.

Asperger sendromu nörolojik bir sağlık sorunudur ve otizm spektrum bozuklukları grubunun bir alt türünü oluşturur. İnsanlarla iletişimde güçlük çekme ve sosyal etkileşim sorunları bu sendromun temel özelliklerindendir. Hastalığı ilk kez tanımlayan Dr. Hans Asperger'in adını taşıdığı için bu şekilde anılmaktadır.
 
Geri
Üst