AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asma yapragindan hangi yemekler yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.220
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Asma yaprağından hangi yemekler yapılır?​

Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile…
- ASMA YAPRAĞI PİDESİ Asma yaprağı 2 su bardağı mısır unu. 1.5 su bardağı yoğurt. 2 kahve fincanı zeytinyağı
- ASMA YAPRAĞI BÖREĞİ 6 adet yufka. Yarım kilo salamura yaprak. 250 gr. lor.
- ASMA YAPRAKLI PİLAV. 400 gr. taze asma yaprağı 1 çay bardağı bulgur. 5 çay bardağı su.

Üzüm yaprağı ne işe yarar?​

Mutfaklarımızda sıkça kullandığımız asma yaprağı lezzetli olmasının yanında oldukça da faydalı. İçerisinde yüksek oranda bulundurduğu A vitamini ile göz sağlığını korumaya yardımcı olur, çinko sayesinde boşaltım sistemini destekler, demir sayesinde ise kansızlık oluşumunu önler.

Asma yaprağı nasıl değerlendirilir?​

Asma yaprağı nasıl değerlendirilir?
Bizim tavsiyemiz tüketeceğiz kadar asma yaprağını sıcak suda rengi hafif sararana dek haşlayıp suyunu süzerek birer pişirimlik poşetlere koyup, dondurucuda saklamak. Hatta dondurucunuzda yer var ise içlerini pirinçli harçla doldurup bile saklayabilirsiniz…

Yaprak aşı yemeği nasıl yapılır?​

Yaprak aşı yemeği nasıl yapılır?
Yaprak Aşı (Çorum Yöresi Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şimdi gelelim tarife ilk önce nohutu, börülceyi, baklayı bir gün önceden ıslayın.
- Islanmış kuru bakliyatlarımızdan nohut ve börülceyi haşlamaya alalım.
- Biraz haşlandıktan sonra baklayı da ekleyip haşlamaya devam edelim.
- En son yeşil mercimek de ekleyip haşlayalım.

Asma yaprağı çiğ yenir mi?​

Suda eriyen folik asit ve C vitamininin atılmaması için çiğ olarak yiyin. Suda uzun uzun kaynatmayın. İncelerinden de seçebilirsiniz, direk salataya doğrayabilirsiniz. Çok yüksek oranda lif de içerdiğinden barsakları çalıştırır.

Kalan sarma yaprakları nasıl değerlendirilir?​

Soğuyan asma yapraklarını her pişirmede ne kadar kullanıyorsanız o kadarlık poşetler yaparak hazırlayın ve buzluğa atın. Sarma yapmak istediğiniz de ya da etli dolma, asma yapraklarınızı derin dondurucudan çıkarın suyun içinde biraz bekletip kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. lezzetli sarmalarınız olacaktır.

Yırtma Yemeği nasıl yapılır?​

Yırtma Yemeği nasıl yapılır?
Elimizle küçük parçalara böldüğümüz ve sonrasında yıkadığımız asma yapraklarımızı ve yarmamızı atıyoruz kaşıkla bir tur karıştırıp yapraklar yumuşayıncaya kadar pişiyoruz. Pişen yemeğimizin üzerine doğranmış dereotunu, maydanozu, çeyrek limon suyunu ve baharatlarını atıyoruz. Bir kaç taşım kaynatıp servise sunuyoruz.

Yaprak Ekşilemesi nasıl yapılır?​

Yaprak Ekşilemesi nasıl yapılır?
Sıvı yağ ile sarımsak kavrulur ve salça eklenir . Sonrada yapraklar 1-2 dakika çevrilir ve yaprakların üzerini geçecek kadarda su bırakılır. 5 dakika da öle kaynar sonra limon veya limon tuzu eklenir . Tuz da eklenir . Soğumaya bırakılır.Afiyet olsun !!
Asma yaprağı ile yemek nasıl yapılır?​
İnce ince kıydığımız yaprakları ekliyoruz. Yıkadığımız pirinç ve bulgurları, bir miktar da tuzu kattıktan sonra kaynar suyumuzu döküp kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte ara ara karıştırarak yapraklar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
Yaprak sarması ne yaprağından yapılır?​
Âdi yaprak dolması, Sarma, Yaprak sarması ya da Yaprak dolması, bulgur ya da pirinç başta olmak üzere çeşitli iç malzemelerin, genellikle beyaz lahana, kara lahana, dut yaprağı, kiraz yaprağı veya asma yaprağıyla sarılmasıyla yapılan bir yiyecek.

Asma yaprağı kışa nasıl hazırlanır?​

Asma yaprağı kışa nasıl hazırlanır?
1 kiloluk şişe içine yaprakları hafifçe üzerlerine bastırarak, yerleştirin. Daha sonra kalan tuzlu suyu yaprakların üzerine çıkana kadar dökün. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Hazırladığınız asma yaprağı salamurasını serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Asma yaprağı çorbası nasıl yapılır?​

Asma yaprağı çorbası nasıl yapılır?
Yapımı: Tencereye kaynar suyu alalım, sapları alınıp maydonoz gibi incecik doğranmış asma yaprakları ve bulguru ekleyip 15-20 dakika kayanatalım. Terbiye malzemesini iyice karıştırıp, ılıtmak için kaynayan karışımdan 4-5 çorba kaşığı terbiyeye ekleyelim. Sonra terbiyeyi yavaş yavaş tencereye boşaltalım ve karıştıralım.

Yırtma aşısı nasıl yapılır?​

Asma yaprakları parçalanıp küçük küçük didilir ve tencereye atılır. Kurutulmuş kemikli et, kırık yarma da koyulduktan sonra kaynamaya bırakılır. Etler piştikten sonra ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotu ve taze nanesi katılır. Afiyet olsun.

Murtağa nasıl yapılır?​

Murtuğa Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mümkünse bakır yoksa teflon bir tavada tereyağını bir tavada eritin.
- İçine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana dek kavurun.
- Yumurtaları tuzla birlikte ayrı bir kasede çırpın ve tavadaki unlu terayağına ilave edin. Hafifçe karıştırın ve güzelce pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin.

Dolma hangi yapraktan yapılır?​

Dolma hangi yapraktan yapılır?
Yaprak sarmanın en temel malzemesi salamura asma yaprağı. Asma yaprağı, ülkemizin birçok bölgesinde yetişen asmalardan toplanarak elde ediliyor.

Antep usulü ekşili köftenin yanına ne gider?​

Antep usulü ekşili köftenin yanına ne gider?
“Sulu Köftenin Yanına Ne Gider?” Diye Düşünenlerin Kurtarıcısı Olacak 12 Nefis Tarif
- Kolay Mercimek Çorbası Tarifi.
- Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi.
- Patates Salatası Tarifi.
- Bademli Pilav Tarifi.
- Mevsim Salatası Tarifi.
- Zeytinyağlı Barbunya Tarifi.
- Zeytinyağlı Bezelye Tarifi.
- Yağlı Biber Turşusu Tarifi.
 
Asma yaprağı, mutfaklarımızda yaygın olarak kullanılan ve lezzetli yemekler hazırlamak için harika bir malzemedir. Yukarıda verilen tariflere göre asma yaprağından yapılan yemekler arasında Asma Yaprağı Pidesi, Asma Yaprağı Böreği, Asma Yaprağı Pilavı, Yaprak Aşı, Yırtma Yemeği gibi çeşitli yemekler bulunmaktadır.

Asma yaprağının sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Yüksek miktarda A vitamini içeriği sayesinde göz sağlığını desteklerken, çinko ve demir içeriği ile boşaltım sistemi ve kansızlık problemlerine iyi gelmektedir.

Asma yaprağı tüketirken, yaprakları sıcak suda hafifçe haşlayarak dondurucuda saklamak da pratik bir yöntem olabilir. Ayrıca yaprakları ölçülü bir şekilde hazırlayıp derin dondurucuda muhafaza ederek ilerleyen zamanlarda kullanabilirsiniz.

Yaprak sarması yapmak için asma yaprakları, bulgur veya pirinç gibi iç malzemelerle sarılarak lezzetli bir yemek hazırlanabilir. Ayrıca yaprak sarması için genellikle beyaz lahana, kara lahana, dut yaprağı, kiraz yaprağı ve asma yaprağı tercih edilmektedir.

Asma yaprağını kışın da kullanmak isterseniz, yaprakları salamura yaparak saklayabilirsiniz. Yaprakların kışa hazırlanması için, yaprakları bir kavanoza yerleştirip üzerine tuzlu su dökerek muhafaza edebilirsiniz.

Asma yaprağı çorbası yapmak isterseniz, kaynar suya incecik doğranmış yaprakları ve bulguru ekleyerek terbiyeyi hazırlayabilir ve karışımı servis yapmadan önce bir araya getirebilirsiniz.

Son olarak, Antep usulü ekşili köftenin yanına lezzetli alternatifler arasında Kolay Mercimek Çorbası, Patates Salatası, Bademli Pilav, Mevsim Salatası, Zeytinyağlı Bezelye gibi tarifler bulunmaktadır. Bu tariflerle işte bu video sizlere keyifli bir yemek deneyimi sunabilir! Afiyet olsun!

Benzer forum konularında daha fazla bilgi bulabilir ve yemek yapımı ile ilgili daha fazla öneri alabilirsiniz. Herhangi bir başka sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst