AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asma yapragi tuzlu suya nasil basilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.548
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Asma yaprağı tuzlu suya nasıl basılır?​

Asma Yaprağı Salamurası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaprağın damarlı kısmı üste gelecek şekilde büyüklüğüne göre yaprağa 1 ya da 2 tutam tuz serpilir.
- Bu işlem üst üste 15-20 yaprak olana kadar devam eder daha sonra dikkatlice yine damarlı kısım üste gelecek şekilde bidona yerleştirilip bastırılır.

Sarma yaprağı nasıl tutulur?​

Sarma yaprağı nasıl tutulur?
Yaprakları ara ara alt üst edip, asma yapraklar sarı rengi alana kadar bekletin. 1 kiloluk şişe içine yaprakları hafifçe üzerlerine bastırarak, yerleştirin. Daha sonra kalan tuzlu suyu yaprakların üzerine çıkana kadar dökün. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Kuru Basım yaprak nasıl olur?​

Kuru Basım Yaprak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yaprakları 4-5 er yaprak olacak şekilde desteleyip katlayarak şişelere dolduralım.
- Ağızlarını güzelce hava almayacak şekilde kapatalım. Hepsi bu kadar basit👩🏻‍🍳 Kullanacağımız zaman taze yaprak gibi haşlayıp sarma işlemimizi yapabiliriz 👌🏻Afiyet olsun.

5 kilo yaprağa kaç kilo tuz gider?​

5 kilo yaprağa kaç kilo tuz gider?
5 kiloluk kavanoz ya da plastik bidon. her litre su için 200 gram kaya tuzu(yaklaşık 7-8 litre su)

Salamura yaprak haşlanır mı?​

Yapraklar salamura olduğu için öncelikle soğuk su ile yıkanı ve iki saat suda bekletilir ki tuz oranı iyice azalsın. Daha sonra tencerede su kaynatılır ve bu suya basılan yapraklar bir taşım kaynatılır. Hem haşlanan yapraklar yumuşar ve çabuk pişer.

5 kiloluk bidona kaç kilo yaprak girer?​

5 kiloluk bidona kaç kilo yaprak girer?
(5kg’lik bidonda 3 kg yaprak vardır)

Pet şişeye yaprak nasıl konur?​

Pet Şişede Yaprak Saklama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Asma yapraklarını pet şişeye taze dalından toplandığı şekilde hiçbir malzeme eklemeden doldurup şişenin ağzını iyice kapatın.
- Senelerce bozulmadan saklayabilirsiniz.
- Kullandığınız zaman şişeyi kesip yaprakları kaynamış suda haşlayın.Ve kullanıma hazır. Afiyet olsun.

Taze yaprak nasıl salamura olur?​

Taze yaprak nasıl salamura olur?
Salamura yapılacak yapraklar ince ve damarsız olmalıdır. Asma yapraklarını geniş bir tepsiye ya da temiz bir plastik kaba yerleştirin. İçme suyunu tencerede kaynatıp içine tuzu ve limon tuzunu ekleyin. Tuzlu suyu yaprakların üzerine döküp tepsinin ya da kabın üzerini bir tepsiyle kapatarak 12 saat kadar bekletin.

Yaprak sarma hangi mevsim?​

Türk Mutfağı’nın favori tatlarından biri olan yaprak sarmanın mimarı asma yaprağı, yazı müjdeleyen mayıs ayında toplanmaya başlıyor. Asma yaprağı, toplandıktan sonra çeşitli saklama yöntemleriyle sonraki dönemlerde yenmek üzere sofralarımızı taçlandırmaya devam ediyor.
 
Geri
Üst