AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aslıhan Koruyan Sabancı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Doğum Tarihi
1972

Ülke
Türkiye

1972 yılında Ankara‘da doğdu. Babası Atilla Koruyan, annesi Tuluhan Fatma Koruyan ‘dır (Merkez Bankası’nda çalıştı). Ailesinin görevi nedeniyle ilköğrenimine Londra’da başladı. Lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi’nde başladı, Amerika Birleşik Devletleri’nde Texas A&M Üniversitesinde işletme ve ekonomi bölümlerinden mezun oldu. Daha sonra işletme yüksek lisansını İtalya’da SDA Bocconi Üniversitesinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Cornell Üniversitesinde tamamladı.
Çalışma hayatına New York’ta Johnson & Johnson Family of Companies, Medical Devices and Diagnostics’de başladı. Ethicon Inc. ve Ethicon Endo Surgery Inc. şirketlerinde New York, New Jersey, Cinncinnati ve Boston’da iki yılı aşkın bir süre çalıştı. 2002 yılında SEDES Holding Yönetim Kuruluna kurucu üye olarak katıldım, SEDES Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
New Jersey’deki Johnson & Johnson firmasının idare merkezinde de çalıştı. Daha sonra İstanbul Johnson & Johnson Medikal’in ofisinde 2 seneyi aşkın süre ile görev yaptı.
2002-2009 yılları arasında Cornell Üniversitesinden Financial Management (Finans Yonetimi), Master Certificate of Hospitality Management (Otel Yönetimi Masterı), Essentials of Foodservice Management (Restoran Yönetimi), Marketing in Hospitality Management (Otel Yönetimi ve Pazarlama Teknikleri), Plant Based Nutrition (Bitkisel Gıdalar ve Beslenme) eğitimlerini tamamladı.
1991 yılında Türkiye 2. güzeli oldu ve Dünya Güzellik Yarışmasında Miss World 6. Güzeli ve Avrupa Güzellik Kraliçesi (5th Runner up Miss World and European Queen of Beauty) seçildi.
21 Temmuz 2002 tarihinde Çırağan Palace’de yapılan görkemli düğün ile ünlü iş adamı Özdemir Sabancı‘nın oğlu Demir Sabancı ile evlendi. 1997 yılında New York’ta Cornell Üniversitesi’nde okurken tanışan çiftin nikâh şahitliğini damadın amcası Sakıp Sabancı ile Koruyan’ın dayısı Aytemur Göktürk yaptı. Düğüne katılan yüzlerce davetliyle Demir Sabancı’nın annesi Sevda Sabancı, kız kardeşi Serra Sabancı ile Aslıhan Koruyan’ın annesi Tuluhan Fatma ve babası Atilla Koruyan tek tek ilgilendi.
2006 yılında yaptırdığı tahliller sonucunda bazı gıdalara karşı aerjisi olduğunu öğrendi
2008 yılında “Glütensiz Gurme Lezzetler” kitabını yazdı. Gourmand World Cookbook Awards, dünyadaki en önemli ve prestijli yemek kitabı yarışmasını kazandı. Kendisine Dünyanın En İyi Sağlık ve Beslenme Konusundaki Yemek Kitabi (Best Health and Nutrition Book in the World) ödülü takdim edildi.
Üç çocuk annesidir.

Aslıhan Koruyan Sabancı 1972 yılında Ankara'da doğmuştur. Babası Atilla Koruyan, annesi Tuluhan Fatma Koruyan'dır ve annesi Merkez Bankası'nda çalışmıştır. Ailesinin görevi nedeniyle ilköğrenimine Londra'da başlamıştır. Lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan Aslıhan Koruyan, Amerika Birleşik Devletleri'nde Texas A&M Üniversitesi'nde işletme ve ekonomi bölümlerinden mezun olmuştur. Daha sonra işletme yüksek lisansını İtalya'da SDA Bocconi Üniversitesi'nde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Cornell Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Çalışma hayatına New York'ta Johnson & Johnson Family of Companies, Medical Devices and Diagnostics şirketinde başlamış ve çeşitli şehirlerde görev yapmıştır. 2002 yılında SEDES Holding Yönetim Kurulu'na kurucu üye olarak katılmış ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ayrıca, Johnson & Johnson firmasının New Jersey'deki idare merkezinde de çalışmıştır. İstanbul Johnson & Johnson Medikal ofisinde de görev almıştır.

Aslıhan Koruyan Sabancı, eğitimine devam ederek 2002-2009 yılları arasında Cornell Üniversitesi'nden çeşitli eğitim sertifikaları almıştır. 1991 yılında Türkiye 2. güzeli seçilmiş ve Dünya Güzellik Yarışmasında Miss World 6. Güzeli ve Avrupa Güzellik Kraliçesi seçilmiştir. 21 Temmuz 2002 tarihinde ünlü iş adamı Özdemir Sabancı'nın oğlu Demir Sabancı ile Çırağan Palace'de görkemli bir düğünle evlenmiştir. 2006 yılında bazı gıdalara karşı alerjisi olduğunu öğrenmiş ve 2008 yılında "Glütensiz Gurme Lezzetler" kitabını yazarak Gourmand World Cookbook Awards'ta ödül kazanmıştır.

Aslıhan Koruyan Sabancı, üç çocuk annesidir.

Geri