- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Asli ağaç türleri nelerdir?
SARIÇAM. Türkiye ve dünyadaki en güney sınırı Kayseri-Pınarbaşı’ndadır.Kaç çeşit ağaç var?
Tam sayı vermek gerekirse: 60.065. Veritabanı için müzelerden, botanik bahçelerinden, tarım kuruluşlarından ve pek çok farklı kaynaktan derlenen bilgilere göre, dünyada en çok ağaç türüne sahip ülkeler, Brezilya, Kolombiya ve Endonezya. Her birinde en az 5.000 tür ağaç yaşıyor.Ağaç türleri kaça ayrılır?
Ağaçlar tohum taşıyan bitkiler grubuna ait olup, gymnosperms (iğne yapraklı ağaçlar) ve angiosperms (yapraklı ağaçlar) olarak iki alt gruba ayrılırlar. Toplam olarak yapraklı ağaçların 30.000; iğne yapraklı ağaçların 520 adet türü bilinmektedir ve bu yapraklı ağaçların büyük bir kısmı tropik ormanlarda yetişmektedir.
Ağaçların ne özelliği var?
AĞACIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ Ağaç uzunluğuna paralel, lifsi hücrelerden oluşur. doğal bir polimer hücrelerden oluşur. bu hücreler ağacın ekseninden radyal olarak dışa doğru gelişir.
Sarıçam ağacı nedir?
Sarıçam ağacı Avrupa başta olmak üzere ülkemizde de yetişen bir ağaç türüdür. Türkiye’de en fazla Doğu Karadeniz bölgesinde yetişen bir ağaç türüdür. Sarıçam ağacı Doğu Karadeniz bölgesinde yoğun olarak görülür. Doğu Karadeniz harici en fazla Kafkasya’da da yetişmektedir.Orman ağacı nedir?
Ormanlarımızda yetişen asli ağaç türlerimiz; kestane, kayın, meşe, kızılağaç, kavak, huş, ıhlamur, dişbudak, akçaağaç, karaağaç, çınar, söğüt, ceviz ve sığla gibi yapraklı ağaçlar ile çam, göknar, ladin, sedir, ardıç, servi ve porsuk gibi iğne yapraklı ağaçlardır…Bu dünyada kaç tane ağaç var?
“Daha önceki tahminler 400 milyardı. Yeni tahmine göre ise dünyada üç trilyon yetişkin ağaç bulunuyor.
Sarıçam ağacı türkiyede nerede yetişir?
Soğuk iklim ve rüzgara karşı dayanıklı, bol güneş ister. Kumlu ve killi topraklarda gelişebilir. Nisbi nemi çok düşük olan iklimlerde ve kuru topraklarda gelişemez. Kazık kökleri sayesinde fırtınalara dayanıklıdır.
ORMANLAR OKSİJEN KAYNAĞIDIR. Kuşkusuz ormanların en önemli faydası oksijen kaynağı olmasıdır. Bitkiler fotosentez yolu ile havadan karbondioksiti alır; havaya oksijen verir. Havada % 21 oranında oksijen bulunmaktadır. Bu miktarın % 56’sını ormanlar üretir.