AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aslan Gündüz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Unvan
Prof. Dr.

Doğum Tarihi
1950

Ülke
Türkiye

1950 yılında Elazığ’da doğdu. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1983’te Devletler Hukuku Doktoru ünvanını, 1993’te de Essex Üniversitesinden Master derecesi aldı. 1995 yılında Devletler Hukuku Profesörü oldu. Emekli olmadan önce, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültelerinde öğretim üyeliği yaptı.
1995-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü ve İnsan Hakları Merkezi Müdürlükleri görevlerini yerine getirdi. 1995-1998’de Türkiye Cumhuriyeti adına Strazburg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde hükümet ajanlığı görevi yaptı. Prof. Aslan’ın yayınlanmış ikisi İngilizce beş kitabı, kırk civarında bilimsel makalesi bulunmaktadır. Makalelerin bir bölümü A.B.D., Kanada ve İngiltere’de olmak üzere yurt dışında yayınlanmıştır.
Prof. Dr. Aslan Gündüz, Uluslararası Hukuk, İnsan Hakları Hukuku ve Avrupa Birliği Hukuku dersleri vermekteydi.
İstanbul Kültür Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Gündüz 20 Ocak 2004 günü kansere yenik düşerek vefat etti.

Prof. Dr. Aslan Gündüz, 1950 yılında Elazığ'da doğmuş bir hukukçu ve akademisyendir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Devletler Hukuku Doktoru unvanını almış ve Essex Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmıştır. 1995 yılında Devletler Hukuku Profesörü unvanını almıştır. Kariyeri boyunca İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültelerinde öğretim üyeliği yapmış, aynı zamanda Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü ve İnsan Hakları Merkezi Müdürlükleri görevlerinde bulunmuştur.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti adına Strazburg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde hükümet ajanlığı görevini üstlenmiş ve ulusal ve uluslararası alanda birçok yayın yapmıştır. Aslan Gündüz'ün uluslararası hukuk, insan hakları hukuku ve Avrupa Birliği hukuku üzerine dersler verdiği bilinmektedir.

İstanbul Kültür Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaparken, 20 Ocak 2004 tarihinde kansere yenik düşerek vefat etmiştir. Türkiye'de hukuk alanında önemli katkılarda bulunmuş ve akademik anlamda saygın bir isim olarak anılmaktadır.

Geri