AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
250 gram çiğ kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
4 bardak süt
1 bardaktan biraz az şeker
3 kaşık un
Vanilya

Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kadayıfı buzlukta bekletelim daha sonra elimizle ufalayıp kıralım. Yağsız olarak 10 dk kavuralım.
Şeker ve yağını ekleyip sabırla kavuralım, uzun sürsede hazır kavrulmuştan daha lezzetli oluyor.
İyice kavrulunca bir kaba alıp soğutalım.
Soğuyup sertleşen kadayıfları karıştırarak tekrar ayrılmasını sağlayabiliriz.
İyice soğuyunca cevizini ekleyelim.
Tepsimizin tabanına kadayıfın yarısını yayalım.
Muhallebiyi pişirip biraz ılıyınca kadayıfların üzerine yayalım.
En değerli püf noktası bu kademede üst kadayıfı dökmeden buzdolabına kaldıralım yeterlice soğuyan muhallebinin üzerine ayırdığımız kadayıfın birazını yayalım.
Servis edilecek dilimleri ayarlayıp servis esnasında kalan kadayıftan dökerseniz çıtırlığını kaybetmeyecektir.
Ertesi günlerde birebir çıtırlıkta kalacaktır.
Püf noktalarına uyunca çok hoş oluyor.Afiyet olsun

Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst