- Konu Yazar
- #1
Asla Yağ Çekmeyen Mayasız Ve Pratik Kahvaltı Lokmacıkları Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
4 su bardağı kadar un (Un ölçüsü her una nazaran değişiklik gösterebilir)
Kızartmak İçin
Yağ
Asla Yağ Çekmeyen Mayasız Ve Pratik Kahvaltı Lokmacıkları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sütün içine un hariç bütün gereçleri ekleyip düzgünce karıştırın.
Daha sonra unu ek ederek pürüzsüz hal alana kadar biçimde gördüğünüz kıvama gelene kadar un ekleyip karıştırın.
Her unun kalitesi, yumurtanın büyüklük oranı bile un ölçüsünde tesir edecektir onun için azar azar, denetimli ekleyin unu.
Hamuru kızan yağa kaşık yardımıyla küçük kesimler olacak biçimde dökün. Kaşığı orta ara yağa bulayın ki hamurlar yapışmasın.
Not: Yağınız çok kızgın ve yüksek derecede olmamalı ve hamur kesimleri küçük olmalı, büyük olursa içi hamur kalabilir. Onun için püf noktalarına dikkat edin. Sonuçtan mutlu kalacaksınız muhakkak. Bu tanım hem yağda çekmediği için ekonomik birebir vakitte. Kızaran hamurlar servise hazır. Afiyet olsun
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
4 su bardağı kadar un (Un ölçüsü her una nazaran değişiklik gösterebilir)
Kızartmak İçin
Yağ
Asla Yağ Çekmeyen Mayasız Ve Pratik Kahvaltı Lokmacıkları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sütün içine un hariç bütün gereçleri ekleyip düzgünce karıştırın.
Daha sonra unu ek ederek pürüzsüz hal alana kadar biçimde gördüğünüz kıvama gelene kadar un ekleyip karıştırın.
Her unun kalitesi, yumurtanın büyüklük oranı bile un ölçüsünde tesir edecektir onun için azar azar, denetimli ekleyin unu.
Hamuru kızan yağa kaşık yardımıyla küçük kesimler olacak biçimde dökün. Kaşığı orta ara yağa bulayın ki hamurlar yapışmasın.
Not: Yağınız çok kızgın ve yüksek derecede olmamalı ve hamur kesimleri küçük olmalı, büyük olursa içi hamur kalabilir. Onun için püf noktalarına dikkat edin. Sonuçtan mutlu kalacaksınız muhakkak. Bu tanım hem yağda çekmediği için ekonomik birebir vakitte. Kızaran hamurlar servise hazır. Afiyet olsun