- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Aşkınlık ne anlama gelir?
Aşkınlık, görülen, bilinen, yaşanılan, deneyimsel dünyanın ötesine geçerek ya da deyim yerindeyse üstüne çıkarak bir çeşit aşkın bir dünyayla buluşmanın ruh haliyle yazılmış sanat-edebiyat eserlerini nitelemek için kullanılan bir terimdir. Sanatçının kendini aşma durumudur.Aşkınlık boyutu nedir?
Aşkınlık boyutu diğer boyutlara anlam veren inanç ve değerlerdir. Tüm boyutların sonuçlarına doğru giderken farkında olmaktır. Örneğin: Biyolojik boyut susadığını söyler sen onun farkında ol, suyunu içtiğin zaman şükür duygusu içerisinde susuzluğunun giderildiğinin de farkında ol.Aşkınlık ihtiyacı ne demek?
Aşkınlık İhtiyacı: Fromm, aşkınlık ihtiyacının ise insanın hayvani, edilgen ve savunmasız bir yaratık olarak kalmayıp yaratıcı bir varlık olmaya yönelik bir istenç duymasından kaynaklandığını düşünür. Bu bağlamda sanat, sevgi, inanç, düşünce gibi alanlar; insanın kendisini aşmaya yöneltebilecek araçlardır.
Askin ve Ickin ne demek?
Aşkın’ın, ötesinde ya da dışında olmanın karşıtı; bir şeyin içerisinde olma, bir şeye “içkin” olma, o şeyin kendisi dışındaki bir ilkeye bağlı olmama.
Sartre Hangi akım?
Varoluşçuluk Akımının Kurucusu ve Temsilcileri Varoluşçuluk akımının kurucuları Friedrich Nietzsche ve Jean Paul Sarte’dır.Sartre Kimdir felsefe?
Jean-Paul Sartre (1905-1980) Fransız Filozof Jean-Paul Sartre (tam adı: Jean-Paul Charles Aymard Sartre) 21 Haziran 1905’te Fransa’da doğdu. 15 Nisan 1980’de yaşamını yitirdi. Babasını küçük yaşta kaybetti. Sarbonne Üniversitesi’nde Almanca profesörü olan dedesi tarafından yetiştirildi.Tanrının içkin olması ne demek?
Aşkın teriminin karşıtıdır. Herhangi bir varlığın yapısına karışmış olanı dile getirir. Örneğin kamutanrıcılığa göre tanrı doğada içkin, tanrıcılığa göreyse tanrı doğayı aşkındır. Bir anlamda da kendinde kalanı ve başkasına geçmeyeni dile getirir.
Felsefeye göre aşk nedir?
Aşk insansallaştırılmış cinselliktir, bir doğal ortam olduğu kadar bir kültür ortamıdır. Aşkın kökenindeki duygu eksiksiz adanmışlık duygusudur. Bu adanmışlık ne iyiliktir ne özveridir, yalnızca kendini karşılıksız bırakıştır. Aşkın dışında mutlak adanmışlık yoktur.