AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aşkın Nur Yengi Kibrit ve Alev şarkı sozu

haberci

Yeni Üye
Aşkın Nur Yengi Kibrit ve Alev şarkısı, Kibrit ve Alev aşkın Nur Yengi
Kibrit ve Alev
Zalim gozlerinle sen bir kibrit caktın
ben bir kor alevdim oldum yandım
Senle oğrendim ki sevda tek yanmakmış
Herkes aynı sevse aşk olmazmış
Yakıp giden sen
Yanıp sonen ben
Kendimden mahrum oldum
Aşk isterken
Yakan mı soyle, yanan mı duşman
Yanlış kalplerde oldu aşk bin pişman
yurek hasarlı başım dumanlı
Geride enkaz cok
adın dilimde omurluk tovbe
Birdaha sevmek yok

"Aşkın Nur Yengi - Kibrit ve Alev" şarkısının lirikleri oldukça etkileyici ve derin duyguları anlatıyor. Şarkıda aşkın kibrit ve alev metaforu üzerinden ele alındığını görüyoruz. İşte şarkı sözlerine biraz detaylı bir şekilde değinelim:

"Zalim gözlerinle sen bir kibrit çaktın, ben bir kor alevdim oldum yandım" cümlesinde aşık olan kişi, karşı tarafın acımasızlığıyla kendini kor ateşine dönüştürüp yandığını ifade ediyor. Bu cümledeki metafor, karşı tarafın acımasızlığını ve ilişkideki dengesizliği vurguluyor.

"Senle öğrendim ki sevda tek yanmakmış, herkes aynı sevse aşk olmazmış" ifadesinde ise aşkın bencil olmayan tarafının sadece yanmak olduğu ve her iki tarafın da aynı şekilde aşık olmasının sevgiyi olmadığını gösteriyor. Bu cümlede aşkı tek taraflı yaşamanın acı yanını ve karşılıklı bir aşkın önemini vurguluyor.

"Yakıp giden sen, yanıp sönen ben, kendimden mahrum oldum, aşk isterken" dizeleri aşkın karşılıklı olması gerekliliğini ve tek taraflı bir ilişkinin ne denli yıkıcı olabileceğini anlatıyor. Aşık olan kişinin kendini kaybederek, başkalarının onu nasıl kullanıp yok sayabileceğini anlatıyor.

"Yakan mı söyle, yanan mı düşman, yanlış kalplerde oldu aşk bin pişman" cümlesinde ise aşkın getirdiği acıları ve yanlış kalplerde yaşanan hayal kırıklıklarını ifade ediyor. Yanan kişinin mi suçlu olduğu, yoksa onu ateşe atanın mı suçlu olduğu sorgulanıyor ve bu acıların aşkı nasıl kemirip bitirdiği anlatılıyor.

"Yürek hasarlı, başım dumanlı, geride enkaz çok, adın dilimde, ömürlük tövbe, bir daha sevmek yok" dizeleriyle ise aşk acılarının bıraktığı yıkımı ve yüreklerde oluşan hasarı vurguluyor. Ayrıca bir daha aşka olan inancın sorgulandığı ve bu acılar sonrasında tekrar aşka yeltenmeyeceğini belirtiyor.

Şarkı aslında aşk acılarını, hayal kırıklıklarını ve yanılgıları derin bir şekilde anlatıyor. Kibrit ve alev metaforu ile aşkın ne kadar yıkıcı olabileceği ve yanlış kalplerde nasıl acılar yaşanabileceği anlatılıyor.