AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askida fatura sartlari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Askıda fatura şartları nelerdir?​

Askıda fatura dayanışmasına hangi ihtiyaç sahibi kişiler müracaat edebilir? İBB’ye daha önce sosyal yardım talebinde bulunmuş ya da bulunacak olan(sosinc.ibb.gov.tr) ve sosyal yardım talebi olumlu sonuçlanmış herkes faturasını ekleyebilir. Bu kontrol otomatik olarak Askıya Fatura Bırak!

Fatura Askıda nasıl yapılır?​

Fatura Askıda nasıl yapılır?
ASKIDA BAŞVURU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? – Askıda fatura başvurusu için askidafatura.ibb.gov.tr sayfasına giriş yapıyorsunuz. – Ardında sayfada “ASKIDA FATURA BIRAK” butonuna tıklıyorsunuz. – Karşınıza çıkan sayfada kişisel bilgileri doldurup “ASKIDA FATURA BIRAK” butonuna tıklıyorsunuz.

Askıda fatura ödendiği nasıl anlaşılır?​

Askıda fatura ödendiği nasıl anlaşılır?
ASKIDAKİ FATURALARIM. Askıya bıraktığınız faturaların durumunu sorgulamak için lütfen yanda bulunan formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sorgulama sonucunda sistem üzerinde kayıtlı faturalarınız listelenecek ve durumlarını görebilir olacaksınız.

İBB Aile Destek Paketi nedir?​

İhtiyaç durumuna göre kategorize edilmiş bir aileye dilerseniz 100 TL, dilerseniz 250 TL tutarında destekte bulunabilirsiniz. Sistem size otomatik olarak bir ilçe tespit ederek, desteğiniz o ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailenin İstanbulkart’ına yatırılacak ve aile SMS ile bilgilendirilecektir.

Sedep nedir?​

Sedep nedir?
Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) kapsamında gıda yardımı, erzak yardımı, giyecek, yakacak ve para yardımı dahil bir çok sosyal yardımın İstanbul’da yaşayan dar gelirli vatandaşlara yardımların daha hızlı ve kolay şekilde ulaştırılması için hayata geçirilmiş bir projedir.

Askıda su faturası nasıl ödenir?​

Askıda su faturası nasıl ödenir?
https://askidafatura.ibb.gov.tr adresinden erişilebilen sisteme, İBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi aileler, ödeme güçlüğü çektikleri faturalarını bırakıyor. Yine aynı adresten erişebilen herkes de bu sisteme bırakılmış faturalardan istediklerini ödeyerek dayanışmaya katkı veriyor.

Askıda fatura ödendiğini nasıl öğrenebilirim?​

ASKIDAKİ FATURALARIM Askıya bıraktığınız faturaların durumunu sorgulamak için lütfen yanda bulunan formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sorgulama sonucunda sistem üzerinde kayıtlı faturalarınız listelenecek ve durumlarını görebilir olacaksınız.

Askıda fatura kaç para toplandı?​

Askıda fatura kaç para toplandı?
Dört ayrı paketi kapsayan sosyal destekler ile bugüne dek toplanan yardım 63 milyon 588 bin TL’ye ulaştı. Hayırseverler ile ekonomik desteğe ihtiyaç duyanları buluşturan İBB’nin dünyaya örnek olan uygulaması Askıda Fatura’da, 44 milyon 737 bin TL tutarındaki 302 bin 747 adet fatura askıdan indi.

Askıda fatura hangi faturalar?​

Askıda fatura hangi faturalar?
ASKIDA FATURA Değerli hayırseverler; yüksek bedelli İSKİ ve İGDAŞ faturaları için fatura kardeşliği sistemini başlattık. Seçtiğiniz yüksek bedelli fatura için uygun gördüğünüz kadar ödemeyi yapıp, kalanını başka hayırseverlere bırakabilirsiniz.

Askıda faturaya nasıl abone olurum?​

ASKIDA FATURA BIRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Askıda fatura işlemleri için lütfen ilgili formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sosyal yardım talebi onaylanmış kişi ile fatura sahibi kişi aynı olmalıdır. İşlemle ilgili sorularınız için sıkça sorulan sorular başlığımızdan bilgi alabilir ya da Alo 153’ü arayabilirsiniz.

Askıda fatura uygulaması nasıl yapılır?​

Askıda fatura uygulaması nasıl yapılır?
ASKIDAKİ FATURALAR Askıda fatura işlemleri için lütfen ilgili formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sosyal yardım talebi onaylanmış kişi ile fatura sahibi kişi aynı olmalıdır. İşlemle ilgili sorularınız için sıkça sorulan sorular başlığımızdan bilgi alabilir ya da Alo 153’ü arayabilirsiniz.

Askıda elektrik faturası var mı?​

Askıda elektrik faturası var mı?

Askıda fatura var mı?​

‘Askıda Fatura’ adıyla başlayan yardımlaşma kampanyamız dünyada eşi görülmemiş bir dayanışma hareketi olarak tarihe geçti. Bu, sizlerin sayesinde oldu. Milletimizin yardımseverliğini ve kardeşliğini tüm dünyaya gösterirken, ihtiyaç sahibi ailelerin mutluluğu da kalplerimizi rahatlattı.

Askıda Fatura ödeniyor mu?​

Askıda Fatura ödeniyor mu?
Değerli hayırseverler; yüksek bedelli İSKİ ve İGDAŞ faturaları için fatura kardeşliği sistemini başlattık. Seçtiğiniz yüksek bedelli fatura için uygun gördüğünüz kadar ödemeyi yapıp, kalanını başka hayırseverlere bırakabilirsiniz.

Askıda fatura şartları oldukça detaylı biçimde açıklanmış. İhtiyaç sahibi kişilerin İBB'ye sosyal yardım talebinde bulunmuş ya da bulunacak olanların (sosinc.ibb.gov.tr) ve sosyal yardım taleplerinin olumlu sonuçlandığı kişilerin faturalarını ekleyebileceği ifade edilmiş. Uygulamaya katılmak için yapılması gereken adımlar da anlatılmış: askidafatura.ibb.gov.tr sayfasına giriş yapmak, "ASKIDA FATURA BIRAK" butonuna tıklamak, kişisel bilgileri doldurup "ASKIDA FATURA BIRAK" butonuna tekrar tıklamak.

Faturanızın ödendiği bilgisini öğrenmek için ise "ASKIDAKİ FATURALARIM" bölümünden sorgulama yapılması gerektiği belirtilmiş. Sisteme giriş yaparak bırakılan faturaların durumunu kontrol edebilir ve ödendiğini görebilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü "İBB Aile Destek Paketi" kapsamında ihtiyaç durumuna göre kategorize edilmiş ailelere 100 TL veya 250 TL destekte bulunulabileceği ifade edilmiş. Sistem otomatik olarak bir ilçe tespit ederek, desteğin o ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailenin İstanbulkart'ına yatırılacağı ve ailenin SMS ile bilgilendirileceği belirtilmiş.

"Sedep" (Sosyal ve Ekonomik Destek Programı) ise İstanbul'da yaşayan dar gelirli vatandaşlara gıda yardımı, erzak yardımı, giyecek, yakacak ve para yardımı gibi birçok sosyal yardımın hızlı ve kolay şekilde ulaştırılması için hayata geçirilmiş bir proje olduğu açıklanmış.

Askıda su faturasının ödenmesiyle ilgili detaylı bilgi verilmezken, askidafatura.ibb.gov.tr adresine erişerek İBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi ailelerin faturalarını ödeme imkanı bulunduğu belirtilmiş.

Toplanan yardım miktarı hakkında da bilgi verilmiş. Dört ayrı paketi kapsayan sosyal destekler ile bugüne kadar 63 milyon 588 bin TL yardım toplandığı, Askıda Fatura uygulamasında 44 milyon 737 bin TL tutarında 302 bin 747 adet faturanın askıdan indirildiği ifade edilmiş.

"Fatura Askıda" uygulamasına yüksek bedelli İSKİ ve İGDAŞ faturaları için fatura kardeşliği sisteminin başlatıldığı belirtilerek, herkesin bu sistemde bırakılmış faturalardan istediğini ödeyerek dayanışmaya katkı sağlayabileceği vurgulanmış.

Son olarak, "Askıda Fatura" uygulamasının dünyada eşi benzeri olmayan bir dayanışma hareketi olduğu ve hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturduğu belirtilmiş.İhtiyaç sahiplerinin mutluluğunu arttıran bu uygulamanın milletimizin yardımseverliğini ve kardeşliğini tüm dünyaya gösterdiği ifade edilmiş.

Geri