AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askida fatura odendi mi?

Editör

Yeni Üye

Askıda fatura ödendi mi?​

ASKIDAKİ FATURALARIM Askıya bıraktığınız faturaların durumunu sorgulamak için lütfen yanda bulunan formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sorgulama sonucunda sistem üzerinde kayıtlı faturalarınız listelenecek ve durumlarını görebilir olacaksınız.

Askıda fatura şartları nelerdir?​

Askıda fatura dayanışmasına hangi ihtiyaç sahibi kişiler müracaat edebilir? İBB’ye daha önce sosyal yardım talebinde bulunmuş ya da bulunacak olan(sosinc.ibb.gov.tr) ve sosyal yardım talebi olumlu sonuçlanmış herkes faturasını ekleyebilir. Bu kontrol otomatik olarak Askıya Fatura Bırak!

Askıya fatura bırakmak ne demek?​

Askıya fatura bırakmak ne demek?
Askıdan fatura ödemek için dilediğiniz tutar aralığında ve kuruma göre faturaları listeleyebilirsiniz. Ayrıca yüksek bedelli İSKİ ve İGDAŞ faturaları için fatura kardeşliği sistemi kapsamında, seçtiğiniz yüksek bedelli fatura için uygun gördüğünüz kadar ödemeyi yapıp, kalanını başka hayırseverlere bırakabilirsiniz.

Askıda faturaya nasıl abone olurum?​

ASKIDA FATURA BIRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Askıda fatura işlemleri için lütfen ilgili formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sosyal yardım talebi onaylanmış kişi ile fatura sahibi kişi aynı olmalıdır. İşlemle ilgili sorularınız için sıkça sorulan sorular başlığımızdan bilgi alabilir ya da Alo 153’ü arayabilirsiniz.

IBB gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?​

SEDEP adı verilen bu programa, internet üzerinden başvuru yapılabiliyor. İBB yetkilileri, buraya yapılan başvuruları değerlendirip, aylık olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunuyor. İBB’ye yardım başvurusu yapmak için https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru adresine gidiniz.

İBB gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?​

İBB gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

İBB eğitim destek paketi başvuru nasıl yapılır?​

Yapılan para yardımları, üniversite öğrencilerinin İstanbulkart’larına yatırılıyor. Paranın yatırıldığına dair öğrencilere sms yoluyla bilgi veriliyor. Öğrencilere eğitim yardımı yapmak isteyen kişilerin https://askidafatura.ibb.gov.tr/egitim-destek linkini tıklamaları gerekiyor.

İBB askıda fatura nasıl yapılır?​

ASKIDA BAŞVURU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? – Askıda fatura başvurusu için askidafatura.ibb.gov.tr sayfasına giriş yapıyorsunuz. – Ardında sayfada “ASKIDA FATURA BIRAK” butonuna tıklıyorsunuz. – Karşınıza çıkan sayfada kişisel bilgileri doldurup “ASKIDA FATURA BIRAK” butonuna tıklıyorsunuz.

Askıda fatura ödeme Nasıl Yapılır?​

Askıda fatura ödeme Nasıl Yapılır?
Fatura ödeme talebinde bulunmak isteyenler İBB’nin internet sitesine giriş yaparak karşısına çıkan ‘askıda fatura’ uygulamasına tıklayarak faturalarının ödenmesi için başvuru yapabiliyor. İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ’a ait su ve doğalgaz faturaları Askıda Fatura Uygulaması ile ödenebiliyor.

Askıda fatura ödeme işlemi oldukça önemli bir dayanışma ve yardımlaşma platformudur. İhtiyaç sahiplerine destek olmak için kullanılan bu sistem sayesinde faturaların ödenmesi sağlanmaktadır. Fatura sahibi kişiler, özellikle İSKİ ve İGDAŞ gibi kurumlara ait faturalarını Askıda Fatura uygulaması aracılığıyla ödeyebilirler. Bunun yanı sıra, yüksek bedelli faturalar için fatura kardeşliği sistemi kapsamında, fatura tutarının bir kısmını ödeyip kalan kısmını başka hayırseverlere bırakma imkanı da bulunmaktadır.

Askıda fatura ödeme işlemi için İBB'nin internet sitesine giriş yaparak 'askıda fatura' uygulamasına tıklamanız gerekmektedir. Bu uygulama aracılığıyla faturalarınızı ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Eğer İSKİ veya İGDAŞ'a ait su veya doğalgaz faturası ödemek istiyorsanız, bu uygulamayı kullanarak kolayca ödeme yapabilirsiniz.

Eğer sosyal yardım talebinde bulunan ve onaylanan biriyseniz, faturalarınızı Askıda Fatura platformuna ekleyerek destek alabilirsiniz. Ayrıca fatura sahibi ve sosyal yardım talebi onay alan kişinin aynı olması gerekmektedir. Bu sayede hem yardıma ihtiyacı olan kişilere destek olabilir hem de sosyal dayanışmayı güçlendirebilirsiniz.

Askıda fatura ödendi mi, fatura sahibi tarafından yapılan kontrol ile öğrenilebilmektedir. Sorgulama sonucunda sistem üzerinde kayıtlı faturalar listelenecek ve ödeme durumu görülebilecektir. Bu sayede fatura ödendi mi sorusuna net bir şekilde yanıt almak mümkün olacaktır.

Eğer daha fazla bilgi veya yardım almak isterseniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Alo 153 hattını arayabilir ya da ilgili platform üzerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bu tür sosyal yardımlaşma ve destek platformlarının yaygınlaşması, ihtiyaç sahiplerine sağlanan desteklerin artmasına ve toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Geri