AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askida fatura kimler basvurabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Askıda fatura kimler başvurabilir?​

Askıda fatura dayanışmasına hangi ihtiyaç sahibi kişiler müracaat edebilir? İBB’ye daha önce sosyal yardım talebinde bulunmuş ya da bulunacak olan(sosinc.ibb.gov.tr) ve sosyal yardım talebi olumlu sonuçlanmış herkes faturasını ekleyebilir. Bu kontrol otomatik olarak Askıya Fatura Bırak!

Askıda fatura ne kadar ödendi?​

Askıda fatura ne kadar ödendi?
Bugüne kadar 280 bin fatura ödendi İBB’nin Askıda Fatura ile başlattığı yardımlaşma dayanışması; ‘Aile Destek Paketi’, ‘Anne-Bebek Destek Paketi’ ve ‘Eğitim Destek Paket’leriyle kapsamını genişleterek, ihtiyaç sahiplerini hayırsever vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Askıda fatura kaç para toplandı?​

Askıda fatura kaç para toplandı?
Dört ayrı paketi kapsayan sosyal destekler ile bugüne dek toplanan yardım 63 milyon 588 bin TL’ye ulaştı. Hayırseverler ile ekonomik desteğe ihtiyaç duyanları buluşturan İBB’nin dünyaya örnek olan uygulaması Askıda Fatura’da, 44 milyon 737 bin TL tutarındaki 302 bin 747 adet fatura askıdan indi.

Askıda fatura nasıl işliyor?​

Fatura ödeme talebinde bulunmak isteyenler İBB’nin internet sitesine giriş yaparak karşısına çıkan ‘askıda fatura’ uygulamasına tıklayarak faturalarının ödenmesi için başvuru yapabiliyor. İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ’a ait su ve doğalgaz faturaları Askıda Fatura Uygulaması ile ödenebiliyor.

Askıda fatura hangi faturalar?​

Askıda fatura hangi faturalar?
ASKIDA FATURA Değerli hayırseverler; yüksek bedelli İSKİ ve İGDAŞ faturaları için fatura kardeşliği sistemini başlattık. Seçtiğiniz yüksek bedelli fatura için uygun gördüğünüz kadar ödemeyi yapıp, kalanını başka hayırseverlere bırakabilirsiniz.

Askıda fatura ödeniyor mu?​

Askıda fatura ödeniyor mu?
Askıdan fatura ödemek için dilediğiniz tutar aralığında ve kuruma göre faturaları listeleyebilirsiniz. Ayrıca yüksek bedelli İSKİ ve İGDAŞ faturaları için fatura kardeşliği sistemi kapsamında, seçtiğiniz yüksek bedelli fatura için uygun gördüğünüz kadar ödemeyi yapıp, kalanını başka hayırseverlere bırakabilirsiniz.

Askıda fatura eğitim destek başvurusu nasıl yapılır?​

Öğrencilere eğitim yardımı yapmak isteyen kişilerin https://askidafatura.ibb.gov.tr/egitim-destek linkini tıklamaları gerekiyor. Sayfada yer alan DESTEK OLUN butonuna basan hayırseverler; İBB’de kayıtlı olan öğrencilere para desteğinde bulunabiliyorlar.

Askıda fatura ödenmedi mi?​

Askıda fatura ödenmedi mi?
ASKIDAKİ FATURALARIM. Askıya bıraktığınız faturaların durumunu sorgulamak için lütfen yanda bulunan formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sorgulama sonucunda sistem üzerinde kayıtlı faturalarınız listelenecek ve durumlarını görebilir olacaksınız.

IBB anne bebek paketi nedir?​

IBB anne bebek paketi nedir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi anne-bebek destek paketi askıda fatura uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerine sizler de destek olabilirsiniz. Paket kapsamında, 0-3 yaş aralığında çocuğu olan ailelere destek verilmektedir. Paket nakdi destekten oluşmaktadır.

Askıda fatura ödendiği nasıl anlaşılır?​

Askıda fatura var mı?​

Askıda fatura var mı?
‘Askıda Fatura’ adıyla başlayan yardımlaşma kampanyamız dünyada eşi görülmemiş bir dayanışma hareketi olarak tarihe geçti. Bu, sizlerin sayesinde oldu. Milletimizin yardımseverliğini ve kardeşliğini tüm dünyaya gösterirken, ihtiyaç sahibi ailelerin mutluluğu da kalplerimizi rahatlattı.

Eğitim Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?​

Eğitim Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yapılan para yardımları, üniversite öğrencilerinin İstanbulkart’larına yatırılıyor. Paranın yatırıldığına dair öğrencilere sms yoluyla bilgi veriliyor. Öğrencilere eğitim yardımı yapmak isteyen kişilerin https://askidafatura.ibb.gov.tr/egitim-destek linkini tıklamaları gerekiyor.

Eğitim Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?​

Öğrenciye her sene verilen eğitim desteği yardımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapılmaktadır. Öğrenci yardımı para almak için bulunduğunuz İl yada İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat gitmeniz gerekmektedir.

Askıda su faturası nasıl ödenir?​

Askıda su faturası nasıl ödenir?
https://askidafatura.ibb.gov.tr adresinden erişilebilen sisteme, İBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi aileler, ödeme güçlüğü çektikleri faturalarını bırakıyor. Yine aynı adresten erişebilen herkes de bu sisteme bırakılmış faturalardan istediklerini ödeyerek dayanışmaya katkı veriyor.

Son ödeme tarihi geçen fatura nasıl ödenir?​

Son ödeme tarihi geçen fatura nasıl ödenir?
Geçmiş dönem fatura borçlarınızı tüm TİSKİ Şubeleri, tiski.gov.tr, bankalar ve PTT online veznelerinden ödeyebilirsiniz. Bir abonelikten ayrılacağınız zaman üzerinize kayıtlı olan aboneliği kapattırmayı ihmal etmeyiniz.

Fatura Askiya nasil alinir?​

ASKIDA FATURA BIRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Askıda fatura işlemleri için lütfen ilgili formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sosyal yardım talebi onaylanmış kişi ile fatura sahibi kişi aynı olmalıdır. İşlemle ilgili sorularınız için sıkça sorulan sorular başlığımızdan bilgi alabilir ya da Alo 153’ü arayabilirsiniz.

Askıda fatura ilk kim yaptı?​

Askıda fatura ilk kim yaptı?
Tarihçe. İlk olarak 6 Mayıs 2020 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından duyurulan projeye 17 bin 42 ailenin, ₺3 milyon 963 lira tutarındaki İSKİ ve İGDAŞ faturası anonim olarak yüklendi.

Fatura askıya almak ne demek?​

Fatura askıya almak ne demek?
Askıda Fatura uygulaması İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen bir uygulama. Pandemi döneminde yardım başvurusunda bulunan ve faturalarını ödeme zorluğu çeken İstanbullular için oluşturulan bir sosyal yardımlaşma projesi olarak da tanımlanabilir.

Fatura askıya alınmıştır ne demek?​

İBB’nin yaşama geçirdiği “askıda fatura” uygulaması, bu zor günlerde ihtiyaç sahibi aileler ile hayırseverleri buluşturmayı hedefliyor. https://askidafatura.ibb.gov.tr adresinden erişilebilen sisteme, İBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi aileler, ödeme güçlüğü çektikleri faturalarını bırakıyorlar.
Değerli hayırseverler; yüksek bedelli İSKİ ve İGDAŞ faturaları için fatura kardeşliği sistemini başlattık. Seçtiğiniz yüksek bedelli fatura için uygun gördüğünüz kadar ödemeyi yapıp, kalanını başka hayırseverlere bırakabilirsiniz.

IBB askıda fatura ne zaman başladı?​

IBB askıda fatura ne zaman başladı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) corona virüsü salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan yurttaşlar için 4 Mayıs’ta “askıda fatura” uygulaması başlattı.

Askıda fatura nasıl ödenir?​

Askıda fatura nasıl ödenir?

İBB askıda fatura ödenmedi mi?​

Askıda fatura dayanışması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan bir yardımlaşma projesidir. Bu projeye sosyal yardım talebinde bulunmuş ve yardımı onaylanmış kişiler, faturalarını ekleyebilirler. Önceden sosyal yardım başvurusunda bulunmuş ya da bulunacak olan herkes, faturalarını paylaşabilir ve yardıma ihtiyacı olanlar ile hayırseverleri buluşturabilir.

Bugüne kadar İBB'nin Askıda Fatura projesi kapsamında 280 bin fatura ödenmiştir. Bu yardımlaşma dayanışması, "Aile Destek Paketi", "Anne-Bebek Destek Paketi" ve "Eğitim Destek Paketi" gibi programlar ile devam etmektedir. Toplanan yardım miktarı ise 63 milyon 588 bin TL'ye ulaşmıştır. Tüm bu yardımlar, ihtiyaç sahiplerini ve hayırseverleri bir araya getirerek destek olmayı hedeflemektedir.

Askıda Fatura işleyişi ise fatura ödeme talebinde bulunanlar, İBB'nin internet sitesine girerek "askıda fatura" uygulamasına tıklayarak faturalarının ödenmesi için başvuru yapabilirler. Su ve doğalgaz faturaları, İSKİ ve İGDAŞ'a ait faturalar da Askıda Fatura uygulaması ile ödenebilmektedir.

Eğer askıda fatura ödenmediyse ya da ödenmeyen faturalarınız varsa, bu durumu sorgulamak için ilgili formu eksiksiz doldurarak sistem üzerinde kayıtlı faturalarınızı listeleyebilir ve durumlarını görebilirsiniz.

Askıda fatura programı aracılığıyla sunulan destekler arasında "Eğitim Destek Paketi" de bulunmaktadır. Eğitim yardımı yapmak isteyen kişiler, https://askidafatura.ibb.gov.tr/egitim-destek linkini ziyaret ederek İBB'de kayıtlı olan öğrencilere para desteğinde bulunabilirler.

İBB'nin bu insan odaklı sosyal projeleri, ihtiyaç sahiplerine destek olmak ve dayanışmayı artırmak amacıyla büyük önem taşımaktadır. Bu tür projelerle toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın gücüne vurgu yapılarak insanların birbirine destek olması sağlanmaktadır.

Geri