Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Askida fatura basvuru durumu olumlu ne demek?

Editör

Yeni Üye

Askıda fatura başvuru durumu olumlu ne demek?​

Daha öncesinde sosinc.ibb.gov.tr adresinden Sosyal Yardım talebinde bulunduysanız Askıya Fatura Bırak! sayfasından Askıya Fatura ekleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamada Sosyal Yardım durumunuz kontrol edilecek ve sonucunuz olumluysa faturanız askıya eklenecektir.

Askıda fatura ödenip ödenmediğini nasıl öğrenebilirim?​

ASKIDAKİ FATURALARIM Askıya bıraktığınız faturaların durumunu sorgulamak için lütfen yanda bulunan formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sorgulama sonucunda sistem üzerinde kayıtlı faturalarınız listelenecek ve durumlarını görebilir olacaksınız.

Askıda fatura hangi faturalar?​

Askıda fatura hangi faturalar?
ASKIDA FATURA Değerli hayırseverler; yüksek bedelli İSKİ ve İGDAŞ faturaları için fatura kardeşliği sistemini başlattık. Seçtiğiniz yüksek bedelli fatura için uygun gördüğünüz kadar ödemeyi yapıp, kalanını başka hayırseverlere bırakabilirsiniz.

Askıya fatura bırakmak ne demek?​

Askıya fatura bırakmak ne demek?
Askıdan fatura ödemek için dilediğiniz tutar aralığında ve kuruma göre faturaları listeleyebilirsiniz. Ayrıca yüksek bedelli İSKİ ve İGDAŞ faturaları için fatura kardeşliği sistemi kapsamında, seçtiğiniz yüksek bedelli fatura için uygun gördüğünüz kadar ödemeyi yapıp, kalanını başka hayırseverlere bırakabilirsiniz.

İBB sosyal yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır?​

İBB Yardım Kartı Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır? İBB Yardım Kartı başvuru sonucu 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Askıda fatura ne kadar ödendi?​

BUGÜNE KADAR 280 BİN FATURA ÖDENDİ Projenin hayata geçtiği Mayıs 2020 tarihinden itibaren ödenen fatura miktarı 280 bin faturaya karşılık gelen 41 milyon TL’ye ulaştı.

Mukavele No ne demek?​

Mukavele No ne demek?
Faturanızın üzerinde bulunan “MUKAVELE NO” sizin İSKİ abone numaranızdır. Rakamlardan oluşan ilk 8 hane İSKİ abone numaranızı oluşturur. Aşağıda bulunan örnek İSKİ su faturasının abone Numarası 12345678’dir. “-“ sonra gelen rakamın bir önemi yoktur.

Askıda faturadan kimler yararlanabilir?​

Askıda faturadan kimler yararlanabilir?
Askıya sadece İBB tarafından sosyal yardım talebi onaylanmış kişiler fatura bırakabiliyor. Daha öncesinde sosyal yardım talebinde bulunmamış kişiler ise https://sosinc.ibb.gov.tr adresinden talepte bulunarak bu süreci başlatabiliyor.

Askıda fatura var mı?​

‘Askıda Fatura’ adıyla başlayan yardımlaşma kampanyamız dünyada eşi görülmemiş bir dayanışma hareketi olarak tarihe geçti. Bu, sizlerin sayesinde oldu. Milletimizin yardımseverliğini ve kardeşliğini tüm dünyaya gösterirken, ihtiyaç sahibi ailelerin mutluluğu da kalplerimizi rahatlattı.

Askıda fatura nasıl işliyor?​

Fatura ödeme talebinde bulunmak isteyenler İBB’nin internet sitesine giriş yaparak karşısına çıkan ‘askıda fatura’ uygulamasına tıklayarak faturalarının ödenmesi için başvuru yapabiliyor. İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ’a ait su ve doğalgaz faturaları Askıda Fatura Uygulaması ile ödenebiliyor.

Fatura nasıl askıya alınır?​

Fatura nasıl askıya alınır?
ASKIDA FATURA BIRAK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Askıda fatura işlemleri için lütfen ilgili formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sosyal yardım talebi onaylanmış kişi ile fatura sahibi kişi aynı olmalıdır. İşlemle ilgili sorularınız için sıkça sorulan sorular başlığımızdan bilgi alabilir ya da Alo 153’ü arayabilirsiniz.

Hane yardımı onaylandığını nasıl öğrenebilirim?​

Hane yardımı onaylandığını nasıl öğrenebilirim?
Belediye Hane Yardımı Başvuru Sorgulama E-devlet başvuru sayfası üzerinden TC kimlik no ve şifre bilgilerinizle sisteme giriş yaparak, başvurunuzu sorgulayabilirsiniz. Yani https://www.turkiye.gov.tr/vakiflar-kisi-yardim-bilgisi-sorgulama linki üzerinden başvurunuzun sonucunu görüntüleyebilirsiniz.

İBB başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?​

İBB Sosyal Yardım Kartı başvurusu sonucunu hemen öğrenmek için https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/basvuru-sorgulama linke tıkladıktan sonra kimlik bilgilerinizi girerek anında öğrenebilirsiniz. Başvurulan belediye aranarak ya da belediyeye gidilerek, başvuru sonuçları öğrenilebiliyor.

Askıda fatura eğitim destek başvurusu nasıl yapılır?​

Öğrencilere eğitim yardımı yapmak isteyen kişilerin https://askidafatura.ibb.gov.tr/egitim-destek linkini tıklamaları gerekiyor. Sayfada yer alan DESTEK OLUN butonuna basan hayırseverler; İBB’de kayıtlı olan öğrencilere para desteğinde bulunabiliyorlar.

Askıda fatura başvuru durumu olumlu ne demek?

Askıda fatura başvuru durumu olumlu olduğunda, sosyal yardım talebinizin kontrol edilip onaylandığı anlamına gelir. Bu durumda faturanız askıya eklenecek ve talep ettiğiniz yardım gerçekleşmiş olacaktır. Sosyal yardım talebinizin olumlu sonuçlanması, ihtiyaç sahibi olduğunuzu kanıtlar ve faturanızın toplam tutarının kısmen veya tamamen ödenmesine yardımcı olabilir. Bu süreç, yardım talebinde bulunan kişilere maddi destek sağlama amaçlı önemli bir adımdır.

Geri