AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askerlikte disiplin ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.255
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Askerlikte disiplin ne demek?​

II – Disiplin Madde 13 – Disiplin: Kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat ve astının ve üstünün hukukuna riayet demektir. Askerliğin temeli disiplindir. Disiplinin muhafazası ve idamesi için hususi kanunlarla cezai ve hususi kanun ve nizamlarla idari tedbirler alınır.

Devletlerin Ordu oluşturmaktaki amacı nedir?​

Ordunun görevi devlete karşı gelecek iç ve dış tehditlere karşı koymaktır.
Askerlik mesleğinin değerleri nelerdir?
Askeri kültürel kimlik için önemli olan bu değerler; “itaat ve disiplin”, “vatanseverlik”, “şehadet” “ahlaki değerlere sahip olma” ve “liderlik” olarak sıralanabilir. Bu beş değeri yaşatamayan askeri kurumlar, kriz anında dağılmaya mahkumdurlar.
Tsk’da disiplin ne demek?
” 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununun 13 üncü maddesinde disiplin; kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat, astın ve üstün hukukuna riayet olarak tanımlanmıştır. Ayrıca aynı maddede, askerliğin temelinin disiplin olduğu ifade edilmiştir.

Atatürk asker olmak için neler yapmıştır?​

Genç Mustafa Kemal, Manastır Askerî İdadisi’ni de başarı ile bitirerek 13 Mart 1899 tarihinde İstanbul’da Harp Okulu’na girdi. 3 senelik başarılı bir Harbiye öğreniminden sonra 10 Şubat 1902’de bu okulu Teğmen rütbesiyle bitirdi ve öğrenimine Harp Akademisi’nde devam etti. 1903 yılında Üsteğmen olmuştu. 11 Ocak 1905 …

Disiplin subayı nedir?​

hukuk egitimi gormus ve askeri mahkemelerde gorevli olup askeri kisilerin davalari ile ilgilenen subaylardir. disiplin mahkemesinde sivil mahkemelerdeki savcıların görevlerine benzer görevlere sahiptir ancak savcılar gibi geniş yetkilere sahip değildir.
Disiplin subayı ne iş yapar?
Disiplin subayının görevleri tasarıda, ”teşkilatında bulunduğu komutana adli ve disiplin konularında danışmanlık yapmak, disiplin kurulunun yapacağı işlemleri koordine etmek, adli konular ile ilgili yazışma ve diğer idari işlemleri yürütmek ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmak” olarak sıralandı.
 
Geri
Üst