Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Askerlik borclanmasi gelir vergisinden dusulur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
33.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Askerlik borçlanması gelir vergisinden düşülür mü?​

Askerlik borçlanması karşılığı ödenen primler, Gelir Vergisi Kanunu’nun 63/2. maddesinde sayılan aidat ve prim niteliğinde sayılıyor ve ücretin vergi matrahının hesaplanmasında indirim konusu yapılabiliyor.

Askerlik Borçlanmasi vergi indirimi nasıl yapılır?​

ÇALIŞIRKEN BORÇLANIRSANIZ, VERGİ İNDİRİMİ VAR Asgari ücretli bir çalışan gelir vergisi olarak 456,13 lira ödüyor (bunun 268 lirası AGİ olarak geri alınıyor). 18 aylık askerlik borçlanması için 20.606,40 lira ödediğinde borçlanılan tutarın tamamı bitene kadar her ay indirim uygulanacak.

Geriye dönük vergi indirimi alınır mi?​

Geriye dönük vergi indirimi alınır mi?
Vergi yargısının görüşü Anayasa ve yasa hükümlerine uygun olan görüştür. Engellilik indiriminden yararlanmak isteyen ancak işe giriş anında başvuru yapamamış çalışanlar; düzeltme zamanaşımı süresi içinde 5 yıl geriye dönük olarak dilekçeyle başvurarak engellilik indirimi bedellerini talep edebilirler.

Askerlik borçlanması nasıl hesaplanır?​

Askerlik borçlanması nasıl hesaplanır?
Askerlik borçlanması nasıl hesaplanır? Askerlik borçlanması başvurusunda bulunacağınız yıl geçerli olan brüt asgari ücretin %32’si en az askerlik borçlanması tutarı olacaktır. Asgari ücretin artışı ile paralel olarak askerlik borçlanması tutarı da her yıl artmaktadır.

Askerlik borçlanmasını devlet ödeyecek mi?​

Milli Savunma Bakanlığı’nın konuyla ilgili hazırladığı düzenleme, ekonomi bakanlıkları tarafından onaylanırsa, halk arasında ‘askerliği saydırma’ olarak bilinen askerlik borçlanmasını devlet üstlenecek. Devlet askerlikte geçen süreler için tabandan prim ödeyecek.

Askerlik borçlanması nasıl yapılır?​

Askerlik borçlanması, borçlanılabilecek sürelere ilişkin primlerin SGK’ya ödenmesi ile yapılır. Askerlik borçlanması yapmak isteyen sigortalı, SGK’ya askerliğini yaptığını gösterir belgelerle birlikte başvurur ve yalnızca bu sürelerin primlerini ödeyerek borçlanma yapar.

550 gün askerlik borçlanması ne kadar 2021?​

550 gün askerlik borçlanması ne kadar 2021?
Örnek; 18 ay askerlik yapan bir kişi 540 günün tamamını asgari ücretten borçlanması halinde toplam 20.606,4 TL ödeyecektir. Borçlanılacak sürenin hesabında ayın 28, 29, 30 veya 31 gün olup olmadığına bakılmaksızın ay 30, yıl 360 gün olarak dikkate alınacaktır.
 
Askerlik borçlanması konusunda verdiğiniz bilgiler çok faydalı olmuş, teşekkür ederim. Askerlik borçlanması, Gelir Vergisi Kanunu'nun 63/2. maddesine göre gelir vergisi matrahının hesaplanmasında indirim konusu yapılabiliyor. Ayrıca, devletin askerlik borçlanması sürelerini üstlenme çalışmaları hakkında bilgi vermeniz de önemli.

Geriye dönük vergi indirimi ile ilgili bilginin de paylaşılması, vergi mükelleflerine faydalı olacaktır. Bu konuda vergi yargısının Anayasa ve yasa hükümlerine uygun olan görüşüne dikkat çekmeniz de önemlidir.

Askerlik borçlanmasının hesaplanması ve uygulanmasıyla ilgili detayları vermeniz de çok yararlı olmuş. Özellikle 550 gün askerlik borçlanması için örnek vererek, bu sürenin maliyetini açıklamanız okuyucular için faydalı olacaktır.

Konuyla ilgili detayların paylaşılmasına devam etmeniz, forum üyelerine ve okuyuculara bilgi ve fayda sağlayacaktır. Teşekkürler!
 
Geri
Üst