AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askerligi ertelemek icin ne yapilabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.235
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Askerliği ertelemek için ne yapılabilir?​

Askerlik görevini birçok farklı sebepten dolayı yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet’ten ”Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu” sayfasından yapılabiliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi gerçekleştirilebilir.

Askerlik Ne zamana kadar ertelenir?​

Askerlik Ne zamana kadar ertelenir?
Öğrencilerin askerlik ertelemesi hiçbir şekilde 29 yaşını geçmeyecektir. Ancak, sevk edileceği tarihe kadar (30 yaş içinde) bir yükseköğretim kurumundan mezun olmaları mümkün olabilecektir.

Yoklama kaçağı olan nasıl tecil eder?​

YOKLAMA KAÇAĞI TECİL ETTİREBİLİR Mİ? Madde 82’ye göre, yoklama kaçağı olarak görünen kişi şubeye giderse ya da yakalanırsa şubeye götürüldüğünde para cezası alır. Eğer kişinin tecil hakkı varsa gerekli işlemleri yaptırarak şubeden ayrılabilir.

Askerlik en fazla ne kadar ertelenebilir?​

Askerlik en fazla ne kadar ertelenebilir?
Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.
Kaç yıl tecil hakkım var?​
7 yıllık tecil hakkı okuduğunuz dönem boyunca geçerlidir. mezun olan bir kişinin tecil hakkı, o yılın sonunda 28 yaşını doldurmamak şartıyla 2 yıldır.

Yoklama kaçağı iken askerlik ertelenir mi?​

Yoklama kaçağı iken askerlik ertelenir mi?
Askeralma Yönetmeliği’nin 49’uncu madde 3’üncü fıkra ç bendi gereği; yoklama kaçağı/bakaya iken tutuklandığınız ve lisans eğitimine kayıt yaptırdığınız tarihten önce yoklama kaçağı/bakaya durumunda olmanız sebebiyle öğrenciliğiniz nedeniyle erteleme işleminiz yapılamamaktadır.

Yoklama kaçağı olan hemen askere alınır mı?​

Gerek yoklama kaçağı gerekse bakaya olanlar kolluk kuvvetlerince tespit edildiğinde askere gönderilemezler. Kolluk kuvvetleri yoklama kaçağı olan şahsı askerlik şubesine sevk etmekle görevini tamamlar.

Kaç kere hava değişimi çürük?​

Kaç kere hava değişimi çürük?
bu fıkra “er ve erbaşlarda 6 ay hava değişiminden sonra uygulanır” diyor. hava değişimi veremezler artık sana. zaten altı aydan fazla hava değişimi verilmiş. bundan sonra hakkında “askerlik yapamaz “kararı verilir.

Askerde hava değişimi nasıl alınır 2022?​

Hava değişimi veya istirahat süresi içerisinde muayene ve tedavilerini talep edenler askerlik şubelerine veya garnizon/merkez komutanlıklarına müracaat ederek en yakın resmi sağlık kuruluşuna sevklerini talep ederler.

Ne kadar tecil hakkım var?​

Ne kadar tecil hakkım var?
Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır.
Okumayan biri askerliği tecil ettirebilir mi?​
Liseden İlişikleri Kesilenlerin Tecil Hakları Lise yada dengi bir okulda öğrenci iken, mezun olamadan okul ile ilişikleri kesilenlerin (okuldan atılanlar, devamsızlıktan dolayı ilişikleri kesilenler, terk edenler vs.) tecil hakları yoktur. Bu kişiler askerlik yaşları gelir gelmez gitmek zorundadır.

Askerlik tecili kimler yapabilir?​

Askerlik tecili kimler yapabilir?
a. Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.
 
Askerliği ertelemek için birçok farklı sebep olabilir ve tecil işlemi ile askerlik görevini bir süre ertelemek mümkündür. E-devlet üzerinden "Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından veya şubeye giderek tecil işlemi gerçekleştirilebilir. Tecil işlemiyle ilgili detaylar ve süreç şu şekildedir:

- Askerlik görevini yapamayacak adaylar için tecil işlemi ile askerlik vazifeleri ertelenebilir.
- Öğrencilerin askerlik ertelemesi hiçbir şekilde 29 yaşını geçmeyecektir.
- Askerlik 30 yaşına kadar ertelenebilir; ancak sevk edileceği tarihe kadar (30 yaş içinde) bir yükseköğretim kurumundan mezun olmaları mümkündür.
- Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.
- 7 yıllık tecil hakkı okuduğunuz dönem boyunca geçerlidir. Mezun olan bir kişinin tecil hakkı, o yılın sonunda 28 yaşını doldurmamak şartıyla 2 yıldır.

Yoklama kaçağı durumunda olan kişilerin tecil işlemlerine dair ise şu bilgiler verilebilir:

- Yoklama kaçağı olarak görünen bir kişi şubeye giderse veya yakalanırsa para cezası alabilir ve eğer tecil hakkı varsa gerekli işlemleri yaptırarak şubeden ayrılabilir.
- Yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olan bir öğrencinin öğrenciliğinden dolayı erteleme işlemi yapılamaz.
- Yoklama kaçağı veya bakaya olanlar kolluk kuvvetlerince tespit edildiğinde direkt olarak askere alınmaz, kolluk kuvvetleri şahsı askerlik şubesine sevk eder.

Askerlik tecil hakları ve süreleri kişinin eğitim durumuna göre değişiklik gösterebilir. Bu süreçte karşılaşabileceğiniz durumları daha detaylı öğrenmek için askerlik şubeleriyle iletişime geçebilir veya resmi makamlardan bilgi alabilirsiniz.
 
Geri
Üst