AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askeriye burs veriyor mu?

Editör

Yeni Üye

Askeriye burs veriyor mu?​

TSK Eğitim Vakfı Karşılıksız Eğitim Bursu,2021-2022 Döneminde Hak sahibi bir öğrenciye 8 ay süreli ayda 300 TL. ile bir eğitim döneminde 2.400 TL. olmak üzere Vakfın mali durumu ve müracaat durumuna göre toplam 1.000 öğrenciye kadar verilecektir.

TSK bursu kimlere verilir?​

Herhangi bir işte tam zamanlı çalışmıyor olmak (kamu ya da özel kurumdan maaş, ücret almamak), Vakıf öğrenci yurtlarının bulunduğu illerde, yurda giriş için müracaat etmiş ancak yurda kabul edilmemiş olmak veya ailesi yanında sabit ikametgâhı olmakla birlikte diğer şartları taşıyanlar ile TSK Eğitim Vakfı yurtlarının …

TSK Eğitim Vakfı aidatı ne kadar?​

TSK Eğitim Vakfı aidatı ne kadar?
50,00 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİR.

Askeri öğrenciler burs alabilir mi?​

Askeri öğrenciler burs alabilir mi?
2020 yılı KYK öğrenim kredisi ücreti 550 TL’dir. Ancak Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri KYK bursu alamaz. Bunun nedeni Harp Okulları ve MYO’larda okuyan öğrencilere devlet tarafından sınıflara göre harçlık verilmesidir. Verilen harçlıklar geri ödemeli değildir.

Mehmetçik Vakfı bursu ne kadar?​

TSK bursu nedir?​

TSK katkı payı nedir?​

TSK katkı payı nedir?
5 – Vakıf amaçlarına katkı payı ne demektir? TSK Dayanışma Vakfınca yapılan yardımlardan istifade edebilmek amacıyla, her yıl Yönetim Kurulunca belirlenen ve Mütevelli Heyetçe onaylanan, maddi miktardır. Vakfa yapılan bu katkı payı Silahlı Kuvvetlerden ayrılma durumunda personele iade edilmez.

Harp Okulu öğrencileri ne kadar burs alıyor?​

Harp Okulu öğrencileri ne kadar burs alıyor?
2020 yılı KYK öğrenim kredisi ücreti 550 TL’dir. Ancak Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri KYK bursu alamaz….Milli Savunma Üniversitesi Öğrencileri Ne Kadar Burs/Harçlık Alıyor?
Harp Okulları Öğrencileri Harçlık Ücreti Sınıflara göre değişiklik göstermektedir. | 420-650 TL arası
Astsubay Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Sınıflara göre değişiklik göstermektedir. | 230-250 TL arası

Mehmetçik Vakfı hangi aylarda ödeme yapıyor?​

TSK Mehmetçik Vakfı yardım planı; bir defaya mahsus yapılan yardımlar ile sürekli veya belli süre dâhilinde yapılan yardımları kapsamaktadır. Yardım tutarları, yönetim kurulu kararları doğrultusunda her yılın ocak ve temmuz aylarında düzenlenmektedir.

Evet, TSK Eğitim Vakfı Karşılıksız Eğitim Bursu, maddi durumu ve başvuru durumuna bağlı olarak 2021-2022 döneminde toplam 1.000 öğrenciye kadar ayda 300 TL olmak üzere 2.400 TL eğitim dönemi boyunca destek vermektedir. Bu bursa hak kazanabilmek için belirli şartlar aranmaktadır. Başvuru yapabilmek için işte tam zamanlı çalışmamış olmak, Vakıf öğrenci yurtlarının bulunduğu illerde yurda kabul edilmemiş olmak veya ailesiyle aynı şehirde ikamet etmek gibi kriterler bulunmaktadır.

Askeri öğrenciler ise Milli Savunma Üniversitesi'nde okudukları için KYK bursu alamazlar. Bunun nedeni Harp Okulları ve MYO'larda okuyan öğrencilere sınıflara göre harçlık verilmesidir. Harp Okulu öğrencilerinin aldığı harçlık tutarı sınıflara göre değişiklik göstermektedir, genellikle 420 TL ile 650 TL arasında olabilmektedir.

TSK Eğitim Vakfı aidatı ise 50 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca, TSK Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen ve Mütevelli Heyetçe onaylanan katkı payı, Vakfa yapılan bir miktardır ve Silahlı Kuvvetlerden ayrılan personele iade edilmez.

Mehmetçik Vakfı ise yardımları belirli sürelerle veya sürekli olarak yapmaktadır. Yardım tutarları her yılın ocak ve temmuz aylarında yönetim kurulu kararları doğrultusunda düzenlenmektedir.

TSK Eğitim Vakfı'nın ve diğer askeriye kurumlarının sunduğu bu destekler ve burslar, askeri personelin eğitimine ve refahına önemli katkılar sağlamaktadır. Bu desteklerin daha detaylı bilgilerine ve başvuru şartlarına kurumların resmi web sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Geri