AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askeri universite nasil bir yer?

Editör

Yeni Üye

Askeri üniversite nasıl bir yer?​

MSÜ bölümlerinin sivil üniversitelerden tek farkı, bu bölümlerin askeri alanda eğitim vermesi ve profesyonel subay ve astsubay yetiştirmesidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, standart fakülte diplomasının yanı sıra okullarına göre subay veya astsubay diploması da alırlar. Tarih bölümlerinde okuyabilmektedirler.

Askeri Üniversite yatılı mı?​

Öğrencilere Sağlanan İmkanlar Deniz Harp Okulunda parasız yatılı eğitim yapılmaktadır. Öğrenciler; 4 kişilik modern dizayn edilmiş internet bağlantılı odalarda kalmakta, yeme, yatma, giyim, sağlık ve her türlü eğitim/öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Askeri intibak eğitimi kaç gün sürer?​

Askeri intibak eğitimi kaç gün sürer?
Okulumuza yeni katılan öğrencilerin askerlik anlayışını geliştirmek, temel askerî terminolojiye ve uygulamalara aşinalığını arttırmak maksadıyla “İntibak Eğitimi” uygulanmaktadır. Bu eğitim Ağustos-Eylül ayları içerisinde 2 ila 8 hafta süre ile icra edilmektedir.

MSÜ subay olmak için kaç net gerekir?​

Erkek öğrenciler için Kara ve Deniz Harp Okulu sayısal puan türü 277,078 puan ile kapattı. Milli Savunma Üniversitesi sınavından (SAY) 280 puan alabilmek için Türkçe 18 Net, Matematik 21 Net, Sosyal Bilimler 3 Net, Fen Bilimleri 10 Net yapmanız gerekmektedir.

Harp Okulu öğrencileri ne kadar harçlık alır?​

Milli Savunma Üniversitesi Öğrencileri Ne Kadar Burs/Harçlık Alıyor?
Harp Okulları Öğrencileri Harçlık Ücreti Sınıflara göre değişiklik göstermektedir. | 420-650 TL arası
Astsubay Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Sınıflara göre değişiklik göstermektedir. | 230-250 TL arası

Astsubay öğrencileri maaş alıyor mu?​

Astsubay öğrencileri maaş alıyor mu?
Bunun nedeni Harp Okulları ve MYO’larda okuyan öğrencilere devlet tarafından sınıflara göre harçlık verilmesidir. Verilen harçlıklar geri ödemeli değildir. Bir nevi KYK bursu niteliğindedir.
Kara Harp Okulu intibak eğitimi kaç gün?​
Intibak eğitimi zor mu?​
İntibak eğitimi zor bir eğitim değildir. İleride yaşayacağınız durumlar karşısında size bilgi verilir. İntibak eğitiminin amacı polis okuluna devam edip etmeme durumunda kararlı olmanızı anlamanızı sağlamak içindir.

Subay olmak için kaç puan almak gerekir?​

Subay olmak için kaç puan almak gerekir?
TYT’ den en az 150 puan almalıdır. MSÜ Harp Okulunu tercih edecek adaylar YKS-TYT ile YKS-AYT oturumlarına katılmak zorundadır. Ayrıca AYT oturumundan en az 180 taban puan alması gerekir.

Milli Savunma Üniversitesinden mezun olunca hangi rütbe?​

Öğrenciler Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulundan “Astsubay Çavuş” rütbesi ile mezun olmakta, sınıf okullarında aldıkları eğitimden sonra ise Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birlik, karargâh ve kurumlarda ihtisasları ve askeri meslek sınıfları dâhilinde görevler almaktadırlar.

Milli Savunma üniversitesi özel mi devlet mi?​

Milli Savunma Üniversitesi
Kuruluş | 31 Temmuz 2016 (5 yıl, 275 gün önce.)
Tür | Askerî üniversite
Eğitim dil(ler)i | Türkçe
Bağlılık | Millî Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Üniversitesinden mezun olunca ne olur?​

Milli Savunma Üniversitesinden mezun olunca ne olur?
Mezuniyetleri sonrası muvazzaf teğmenliğe naspedilen Harbiyeliler, sınıf okulu eğitimleri sonrasında TSK’nın yurt içindeki birlik ve kurumlardaki görevlerin yanında; yurtdışı temsil ve ataşelik, Birleşmiş Milletler, NATO, eğitim ve görev maksatlı yurtdışı inceleme kadrolarına da atanabilmekte veya …

Milli Savunma Üniversitesi paralı mı?​

MSÜ 2021 yılında 27 Mart tarihinde merkezi olarak uygulanacak. Sonuçlar 14 Nisan’da erişime açılacak. MSÜ SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? MSÜ sınav başvuru ücreti 2022 yılı için 130 TL olarak belirlendi.

MSÜ paralı mı?​

MSÜ sınavı başvuru ücreti 130 TL olarak açıklandı. Adaylar ücreti internet aracılığıyla veya kılavuz içerisinde belirtilen bankaların şubelerine yatırabilecekler.

Hava Harp teğmen maaşı ne kadar?​

Hava Harp teğmen maaşı ne kadar?
Teğmen maaşı en düşük 7.630 TL, en yüksek 28.920 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Teğmen ortalamasına göre Teğmen maaşı yaklaşık 14.070 TL seviyelerindedir.

Askeri üniversite, sivil üniversitelerden farklı olarak askeri alanda eğitim veren ve profesyonel subay ve astsubay yetiştiren bir kurumdur. Mezun olan öğrenciler, standart bir fakülte diplomasının yanı sıra subay veya astsubay diploması da alırlar. Ayrıca tarih bölümlerinde de eğitim alabilmektedirler.

Askeri üniversitede parasız yatılı eğitim imkanı sunulmaktadır. Öğrenciler modern dizayn edilmiş odalarda kalmakta, yeme, içme, giyim, sağlık ve eğitim-öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Askeri intibak eğitimi, okula yeni katılan öğrencilere askerlik anlayışlarını geliştirmek ve temel askeri terminolojiye aşina olmalarını sağlamak amacıyla uygulanan bir eğitimdir. Bu eğitim Ağustos-Eylül ayları içerisinde 2 ila 8 hafta arasında sürebilmektedir.

MSÜ'ye subay olmak için erkek öğrencilerin alması gereken puanlar belirli kriterlere göre değişmekte olup, Kara ve Deniz Harp Okulu için 277,078 puan gerekmektedir.

Harp Okulu öğrencilerine sınıflara göre değişen harçlık miktarları verilmektedir. Astsubay öğrencilere verilen harçlık geri ödemeli değildir ve devlet tarafından verilmektedir.

Astsubay öğrencileri maaş alırken, Harp Okulları ve MYO'larda okuyan öğrencilere sınıflara göre harçlık verildiği belirtilmektedir. Bu harçlıklar geri ödemesiz burs niteliğindedir.

Subay olmak için gereken puanlar ve sınavların detayları da belirli kriterlere göre değişmektedir. TYT ve AYT sınavlarına giren adayların belirli puanları alması gerekmektedir.

Milli Savunma Üniversitesi mezunları, farklı rütbelerde görev alabilmektedirler. Örneğin, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu mezunları "Astsubay Çavuş" rütbesiyle mezun olmakta ve çeşitli birlik, karargah ve kurumlarda görev almaktadırlar.

Milli Savunma Üniversitesi, Milli Savunma Bakanlığına bağlı bir askeri üniversitedir ve Türkçe eğitim vermektedir. Mezun olduktan sonra muvazzaf teğmenlik gibi görevler alabilirler.

MSÜ sınavı başvuru ücreti olduğu ve adayların belirli miktarı bankaya yatırmaları gerektiği belirtilmektedir.

Hava Harp teğmenlerinin maaşı en düşük 7.630 TL ve en yüksek 28.920 TL arasında değişmektedir. Ortalama olarak Teğmenlerin maaşı yaklaşık 14.070 TL seviyesindedir.

Geri