AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askeri personel hangi kanuna tabi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Askeri personel hangi kanuna tabi?​

Bu düzenlemeyle 657 sayılı Kanuna tabi ancak özlük haklarını başka personel kanunlarında mevcut olan yeni bir memur sı- nıfı ortaya çıkmıştır.

Askeri personel yurt dışına çıkabilir mi?​

Madde 15 – (Değişik birinci fıkra: RG-23/8/2015-29454) Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görevli subay ve astsubaylar seyahat maksadı ile ve izin sıra cetveline tabi olarak yurt dışına izinli gidebilirler. Bu izin subay ve astsubayların yıllık planlı izinlerinden sayılır ve (30) günü geçemez.
TSK kimler nöbet tutamaz?​
4- Astsubaylıktan subaylığa geçen personelden 23 hizmet yılını, uzman jandarma/uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçen personelden 24 hizmet yılını dolduranlar ile uzman jandarmalar, uzman erbaşlar ve sivil memurlardan 24 hizmet yılını dolduranlar nöbetten muaf tutulacaktır.

Askeri personel nasıl olunur?​

Askeri personel nasıl olunur?
Bunlardan ilki, askeri lisede eğitim görmek ve rütbe sahibi olmaktır. Diğeri ise lisans eğitimi ve lisans mezunu olarak subaylık sınavına başvuruda bulunmaktadır. Sınavın ardından girilmesi şart olan mülakatlar hem sözlü hem de fiziki olarak adaylara sunulmaktadır.

926 sayılı Kanuna kimler tabi?​

926 sayılı Kanuna kimler tabi?
MADDE 1 – (Değişik 1. fıkra: 6756 – 9.11

Jandarma Astsubay hangi kanuna tabi?​

Jandarma Hizmetleri Sınıfı personelinin her türlü özlük işlerinde, bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uygulanır.

Tsk’nın yurt dışına çıkmasına kim karar verir?​

“Milletlerarası hukukun meşru saydığı hallerde savaş hali ilanına ve Türkiye’nin taraf olduğu milletlerarası andlaşmaların veya milletlerarası nezaket kurallarının gerektirdiği haller dışında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesine veya yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasına izin verme …
Yurtdışına çıkış yasağı var mı?​
5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda 12 Eylül 2010 yılında yapılan değişiklik ile geçmiş yıllarda vergi borcu yüzünden yurt dışına çıkma yasağı bulunan kimseler için bu yasak kaldırılmış olup, yurt dışına çıkış yasağı yalnızca suç soruşturulması ve kovuşturulması hallerinde ve hakim kararına bağlı olarak …

Askeri personel ayda kaç nöbet tutar?​

Askeri personel ayda kaç nöbet tutar?
Astsubaylar ayda en az 4 nöbet tutar. Sabah 9’dan ertesi gün 9’a kadar da sürer bu nöbet. Bu da yetmez o günkü normal mesaiye de devam ederler, istirahat yoktur.

Bir er en fazla kaç saat nöbet tutar?​

Bir er en fazla kaç saat nöbet tutar?
Nöbetler Karargâh ve kurumlarda sabah saat 09.00 dan ertesi günü saat 09.00 a kadardır. Kıtalarda kıtanın özelliğine göre, komutanın münasip göreceği zamanda başlar ve nöbet 24 saati geçemez.

Lise mezunuyum nasıl astsubay olabilirim?​

Liseyi bitiren adaylar üniversite sınavlarından alınan puana ek olarak askeri mülakata girerek yeterli görüldükleri takdirde astsubay olabilirler.
 
Askeri personel hangi kanuna tabi oldukları konusunda detaylı bir bilgi vermek için verilen bilgileri inceleyelim:

1. **Askeri Personelin Hangi Kanuna Tabi Olduğu:** Verilen bilgilere göre askeri personel, özlük haklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndan alan ancak özlük haklarını başka personel kanunlarında da belirtilen yeni bir memur sınıfına dahil olabilirler.

2. **Askeri Personelin Yurt Dışına Çıkması:** Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli subay ve astsubaylar seyahat maksadıyla ve izin sıra cetveline tabi olarak yurt dışına izinli olarak gidebilirler. Bu izin subay ve astsubayların yıllık planlı izinleri arasında yer alır ve 30 günü aşamaz.

3. **TSK'de Nöbet Tutamayanlar:** Astsubaylıktan subaylığa geçenlerden 23 hizmet yılını, uzman jandarma/uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçenlerden 24 hizmet yılını dolduranlar ile uzman jandarmalar, uzman erbaşlar ve sivil memurlardan 24 hizmet yılını dolduranlar nöbetten muaf tutulmaktadır.

4. **Askeri Personel Olma Yolları:** Askeri personel olmak için askeri liselerde eğitim alıp rütbe sahibi olmak veya lisans mezunu olarak subaylık sınavına başvurmak gerekmektedir. Subaylık sınavından sonra adaylar sözlü ve fiziki mülakatlara tabi tutulurlar.

5. **926 Sayılı Kanuna Kimler Tabi:** 926 sayılı Kanun, belirli hükümlere tabi olan kişileri tanımlar ancak verilen metin kesilmiş olduğu için detaylı bilgi verememekteyim.

6. **Jandarma Astsubayların Kanuna Tabi Olması:** Jandarma Hizmetleri Sınıfı personeli özlük işlerinde, bu Kanunda hüküm bulunmayan durumlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi tutulurlar.

7. **Yurtdışına Çıkış Yasağı:** Vergi borcu yüzünden yurt dışına çıkma yasağı kaldırılmış olup, yurt dışına çıkış yasağı yalnızca suç soruşturulması ve kovuşturulması hallerinde ve hakim kararına bağlı olarak uygulanmaktadır.

8. **Nöbet Tutma Süresi:** Astsubaylar ayda en az 4 nöbet tutar ve nöbet süresi sabah 9'dan ertesi gün 9'a kadardır. Ayrıca o günkü normal mesaiye de devam etmektedirler.

9. **Nöbet Süresi:** Karargâh ve kurumlarda nöbet süresi sabah saat 09.00'dan ertesi gün saat 09.00'a kadardır. Kıtalarda ise komutanın belirlediği zamanda başlar ve nöbet 24 saati geçemez.

10. **Lise Mezunlarının Astsubay Olma Yolu:** Lise mezunları, üniversite sınavlarından alınan puanın yanı sıra askeri mülakata girerek yeterli bulundukları takdirde astsubay olabilirler.

Bu bilgiler ışığında askeri personel, görevlerine bağlı olarak belirli düzenlemelere ve yasalara tabidir.
 
Geri
Üst