AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askeri okullara nasil giris yapilir?

Editör

Yeni Üye

Askeri okullara nasıl giriş yapılır?​

ÖSYM tarafından yapılan MSÜ sınavına katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

Askeri okula nasıl girilir 2021?​

Askeri okula nasıl girilir 2021?
Birinci gün; Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır.

11 sınıf MSÜ ye girebilir mi?​

11 sınıf MSÜ ye girebilir mi?
11. sınıf öğrencileri MSÜ sınavına başvuru yapamazlar. MSÜ sınavına 2021 yılında (kesin kayıt tarihlerinden önce) mezun olabilecek adaylar ile 2020 ve 2019 yılında ortaöğretim kurumundan mezun olanlar katılabilmektedir.

Askeri lise 2021 başvuru tarihi ne zaman?​

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ) için başvurular bugünden itibaren 23 Şubat 2021’e kadar yapılabilecek.

Askeri liseye gitmek için ne yapmalıyım?​

Askeri liseye gitmek için ne yapmalıyım?
ASL Askeri Liselere giriş sınavıdır. Yazılı sözlü mülakat ve bedeni yetenek sınavından oluşur. Yazılı sınavda Fen bilgisinden 23, Matematikten 22, Sosyal bilimlerden 24, Türkçe’ den 25 net yapanlar minimum sınırı geçmiş olurlar.

Subay Okulu Kaç yıl?​

Subay Okulu Kaç yıl?
Kara Harp Okulu’nda Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda erkek ve kadın subay yetiştirilir. Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.
MSÜ hangi yaş sınırı?​
3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu olmak), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu olmak) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

MSÜ ye herkes girebilir mi?​

MSÜ ye herkes girebilir mi?
Sınava başvuracak olan adayların lise ve dengi okullardan 2020 ve 2021 yılında mezun olmuş olmak, öğrenciliği devam etmekte olan adayların da 2022 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak şartı vardır.

Liseden sonra subay olunur mu?​

Liseden sonra subay olunur mu?
Lise mezuniyetinden sonra bu sınavlara girerek askeri bir meslek yüksek okulunda eğitiminize devam edebilirsiniz. Lise mezunu kişiler hava, kara ve deniz kuvvet komutanlıklarına başvuru da bulunabilir. Harp okuluna kayıt yaşı 20’dir. Dolayısı ile 20 yaş üzeri kişiler harp okuluna kaydını yaptıramaz.

Askeri okullara giriş hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

1. **MSÜ Sınavı ve Tercihler:** ÖSYM tarafından yapılan MSÜ sınavına katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini [personeltemin.msb.gov.tr](https://personeltemin.msb.gov.tr) internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Tercihlerini yapmayan adaylar, 2. Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

2. **Askeri Okullara Giriş Süreci 2021:**
- Evrak Kontrolü
- Kişilik Değerlendirme Testi
- Fiziki Değerlendirme
- Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için)
- Fiziki Yeterlilik Testi
- Mülakat Sınavları
- Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için)

3. **MSÜ Sınavı ve Başvuru Koşulları:**
- 11. sınıf öğrencileri MSÜ sınavına başvuru yapamazlar. Sınava 2021 yılında mezun olabilecek adaylar ile 2020 ve 2019 yılında mezun olanlar katılabilmektedir.

4. **Askeri Lise Başvuru Tarihi 2021:** MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ) için başvurular 23 Şubat 2021 tarihine kadar yapılabilecektir.

5. **Askeri Liseye Giriş Süreci:**
- ASL Askeri Liselere giriş sınavı yazılı, sözlü mülakat ve bedeni yetenek sınavından oluşur.
- Yazılı sınavda belirli netlerde (Fen Bilgisi: 23, Matematik: 22, Sosyal Bilimler: 24, Türkçe: 25) başarılı olmak gerekmektedir.

6. **Subay Okulu Eğitim Süresi:** Kara Harp Okulu'nda eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.

7. **MSÜ Yaş Sınırı:** Harp Okulları için en fazla 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak gerekmektedir.

8. **MSÜ Başvuru Koşulları:** Sınava başvuracak adayların lise veya dengi okullardan 2020 ve 2021 yılında mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

9. **Liseden Sonra Subay Olma Yolları:** Lise mezuniyetinden sonra sınavlara girerek askeri bir meslek yüksekokulunda eğitim alabilir veya kara, hava ve deniz kuvvet komutanlıklarına başvuruda bulunabilirsiniz. Harp okuluna kayıt için yaş sınırları olduğunu unutmayın.

Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri