Askeri okuldan mezun olanlar ne olacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Askeri okuldan mezun olanlar ne olacak?​

Mezun olan bütün öğrenciler subay diploması ile birlikte uluslararası geçerliliği olan bir lisans programının diplomasını da almaktadır. MSÜ KHO lisans programlarını başarıyla bitiren Harbiyeliler, lisansüstü öğrenimlerine yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerde devam edebilmektedir.
Harp Okulu yatılı mı?
Öğrencilere Sağlanan İmkanlar Deniz Harp Okulunda parasız yatılı eğitim yapılmaktadır. Öğrenciler; 4 kişilik modern dizayn edilmiş internet bağlantılı odalarda kalmakta, yeme, yatma, giyim, sağlık ve her türlü eğitim/öğretim masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Harp Okulu mezunu askerlik yapar mı?​

Şu andaki uygulamaya göre harp okulunda 18 ay ve üzerinde öğrenim görmüş üniversite mezunları yedeğe ayrılıyor ve temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan askerlik görevini tamamlamış sayılıyor.
Kara Harp Okulundan mezun olunca ne olunur?
Kara Harp okulundan mezun olan öğrenciler görevlerine Teğmen rütbesi ile başlar. Kara Harp Okulu Mezunu Ne İş Yapar? Kara Harp Okulundan mezun olan kişilerin kendi diplomaları dışında uluslararası geçerliliğe sahip olan subay diplomalar da olur.

Askeri okullar yatılı mı?​

Yatılı olması ve öğrencilerin giyimlerinden barınmalarına kadar her türlü ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması özellikle dar ve orta gelirli aileler için bu okulları ‘cazibe’ merkezlerine dönüştürüyor. NEDEN ASKERİ LİSELERİ TERCİH ETTİLER? KAĞAN TEKIN İÇÖZ (ANKARA): Askerlik çocukluk hayalimdi.
Harp Okulu öğrencileri askere gider mi?
Askeri Kanunu’nun 13. maddesine göre harp okullarında okuyan askeri öğrencilerin okudukları sürenin üçte biri muvazzaflık hizmetinden sayılıyor.

Harp Okulu mezunları askerliği hangi rütbe ile başlarlar?​

Kara Harp Okulundan mezun olan öğrenciler Teğmen rütbesi ile görevlerine başlayabilmektedir. Kara Harp Okulunu başarı ile tamamlayan öğrencilerin askerlik görevlerine devam etmeleri ya da bölümleri doğrultusunda çalışma alanına geçmeleri mümkün olmaktadır.

Geri