AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askeri okulda telefon yasak mi?

Editör

Yeni Üye

Askeri okulda telefon yasak mı?​

disiplinden ziyade istihbarata karşı koyma (ikk) tedbirleri kapsaminda konulan yasaktır.

Askeri öğrenciler para alıyor mu?​

Askeri öğrenciler para alıyor mu?
Yedek subaylara acemilik dönemi boyunca yalnızca askeri öğrenci maaşı adında bir maaş verilir. Askeri öğrenci maaşı miktarı ise 2021 yılı itibari ile yaklaşık olarak 4.000 TL civarındadır.

Askeri okulda neler yasak?​

Askeri okulda neler yasak?
ç) Okulun huzur, sükûnet ve çalışma düzenini bozmak. d) Verilen emirleri, kasıt veya taksirle tam ve zamanında yapmamak. e) Amirlerine veya üstlerine söz, yazı, hâl veya hareketleri ile saygısız davranmak. f) Askerî eşyayı kaybetmek, kasıtlı olarak tahrip etmek veya özel maksatla kullanmak.

Okulda akıllı telefon serbest mi?​

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.

Hava Harp Okulu mezunları hangi rütbe?​

Hava Harp Okulu mezunları hangi rütbe?
Ülkelere göre askeri öğrencilik Aynı şekilde astsubay adayı askeri öğrencilerde Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndan başarı ile mezun olması durumunda astsubay çavuş rütbesiyle görevine başlar.

Harbiyeli harçlığı ne kadar?​

Harbiyeli harçlığı ne kadar?
MADDE 1. Kara, Deniz, Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksekokulların birinci sınıflarında Millî Savunma Bakanlığı hesabına okuyan Öğrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
MSÜ sınavında telefon yasak mı?​
Aday başı açık ve kılık kıyafeti ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacaktır. Başı örtülü adaylar sınava alınsa bile sınavları geçersiz sayılacaktır. Adayların sınav binasına cep telefonu ile girmeleri yasaktır.

Okula telefon getirmek disiplin suçu mu?​

Okula telefon getirmek disiplin suçu mu?
Ayrıca bu konuda okulların kendi işleyişlerine göre aldıkları kararlar da önemlidir. Okul yönetimi tarafından yasaklanması durumunda cep telefonlarının kesinlikle okula getirilmemesi gerekiyor. aksi halde disiplin suçu işlenmiş olur.

Askeri okullarda öğrencilere telefon getirip getiremeyeceğiniz konusundan bahsediyorsunuz. Askeri okullarda telefon kullanımı genellikle sıkı bir şekilde kontrol altındadır. Disiplin ve güvenlik önlemleri kapsamında askeri okullarda telefon kullanımı genellikle kısıtlanmıştır.

Örneğin, yazdığınıza göre "disiplinden ziyade istihbarata karşı koyma (İKK) tedbirleri kapsamında konulan yasaktır." cümlesiyle telefona yönelik kısıtlamalara işaret edilmektedir. Bu nedenle, askeri okullarda öğrencilerin genellikle telefonlarını kullanamadıkları ve getiremedikleri bilinmektedir.

Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle liselerde öğrencilerin eğitim ortamlarına cep telefonu gibi bilişim araçlarıyla gelmelerinin yasaklandığı da belirtilmiştir. Dolayısıyla, askeri okullarda da benzer kısıtlamaların olabileceği düşünülebilir.

Ancak, net bir cevap alabilmek için ilgili askeri okulun özel kurallarını ve yasaklarını detaylı olarak öğrenmek önemlidir. Askeri okulların kendi iç disiplin yönetmelikleri ve kuralları doğrultusunda telefon kullanımını düzenlediğini unutmamak gerekir. Bu nedenle, okulla iletişime geçerek telefon kullanımıyla ilgili net bilgileri almanız daha doğru olabilir.

Geri