AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Askeri ogrencileri ne kadar maas aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Askeri öğrencileri ne kadar maaş alıyor?​

Yedek subaylara acemilik dönemi boyunca yalnızca askeri öğrenci maaşı adında bir maaş verilir. Askeri öğrenci maaşı miktarı ise 2021 yılı itibari ile yaklaşık olarak 4.000 TL civarındadır.

MSÜ eğitim süresi kaç yıl?​

MSÜ eğitim süresi kaç yıl?
Harp Okullarında okuyanların eğitimi 4 yıl, Astsubay Meslek Yüksekokullarında okuyanların eğitimi 2 yıl sürer. Sivil üniversitelerden farklı olarak MSÜ mezunları, mezun oldukları okul türüne göre, bölüm diplomasıyla birlikte subay veya astsubay diploması alırlar.

MSÜ hazırlık kaç yıl?​

MSÜ hazırlık kaç yıl?
Eğitim-öğretim süresi yabancı dil hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıldır.

MSÜ kaç TL 2022?​

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2022 MSÜ geç başvuru ücreti 195 TL olarak belirlendi. Ödemeler kurumun kartlı ödeme sistemi olan “odeme.osym.gov.tr” adresinden yapılacak.

Harp okulunda para veriliyor mu?​

Harp okulunda para veriliyor mu?
Bunun nedeni Harp Okulları ve MYO’larda okuyan öğrencilere devlet tarafından sınıflara göre harçlık verilmesidir. Verilen harçlıklar geri ödemeli değildir. Bir nevi KYK bursu niteliğindedir.

Bir subay ne kadar maaş alır?​

Bir subay ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Yedek Subay | 6.800 | 9.830
Askeri okullar kaç yıllık?​
Eğitim ve öğretim süresi bir yılı hazırlık olmak üzere dört yıl olan bu okulları bitiren öğrenciler Harp Okullarına alınırlar. Harp okulları: Kara Harp Okulu (Ankara), Deniz Harp Okulu (İstanbul), Hava Harp Okulu (İstanbul).

MSÜ her sene oluyor mu?​

MSÜ her sene oluyor mu?
2022’de MSÜ yani Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 1 kez yapılacaktır.

MSÜ de hazırlık var mı?​

MSÜ de hazırlık var mı?
Milli Savunma Üniversitesi’nde, Harp Okulları’na kesin kayıt yaptıran öğrencilere, “İngilizce Yeterlilik Sınavı” uygulanmaktadır. Yeterli notu alan ve muafiyet için gerekli diğer şartları sağlayan öğrenciler, belirlenecek kontenjan dahilinde hazırlık sınıfından muaf tutularak 1’inci sınıfa başlatılacaktır.

Kara Harp Okulu hazırlık sınıfı zorunlu mu?​

Akademik program Kara Kuvvetleri Komutanlığının en önemli subay kaynağı olan Kara Harp Okulu öğrencileri 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren zorunlu olarak 2 dönem hazırlık sınıfı okur. Hazırlık eğitimi yabancı dil ve beden eğitimi üzerinedir.

MSÜ kaç başvuru oldu 2022?​

MSÜ kaç başvuru oldu 2022?
ÖSYM tarafından bu yıl MSÜ sınavına başvuru yapan ve sınava katılan aday sayısı hakkında açıklama yapılmazken, 400 bin civarında başvuru yapıldığı ve sınava katılan aday sayısının da 350-400 bin arası olduğu düşünülüyor. Resmi veriler, ÖSYM’nin sayısal bilgileri açıklamasıyla birlikte erişime açılacaktır.

MSÜ nasıl girilir 2022?​

MSÜ nasıl girilir 2022?
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 13 Ocak 2022 günü saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Askeri öğrenci harçlıkları ne kadar?​

Kara, Deniz, Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksekokulların birinci sınıflarında Millî Savunma Bakanlığı hesabına okuyan Öğrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.

Milli Savunma Üniversitesi paralı mı?​

Milli Savunma Üniversitesi paralı mı?
MSÜ sınav başvuru ücreti 2022 yılı için 130 TL olarak belirlendi. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olacak.

Subay eğitimi kaç ay?​

Subay eğitimi kaç ay?
a) Muvazzaf ve sözleşmeli subaylar için temel eğitim süresi, pilotaj eğitim-öğretim süreleri hariç 52 haftayı geçemez. b) Yedek subay adayı için temel eğitim-öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir. c) Muvazzaf ve sözleşmeli astsubaylar için temel eğitim süresi 52 haftayı geçemez.

Askeri öğrencilerin maaşları ile ilgili bilgi vermek için teşekkür ederim. Yedek subaylar için acemilik dönemi boyunca yalnızca askeri öğrenci maaşı adında bir maaş verilir ve 2021 yılı itibariyle bu miktar yaklaşık olarak 4.000 TL civarındadır.

MSÜ eğitim süresine gelince, Harp Okullarında okuyanların eğitimi 4 yıl, Astsubay Meslek Yüksekokullarında okuyanların eğitimi ise 2 yıldır. MSÜ mezunları, mezun oldukları okul türüne göre bölüm diplomasıyla birlikte subay veya astsubay diploması alırlar.

MSÜ hazırlık süresi ise yabancı dil hazırlık sınıfı dahil olmak üzere toplam 5 yıldır. Milli Savunma Üniversitesi'nde Harp Okullarına kayıt yaptıran öğrencilere İngilizce Yeterlilik Sınavı uygulanmakta ve belirli şartları karşılayanlar hazırlık sınıfından muaf tutularak 1. sınıfa başlatılmaktadır.

Bir subayın maaşlarına gelince, yedek subayların en düşük maaşı 6.800 TL iken ortalamaları 9.830 TL civarındadır. Subaylar kariyerlerinde ilerledikçe maaşları da değişiklik gösterebilir.

Ayrıca, MSÜ sınavı her sene yapılmamakta olup, 2022'de 1 kez gerçekleştirilecektir. MSÜ sınavına başvuran aday sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olup, 2022 başvurularının 400 bin civarında olduğu düşünülmektedir.

MSÜ'nün paralı olup olmadığı konusuna gelince, MSÜ sınav başvuru ücreti 2022 yılı için 130 TL olarak belirlenmiştir. Geç başvuruların ücreti ise %50 artırımlı olacaktır.

Son olarak, subay eğitimi süreleri de farklılık göstermektedir. Muvazzaf ve sözleşmeli subaylar için temel eğitim süresi, pilotaj eğitim-öğretim süreleri hariç 52 haftayı geçemezken, yedek subay adayları ve sözleşmeli astsubaylar için farklı eğitim süreleri belirlenmiştir.

Geri