AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askeri lise kac yil suruyor?

Editör

Yeni Üye

Askeri lise kaç yıl sürüyor?​

Askeri Okullar Hakkında Detaylı Bilgi Askeri liseler, Kuleli (İstanbul), Işıklar (Bursa), Deniz Lisesi (İstanbul), Maltepe (İzmir) askeri liseleridir. Eğitim ve öğretim süresi bir yılı hazırlık olmak üzere dört yıl olan bu okulları bitiren öğrenciler Harp Okullarına alınırlar.

Askeri okullarda hangi dersler var?​

Askeri okullarda hangi dersler var?
KARA KUVVETLERİ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU
- BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BİL-TEK-1. BİL-TEK-2. BİL-TEK-3.
- ELEKTRİK. ELK-1. ELK-2. ELK-3.
- ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ HAB-1. HAB-2. HAB-3.
- İNŞAAT TEKNOLOJİLERİ İNŞ-1. İNŞ-2.
- İŞLETME. İŞL-1. İŞL-2.
- MEKATRONİK. MKT-1. MKT-2.
- OTOMOTİV. OTO-1. OTO-2.
- YAPI TESİSAT TEKNOLOJİLERİ YAPI-1. YAPI-2.

Askeri lise 2022 başvuru tarihi ne zaman?​

Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavına başvurular 10 Şubat- 7 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Askeri lise 2021 başvuru tarihi ne zaman?​

Askeri lise 2021 başvuru tarihi ne zaman?
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ) için başvurular bugünden itibaren 23 Şubat 2021’e kadar yapılabilecek.
Askeri Lise nerede var?​
Maltepe Askerî Lisesi
Ülke | Türkiye
Şehir | Güzelbahçe, İzmir
Türü | Askerî lise
Eğitim dili | Türkçe

Askeri okula gitmek için ne yapmalıyım?​

Askeri okula gitmek için ne yapmalıyım?
ASKERİ LİSELERE KİMLER BAŞVURABİLİR? Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarının 8’inci sınıfında okuyorsanız ve sınava giriş yılının haziran döneminde doğrudan mezun oluyorsanız bu okullar için başvuru hakkınız var. Hazırlık dahil lise sınıflarında okuyanlar ise bu okullara başvuramaz.

Askeri Lise açık mı?​

2016 yılında yaşanan 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası çıkarılan kararname ile de askeri liseler kapatıldı, tüm askeri eğitim kurumların düzen ve eğitimleri Genelkurmay Başkanlığı’dan alınarak Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlandı. Ancak okul ve liseler açılmadı.

ALS sınavı ne zaman 2021?​

ALS sınavı ne zaman 2021?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) 21 Kasım 2021 tarihinde uygulanacak.

Askeri Lise Başvuru 2021 ne zaman?​

Askeri liseler, genellikle dört yıl süren eğitim programlarından oluşur. Bu dört yılın bir yılı hazırlık sınıfı olarak geçer. Öğrenciler genellikle Askeri Liseleri bitirdikten sonra Harp Okullarına alınırlar.

Askeri okullarda çeşitli dersler bulunmaktadır. Örneğin Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda Bilişim Teknolojileri, Elektrik, Elektronik Haberleşme Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri, İşletme, Mekatronik, Otomotiv, Yapı Tesisat Teknolojileri gibi dersler yer almaktadır.

Askeri Liselere başvuru tarihleri her yıl değişiklik gösterebilir. Örneğin, 2022 başvuru tarihi 10 Şubat ile 7 Mart tarihleri arasında yapılmıştır. 2021 başvuru tarihi ise 23 Şubat 2021'e kadar devam etmiştir.

Askeri okula başvurabilmek için genellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların 8. sınıfında okuyor olmanız ve sınava giriş yılının haziran döneminde doğrudan mezun olmanız gerekmektedir. Hazırlık sınıfı dahil lise sınıflarında okuyanlar, genellikle bu okullara başvuramazlar.

Askeri liseler 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası çıkarılan kararname ile kapatılmış, ancak tüm askeri eğitim kurumlarının düzen ve eğitimleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınarak Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Ancak, yeni okul ve liseler açılmamıştır.

Askeri Liseler ile ilgili daha detaylı bilgi almak veya güncel başvuru tarihlerini öğrenmek için Milli Savunma Bakanlığı veya ilgili resmi kurumların duyurularını takip etmeniz önemlidir.

Geri