AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askeri kimlik karti kac yasinda?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Askeri kimlik kartı kaç yaşında?​

2.ASIL HAK SAHİBİNİN ÇOCUKLARI:11 yaşını doldurup 12 yaşından gün alan çocuklar kart hakkına sahip olur. a.Anne ve babanın sağ olması durumunda: (1)Erkek çocuklar: Öğrenim ve çalışma durumuna bakılmaksızın (bekar ve boşanmış olan) 35 yaşını bitirinceye kadar TSK Personel Akıllı kart hakkına sahiptir.
TSK tanınmış kişi kartı kimlere verilir?
Tanınmış Kişi Kartı, TSK Orduevleri, Askerî Gazinolar, Kışla Gazinoları ve Vardiya Yatakhaneleri ile Eğitim Merkezleri Yönergesi’nde belirtilen esas ve usuller dâhilinde referans olan personelin faydalanabildiği askerî sosyal tesislerde (Özel Eğitim Merkezleri hariç) kullanılabilecektir.
Askeri ordu evlerinde kimler kalabilir?
Tesislere Giriş ve Emniyet. Subay, istisnai memur, Türk Silahlı Kuvvetlerinde istihdam edilen sivil öğretim elemanı, astsubay ve bunların üye aidatı ödeyen emeklileri tesislerin tabii üyeleridir. Bu kişilerden kendileri ve hak sahibi aile fertleri adına üye aidatı alınır.

Askerî kamplara kimler başvurabilir?​

Jandarma personeli kimlik sorabilir mi?
(8) Jandarma, görevini yerine getirirken kendisinin jandarma olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra kişilere kimliğini sorabilir. Bu kişilere kimliğini ispatlamaları hususunda gerekli kolaylık gösterilir.
Kimlik kartı kimlere verilir?
Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı almak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı doğum, değiştirme, kayıp, yeniden kayıt ve vatandaşlığın kazanılması gibi nedenlerle düzenlenmektedir.
Konser ve konferanslarla ziyaret ve merasim günlerinde komutan tarafından davet edilmiş olan tanınmış sivil zevat ve aileleri buralara girebilirler. Subay, askeri memur ve astsubaylar refakatlerinde orduevleri ve askeri gazinolara sivil misafir götüremezler.
Uzman çavuşlar ordu evinde kalabilir mi?
Uzman erbaşlar TSK personeli olmalarına karşın orduevlerine ve sosyal tesislere alınmıyor.

Geri