AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askeri heyet raporuna itiraz nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Askeri heyet raporuna itiraz nasıl yapılır?​

SAĞLIK KARARLARINA İTİRAZ Kesinleşmiş raporlara tebliğ veya teslim tarihinden itibaren otuz gün içinde itiraz edilebilir. Süresi içinde itiraz edilmesi halinde yeniden muayene işlemi yapılır. Onay makamlarından geçerek kesinleşmeyen raporlara itirazda bulunulamaz.

Askerlikten muaf olmak için hangi hastalıklar?​

Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan sfinkter ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri. Tedavisi olanaksız anüs ve rektumun önemli darlık ve yetersizlikleri. Anüs ve rektumun kötü huylu ve tedavisi olanaksız iyi huylu tümörleri.
Sağlık kurulu raporuna nasil itiraz edilir?
Engelli sağlık kurulu raporuna; engelli birey, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. b. Elinizde itiraza neden olan raporun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunulan ilin sağlık müdürlüğüne başvurulur. Orada verilen dilekçe örneği doldurulur. İtiraz nedeni açıkça belirtilir.
Heyet raporu düzeltilir mi?
Sağlık kurulu yetkilileri yeniden incelemeyi uygun görürlerse, rapor tekrar incelemeye alınıyor. Sonuçta raporda bir yanlışlık ya da eksiklik varsa düzeltiliyor ya da başvuru hiçbir değişiklik yapılmadan sonlandırılıyor.

Askerlikten muaf olmak iş hayatını etkiler mi?​

Askerden muaf eden çürük raporları çok büyük bir rahatsızlık olmadıkça kişinin normal yaşamını çok fazla etkilemez ev çalıştığı işe olumsuz bir durum yaşatmaz.

Çürük raporu alan işe girmeye engel mi?​

Aldığın çürük raporu askerliğe elverişli değildir raporu yani sivil hayatta yapman gereken işin gereklerini sağladığında seni etkilemeyecektir.
Göz için yüzde kaç rapor verilir?
Tek göz kaybında heyet hastanelerden verilen rapor oranı yüzde 32’dir. Engelli ya da malulen emeklilik için en az yüzde 40 oranında raporunuzun bulunması gerekmektedir. Başka rahatsızlıklarınız varsa bu oran yüzde 40’a çıkabilir ancak sadece tek göz kaybı varsa alacağınız rapor oranı yüzde 32 olacaktır.
Sağlık kurulu raporuna itiraz süresi var mı?
MADDE 12 – (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır. Süresinde yapılmayan itirazlar değerlendirilmez.
Sağlık kurulu raporlarının teslim tarihinden itibaren yasal süresi içinde olmak kaydıyla, hastanın kendisi, velisi, vasisi veya raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir.
Rapor ibarelerinin eksik yazılmış olması halinde rapora itiraz edilmelidir. Örneğin ağır ya da hafif olmak üzere engel durumu ile ilgili bilgi vermeyen raporlara, rapor süresini yazmayan hastanelere itiraz edilmelidir. Süresiz raporlarda dahi rapor süresi kısmına ‘süresiz’ ibaresi yazılmalıdır.
 
Geri
Üst