Askere gidene devlet para veriyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Askere gidene devlet para veriyor mu?​

Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL’lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT’deki hesaplarına yatırılmaktadır. Soru 6: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim? Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.

12 ay askerlik yapanlar ne kadar maaş alıyor?​

Akar, 6 aylık askerlik hizmetini tamamladıktan sonra bu hizmetini 12 ay olarak gerçekleştirmek isteyen Mehmetçiğin maaşının 4 bin 250 lira, yedek astsubayın maaşının 8 bin 500 lira, astsubayın maaşının da 9 bin lira olduğunu söyledi.
2022 asker er maaşı ne kadar?
Doğu ya da güneydoğu bölgesinde görev yapan uzman çavuş maaşları: 6500 – 8000 TL arası. Ayrıca tüm bu bilgiler dışında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan en düşük uzman çavuş maaşı 3100 TL civarında iken, en yüksek uzman çavuş maaşı 8400 TL civarındadır.
Asker yardım parası nasıl alınır?
Bekar askerin anne ya da babası boşanmışsa asker kiminle eş güdümlü yaşıyorsa (anne ya da baba) o vatandaş başvurabiliyor. Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık içeriğinde etkinlik gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor.

Asker aylıkları ne kadar oldu?​

Asker ailesine devlet desteği: 800 TL aileye, 300 TL askere anında veriliyor. Buna, ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT’ye yatırılıyor. Bu yardım en çok 12 ay yapılıyor.

Doğuda askerlik yapan er maaşı ne kadar 2021?​

Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkâri, Van, Ağrı ve Iğdır hudut birliklerinde askerliğini sürdüren vatandaşlar 1.216,00 TL asker harçlığı almaktadır. Doğu bölgesinde askerlik görevini yapanlar ise 2.640,00 TL maaş almaktadır.
Ikinci 6 ay askerlik maaşı ne zaman yatar?
Yardım Ödemeleri Ne Zaman Yapılır Buna göre, T.C. kimlik numarasının son rakamı; ‘0’ olanlar ilgili ödeme ayının 24’ünde, ‘2’ olanlar ilgili ödeme ayının 25’inde, ‘4’ olanlar ilgili ödeme ayının 26’sında, ‘6’ olanlar ilgili ödeme ayının 27’inde, ‘8’ olanlar ilgili ödeme ayının 28’inde, ödemelerini alabileceklerdir.
Askerde er ne anlama gelir?
Er, en düşük askeri rütbeye sahip askerdir (hizmet edilen kuvvete bağlı olarak NATO’daki rütbe dereceleri OR-1 ila OR-3 arasındaki rütbeye eşdeğerdir).

Geri