- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Askerde olanlar memur olabilir mi?
Askerdeyken Memurluğa Atanma Emsal Karar Askerdeyken memurluğa atanma her zaman mümkün olmamaktadır. Askerdeyken memurluğa atanma durumunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/6 maddesine göre, bir engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira maddeye göre askerdeyken memurluğa atanmak mümkün değildir.Askerdeyken atama olur mu?
Askerdeyken memurluğa başvurma mümkün ise de askerdeyken atanmak her zaman mümkün olamamaktadır. Ancak askerlik nedeniyle atama yapılmaması yönündeki idari işlemler iptal davası ile iptal edilmektedir.Askere gitmeden devlet memuru olabilir mi?
Askerliğini; askerlik çağına gelmemiş, tecilli, muaf ve yapmış olanların memur olarak atanmalarına engel bir durum bulunmamaktadır. Asker kaçağı olanların askerlik durum belgesi almaları mümkün olmadığından atanmalarının yapılmayacağı değerlendirilmektedir.
Askerlik öğretmenliğe engel mi?
657 sayılı Kanunun 48/A-6 maddesinde ise atamalarda adayların askerlik durumu itibariyle; Ancak başvuru sürecinde tecilin bitmiş olması ve bakaya kalma halinde bu durum askerlik bakımından başvuru şartlarında eksikliğe yol açacağından öğretmenliğe başvuru ve atanmaya engel oluşturacaktır.KPSS askerlik şartı var mı?
Memur Olmak İçin Askerlik Şart Mı? Memur alım ilanlarında “askerlik hizmetini yapmış olma” şartını içerecek şekilde kısıtlama 1999 yılında getirilmiştir. Dolayısıyla memur olabilmek için askerlik yapmak şarttır.Atanınca askerlik ertelenir mi?
“a) Herhangi bir kamu kurumuna aday memur olarak atanacağını belgelendirenlerin askerlik hizmetine sevkleri, bir celp dönemi tehir edilebilir. Memurun çalıştığı kurum tarafından Milli Savunma Bakanlığına gönderilecek dilekçe doğrultusunda yükümlünün sevk tarihi ileri bir celp dönemine ertelenebilir.
Bir hak ve görev olarak düzenlenen askerlik hizmetinin ifası için muvazzaf askerlik hizmetine alınan aday memurlarda kadroları saklı kalmak suretiyle aylıksız izinli sayılmaktadır. Aday memur iken askere alınanların adaylıkları askerlik dönüşü kaldığı yerden devam etmektedir.
Bakaya kalan er ve erbaş statüsünde olanlar, yine er ve erbaş statüsünde 6 ay olarak askerlik hizmetlerini yaparlar. Yedek subay ve yedek astsubay statüsündekiler ise aynı şekilde yedek subay ve yedek astsubay statüsünde askerlik hizmetlerini 12 ay olarak yaparlar.
Uzmanliktan Polislige gecis var mi?
Uzman Çavuşluktan Polisliğe Geçiş Bunun için alım yapacak kurumda ilgili alanda alım ilanı açılmasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman erbaş ve uzman er olarak görev yapmakta olan askerler, belirli şartları taşımaları durumunda polis olarak atanabilirler.