AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Askerde hangi meslekler var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Askerde hangi meslekler var?​

Askerde verilen görevler ve tanımları aşağıdaki gibidir.

Bir asker ne yapar?​

Asker; orduda görevli, erden mareşale kadar rütbeye sahip kişi. Askerlik yükümlülüğü altına giren şahıslar (erbaş ve er) ile özel yasalarla silahlı kuvvetlere katılan ve resmî bir kıyafet taşıyan kişilerdir. Askerlerin aslî görevi ülkelerinin topraklarını iç ve dış tehditlere karşı savunmaktır.
Askerî sınıflar nelerdir?
(a) Muharip sınıflar: Piyade, süvari, tank, topçu, hava savunma, kara havacılık, uçak ve helikopter teknisyeni, istihkâm, muhabere, istihbarat. (b) Yardımcı sınıflar: Ulaştırma, ikmal, bakım, mühimmat, personel, veteriner, maliye, bando, harita teknisyeni, sağlık.
Askerde kimlere dikkat çekilir?
askerde üst rütbeli subay gelirken erlerden birinin “dikkaaaat!” diye bağırmasına denir. dikkat çekildiğinde esas duruşa geçmeyen asker, üst rütbeli subayın hemen dikkatini çeker. gerekli uyarılarla kulağı çekilen bu haylaz ve lakayıt erin dikkati olaya çekilir. daha olmadı er zopalanır.

Askeri kimlik kartı ne işe yarar?​

Askerî kimlik kartı; kişinin, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olduğunu ve kimliğini gösteren resmî belgedir. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, yönetmelikle belirlenen istisnalar saklı kalmak kaydıyla askerî kimlik kartlarını resmî ve sivil olarak üzerlerinde bulundururlar.

Askerin üstünü kim arayabilir?​

Tehlikenin veya suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla usulüne göre verilmiş sulh ceza hâkimi kararı veya bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde askerî birlik komutanının veya askerî kurum amirinin ya da hukuk hizmetleri başkanı veya birim amirinin yazılı emri üzerine, askerî mahallerde özel kanun …
Askeri mahalde arama kim yapar?
MADDE 7 – (1) Usulüne uygun olarak verilmiş arama kararı veya arama emri üzerine, yetkili merci; öncelikle ilgili birlik komutanlığı veya askerî kurum amirliği veya tespit edeceği arama heyeti vasıtasıyla aramayı yaptırır.
Askeri sınıf nedir kısaca?
Askerî sınıflar; ordularda, görev ve sorumluluğuna göre birbirinden ayrışmış ve özelleşmiş alt birimler.
Tim, manga, takım, bölük, tabur, alay, tugay, tümen, kolordu, ordu, ordu grubu en küçükden en büyüğe doğru sıralanan birliklerdir. Her birliğin kendi savaş bayrağı olur.
 
Geri
Üst