- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Asker görmeye gelenlere ne verilir?
Onun en sevdiği yemekler, tatlılar yapılır. Konu komşu ve akrabalar ilerleyen günlerde askerin yanına “hoş geldin” ve “geçmiş olsun”a gelirler. Genç, gelirken yanında çoğunlukla kına olmak üzere, mendil, çorap, havlu v.s. gibi hediyeler getirir ve ziyarete gelen kişilere bunlar verilir.Asker aile yardımı ne kadar 2022?
Muhtaç asker ailesini para yardım tutarı, aylık minimum 275 TL’dir. Devlet her iki ayda bir yardım alan ailelerin PTT’de otomatik şekilde açılan hesaplarına en az 550 TL para yatırır. Diğer yandan askerin bulunduğu ilin zorluk derecesine ve ailenin muhtaçlık oranına bağlı maaş artış gösterir.
Askerde uçak bileti nasıl alınır?
Ücretsiz olarak verilen uçak bileti askerlik şubesine sülüs almaya gittiğinizde size tahsis edilir. Sizin kendi imkanlarınız ile uçak bileti almanıza gerek yoktur. Bu yüzden değişen sistem ile belki de PTT kartınıza ücret olarak da yatabilir. Bu konuda kesin bilgiye askerlik şubesinden ulaşmak mümkün olacaktır.Asker annesi maaşı başvurusu nasıl yapılır?
Bekar askerin anne ya da babası boşanmışsa asker kiminle eş güdümlü yaşıyorsa (anne ya da baba) o vatandaş başvurabiliyor. Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık içeriğinde etkinlik gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor.
Para yardımı almak isteyen asker yakını, ikamet ettiği ilde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gider.
Askere gidecek olana ne hediye alınır?
Askerler için birlikler tarafından verilecek olan eşyaların tam listesi de aşağıdaki gibidir:
Muhtaç asker çocuğu yardımı ne zaman yatar 2022?
Ödemeler en geç ayın 28’inde yatar. Örneğin muhtaç asker ailesi para yardımına Mart ayında başvuru yapan kişi Nisan 24’te destek ödemesini alır. Başvuru sonucu ise başvur yapılan ay içinde sorgulama sistemi üzerinden öğrenilir.Asker annesi ne kadar maaş alıyor?
Devlet zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine düzenli nakit yardımı yapıyor. Buna, ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT’ye yatırılıyor.