- Konu Yazar
Asker eşine yardım parası ne kadar?
Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL’lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT’deki hesaplarına yatırılmaktadır. Soru 6: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim? Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.Asker eşine maaş ne kadar 2022?
Muhtaç Asker Ailesi Eşine Para Yardımı Ne Kadar? Muhtaç asker ailesini para yardım tutarı, aylık minimum 275 TL’dir. Devlet her iki ayda bir yardım alan ailelerin PTT’de otomatik şekilde açılan hesaplarına en az 550 TL para yatırır.Askerin kendisi, kardeşleri, büyük anne ve büyük babası vb. gibi yakınları bu yardım programından yararlanamaz. Başvurular resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına yapılır.
Askerlik yardım parası ne zaman ödenecek?
Askerlik yardım parası ne zaman ödenecek?Muhtaç asker ailesi yardımı parası ne zaman yatar? Muhtaç asker ailesi yardımını alacak vatandaşların ödemeleri, yılın çift ayları olan; Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim ve Aralık aylarında yapılmaktadır. Ödemeler, takvime bağlı ve periyodik olarak ilgili ödeme aylarının 24’ü ile 28’i arasında yapılmaktadır.
Asker parasi 2022 ne kadar?
Asker parasi 2022 ne kadar?2021 ocak-haziran döneminde 39 bin 788 TL olarak uygulanan bedelli tutarı, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere de 43 bin 150 liraya çıktı. Milli Savunma Bakanlığı, 2022 bedelli askerlik ücretini açıkladı. Buna göre 2022’nin ilk 6 ayında bedelli askerlik ücreti 55 bin 194 TL olacak.
Asker eşi nasıl maaş alır?
Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL’lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT’deki hesaplarına yatırılmaktadır. Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim? Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.Asker annesi maaşı nasil alinir?
Bekar askerin anne ya da babası boşanmışsa asker kiminle birlikte yaşıyorsa (anne ya da baba) o kişi başvurabiliyor. Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor.Yeni görev almaya başlamış olan uzman çavuş maaşları: 4500 – 5000 TL arası. Doğu ya da güneydoğu bölgesinde görev yapan uzman çavuş maaşları: 6500 – 8000 TL arası.