- Konu Yazar
Asker annesi maaşı kimler alabilir?
Askere gitmiş veya gidecek olan kişinin, hâlihazırda sosyal güvencesi olmayan; fakir ve muhtaç durumda olduğu mütevelli heyeti kararıyla tespit edilen, resmi nikâhlı eşi veya anne/babası bu yardım programından faydalanabilir. Bu yardım programından faydalandırılma sırasıyla; askerin eşi, anası ve babası ile sınırlıdır.Asker annelerine verilen maaş ne kadar?
Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL’lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT’deki hesaplarına yatırılmaktadır. Soru 6: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim? Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.Asker ailesine yardım 2021 Başvuru nasıl yapılır?
Asker ailesine yardım 2021 Başvuru nasıl yapılır?Muhtaç Asker Ailesi Para Yardımı Başvurusu Kaymakamlıktan Nasıl Yapılır?
- Kişi kendi ikamet adresine bağlı kaymakamlığa gider.
- Başvuruda T.C.
- Kaymakamın ileteceği yardım başvuru formu kimlik, gelir, iletişim ve adres bilgileri ile doldurulur.
- Form imzalanarak teslim edilir.
Asker aile yardımı için nereye başvurulur?
Bekar askerin anne ya da babası boşanmışsa asker kiminle birlikte yaşıyorsa (anne ya da baba) o kişi başvurabiliyor. Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor.Asker ailesi Yardımı kaç ay veriliyor?
Asker ailesine devlet desteği: 800 TL aileye, 300 TL askere anında veriliyor. Buna, ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT’ye yatırılıyor. Bu yardım en çok 12 ay yapılıyor.Asker harçlığı nasıl alınır?
Asker harçlığı nasıl alınır?Acemi birliği süresi boyunca askerler harçlıklarını PTT üzerinden verilen PTT karttan çekebilirken, usta birliğine geçen askerler harçlıklarını Ziraat Bankası tarafından verilen Ziraat hesap kartından çekebilirler. Askerliğin sona ermesinin ardından PTT kart iptal edilirken Ziraat kartı kullanılmaya devam edilebilir.