Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Asker annesi maasi kimler alabilir?

Editör

Yeni Üye

Asker annesi maaşı kimler alabilir?​

Askere gitmiş veya gidecek olan kişinin, hâlihazırda sosyal güvencesi olmayan; fakir ve muhtaç durumda olduğu mütevelli heyeti kararıyla tespit edilen, resmi nikâhlı eşi veya anne/babası bu yardım programından faydalanabilir. Bu yardım programından faydalandırılma sırasıyla; askerin eşi, anası ve babası ile sınırlıdır.

Asker annelerine verilen maaş ne kadar?​

Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL’lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT’deki hesaplarına yatırılmaktadır. Soru 6: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim? Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.

Asker ailesine yardım 2021 Başvuru nasıl yapılır?​

Asker ailesine yardım 2021 Başvuru nasıl yapılır?
Muhtaç Asker Ailesi Para Yardımı Başvurusu Kaymakamlıktan Nasıl Yapılır?
- Kişi kendi ikamet adresine bağlı kaymakamlığa gider.
- Başvuruda T.C.
- Kaymakamın ileteceği yardım başvuru formu kimlik, gelir, iletişim ve adres bilgileri ile doldurulur.
- Form imzalanarak teslim edilir.

Asker aile yardımı için nereye başvurulur?​

Bekar askerin anne ya da babası boşanmışsa asker kiminle birlikte yaşıyorsa (anne ya da baba) o kişi başvurabiliyor. Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor.

Asker ailesi Yardımı kaç ay veriliyor?​

Asker ailesine devlet desteği: 800 TL aileye, 300 TL askere anında veriliyor. Buna, ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT’ye yatırılıyor. Bu yardım en çok 12 ay yapılıyor.

Asker harçlığı nasıl alınır?​

Asker harçlığı nasıl alınır?
Acemi birliği süresi boyunca askerler harçlıklarını PTT üzerinden verilen PTT karttan çekebilirken, usta birliğine geçen askerler harçlıklarını Ziraat Bankası tarafından verilen Ziraat hesap kartından çekebilirler. Askerliğin sona ermesinin ardından PTT kart iptal edilirken Ziraat kartı kullanılmaya devam edilebilir.

Askerlik yardım parası ne zaman ödenecek?​

Muhtaç asker ailesi yardımı parası ne zaman yatar? Muhtaç asker ailesi yardımını alacak vatandaşların ödemeleri, yılın çift ayları olan; Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim ve Aralık aylarında yapılmaktadır. Ödemeler, takvime bağlı ve periyodik olarak ilgili ödeme aylarının 24’ü ile 28’i arasında yapılmaktadır.

Asker parası ne kadar 2022?​

2022 yılında bedelli askerlik 56 bin 500 lira oldu. Geçtiğimiz dönemde (2021 – Temmuz Aralık) aylarında 43 bin 150 lira ödeniyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı da dün 2021 yılı temmuz ayına ait mali ve sosyal haklara ilişkin genelgeyi yayımlamıştı.

Askere gitmiş veya gidecek olan kişinin, sosyal güvencesi olmayan ve fakir muhtaç durumda olduğu mütevelli heyeti kararıyla tespit edilen; askerin resmi nikahlı eşi veya anne/babası, muhtaç asker ailesi yardımından faydalanabilir. Bu yardımdan faydalandırılma sırası ise askerin eşi, annesi ve babasıyla sınırlıdır.

Muhtaç Askere Ailesi Yardımı, aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir olmak üzere toplamda 550 TL düzenli ödeme olarak PTT hesaplarına yatırılmaktadır. Bu program askerlik süresince devam eder ve en fazla 12 ay sürebilir.

Asker ailesine yardım başvurusu, kişinin ikamet adresine bağlı kaymakamlığa giderek gerçekleştirilir. Başvuruda T.C. kimlik numarasıyla doldurulan yardım başvuru formu ile gerekli bilgileri sunarak başvuru yapılabilir.

Asker ailesi yardımı için başvurular, illerde valilik ve ilçelerde kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılabilir. Bu yardım programı askerlik süresince devam eder ve en fazla 12 ay sürer.

Asker harçlığı, acemi birliği süresince askerler PTT kartı üzerinden, usta birliğine geçildiğinde ise Ziraat Bankası hesap kartı üzerinden alınabilir. Askerliğin sona ermesiyle PTT kartı iptal edilirken Ziraat Bankası hesap kartı kullanılmaya devam edilebilir.

Muhtaç asker ailesi yardımı ödemeleri, yılın çift aylarında; Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim ve Aralık aylarında yapılmaktadır. Ödemeler, ilgili ayların 24'ü ile 28'i arasında periyodik olarak gerçekleşmektedir.

2022 yılında bedelli askerlik ücreti 56 bin 500 lira olarak belirlenmiştir. Önceki dönemde (2021 - Temmuz Aralık) aylarında ise 43 bin 150 lira olarak ödenmekteydi. Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 yılı temmuz ayına ilişkin mali ve sosyal haklara ilişkin genelgeyi yayımlamıştır.

Geri