Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Asker Ailesi Yardimi ne kadar 2022?

Editör

Yeni Üye

Asker Ailesi Yardımı ne kadar 2022?​

Muhtaç asker ailesini para yardım tutarı, aylık minimum 275 TL’dir. Devlet her iki ayda bir yardım alan ailelerin PTT’de otomatik şekilde açılan hesaplarına en az 550 TL para yatırır. Diğer yandan askerin bulunduğu ilin zorluk derecesine ve ailenin muhtaçlık oranına bağlı maaş artış gösterir.

Asker eşlerine maaş veriliyor mu?​

Muhtaç Asker Ailesi Yardım programında, şartları sağlayan hak sahibi kişilere aylık 250 TL olmak üzere her iki ayda bir düzenli nakdi ödeme yapılır. Bu yardım programı kapsamında yapılan ödemelerin aralıkları ve artış miktarları Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Fon Kurulu kararıyla belirlenir.

Asker annesi maaşı ne kadar?​

Asker annesi maaşı ne kadar?
Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL’lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT’deki hesaplarına yatırılmaktadır. Soru 6: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim? Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.

Asker yardımı başvurusu nasıl yapılır?​

Asker yardımı başvurusu nasıl yapılır?
Asker çocuğu yardım programına başvurular, resmi olarak ikamet edilen yerdeki SYDV’lere yapılır. Başvuru sırasında müracaatçılardan üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı resmi kimlik, ehliyet veya pasaport dışında herhangi bir belge istenmez.

Muhtac asker ayligi ne kadar 2022?​

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı kapsamında ne kadar ödeme yapılmaktadır? Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programında şartları sağlayan hak sahibi kişiye aylık 100 TL olmak üzere her iki ayda bir 200 TL tutarında düzenli nakdi ödeme yapılır.

Asker eşi maaşı nasıl alınır?​

Bekar askerin anne ya da babası boşanmışsa asker kiminle birlikte yaşıyorsa (anne ya da baba) o kişi başvurabiliyor. Başvurular illerde valilik, ilçelerde ise kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor.

Asker yardım parası ne kadar?​

Asker yardım parası ne kadar?
Asker ailesine devlet desteği: 800 TL aileye, 300 TL askere anında veriliyor. Buna, ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT’ye yatırılıyor.

Asker çocuğu maaşı ne kadar 2021?​

Asker çocuğu maaşı ne kadar 2021?
Soru 3: Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı kapsamında ne kadar ödeme yapılmaktadır? Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programında şartları sağlayan hak sahibi kişiye aylık 150 TL olmak üzere her iki ayda bir 300 TL tutarında düzenli nakdi ödeme yapılır.

Muhtaç asker ailesi için yapılan yardım tutarı aylık asgari 275 TL'dir. Devlet, yardım alan ailelerin PTT hesaplarına her iki ayda bir en az 550 TL yatırmaktadır. Bu yardım miktarı, askerin bulunduğu ilin zorluk derecesine ve ailenin muhtaçlık durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Asker eşlerine de maaş verilmektedir. Muhtaç Asker Ailesi Yardım programı kapsamında hak sahibi kişilere aylık 250 TL olmak üzere her iki ayda bir nakdi ödeme yapılmaktadır. Bu ödemelerin aralıkları ve miktarları, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Fon Kurulu kararıyla belirlenmektedir.

Askere annelerine ödenen maaş da aylık 275 TL olup, her iki ayda bir 550 TL şeklinde düzenli ödeme yapılmaktadır. Bu destek programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.

Asker yardımı başvurusu ise resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmalıdır. Başvuru sırasında T.C. kimlik numarası yazılı resmi kimlik belgesi talep edilmektedir.

Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programı kapsamında ise şartları sağlayan kişilere aylık 100 TL olmak üzere her iki ayda bir 200 TL nakdi ödeme yapılmaktadır.

Asker eşi maaşı almak için başvurular, il valilikleri veya ilçe kaymakamlıklarında faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır.

Son olarak, devletin asker ailelerine yönelik verdiği destek programı kapsamında aileye 800 TL, askere ise 300 TL olmak üzere toplamda 2 ayda bir 800 lira yardım yapılmaktadır.

2021 yılı için Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı kapsamında ödenen maaş miktarı aylık 150 TL olup, her iki ayda bir 300 TL tutarında düzenli nakdi ödeme yapılmaktadır.

Geri