- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 227.992
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Aşk kelimesinin kökeni nereden gelir?
Aşk nedir kökeni? Etimolojik olarak incelersek ; Arapça “aşaka” , sarmaşmak, sıkıca sarılmak, sarmaşık anlamına geliyor. Bazı kaynaklarda ise Farsça’ da, avesta dilinden , ‘işka/işk’ kelimesinden geldiği ve anlamının “istemek, şiddetli muhabbet, candan sevmek” olduğu yer almaktadır.Aşk nedir ve nasıl anlaşılır?
Tüm canlıların ortak dürtüsü olan ‘cinsellik’ ile beraber, insana özgü duygularının işin içine katılmasıyla aşk ortaya çıkmaktadır. Özellikle libido ve tutku ile beraber gelişen aşk pek çok kavramın içerisine girmesi suretiyle tamamlanır. Yani böylece dişi karşısındaki bireye aşık olur.Gerçek aşk, arkadaşınızla tamamen dürüst olduğunuzu, geçmişinizin farklı yönlerini tutmamanızı ve ona tamamen açabileceğinizi ima eder. Hem duygusal hem de fiziksel olan bir samimiyeti paylaşıyorsunuz ve sevgi dolu bağlantınız, birbirlerine karşı açık ve savunmasız olma yeteneğiniz nedeniyle daha güçlü.
Gerçek aşk nasıl olur?
Doğru kişi, sizi olduğunuz gibi sever. Yargılamaz, başkalarıyla karşılaştırmaz ya da eleştirmez. Çünkü sizin kendinize özgü bir birey olduğunuzu anlar. Hakkınızdaki her şey hoşuna gider; hatta sizin fark edemediğiniz yerlerde bile güzellikler görür.
Aşk Arapçada ne anlama gelir?
Aşk kelimesi Arapçadaki Aşeka kelimesinden gelmektedir. Aşeka kelimesinin Arapçadaki anlamı ağacı kurutan sarmaşık anlamına gelmektedir.
Farsça aşk ne?
Fars edebiyatında aşkın etkileri yoğun olarak görülmektedir. Şiirlerde sevgi ve aşk sözcüğü yoğun olarak kullanılmıştır. Farsça aşk sözcüğü “Eşgh”olarak okunmaktadır.Aşk olup olmadığını nasıl anlarız?
Uykusuzluk, kalp çarpıntısı, iştahsızlık, ağlama ya da gülme nöbetleri, el terlemesi, baş dönmesi, aşkın fiziksel göstergeleridir. Sürekli yanında olma isteği, bitmeyen özlem, kıskançlık, başkasıyla paylaşamama gibi olgular da aşkın ruhsal belirtileridir.Bu sonuçlara göre, âşık olmak saniyenin beşte biri kadar kısa bir süre içerisinde gerçekleşiyor ve bu esnada beyinde 12 ayrı bölge uyarılıyor. Bu uyarılan bölgeler insanda “öforik” duygular oluşturan “dopamin, oksitosin, adrenalin” ve “vasopressin” gibi hormonların salımına sebep oluyor.