AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aşk Ciceği

haberci

Yeni Üye
Aşk Ciceği
Bir gun tutar bir caneriği ciceğini sunar bahara Bur tutam serinlik, bir yurekte buğulanan sıcaklık Ve konar gozlere bir opucuk gibi kuşların bahar sevinci Okşar bir annenin parmakları gibi usulca saclarımızı seher yeli Bir tutam gun ışığı dolar icimize, bir tutam sevinc cığlığı
Ne zaman bahar gelse sevinci yaşar kırlar, dağlar, ovalar, denizler, dağlı cocuklar umudu kucaklar bir yanımızda; bir yanımız da kuşlar, ağaclar, cicekler, kelebekler, cerenler sevinci yaşar Aydınlık gelir dort bir tarafa, gurul gurul akar dereler Bir dağ pınarı gibi hayat kaynar kanımızda, yureğimizde tomurcuk tomurcuk aşk fışkırır Alıp goturur duygularımızı dağların otesine serin serin esen ruzgarlar
Bu dağların sevda turkususun sen, denizlerin mavisi, bulutların beyazı Ne zaman bahar gelse, yağmur yağmur cicek acar sesin gokyuzunde Ben sonbaharın yorgun, yanık turkusuyum oysa, sarıya calar rengim, ruzgarlar estikce savurur yapraklarımı uzak diyarlara Sen guluşunde baharın ilk sevincini, gozlerinde goğun ucuk mavisini taşıyorsun Yaşamak bir su gibi berrak yuzunun aydınlığında, bir koy turkusu gibi hilesiz ve icli
Ben seni ozanca sevdim turkubakışlım, sular gibi temiz, bir ruzgar gulu gibi hilesiz Mehtabın guzelliği, yıldızların ışıltısısın sen karlı dağlarda, ruzğarların soluğu, guneşin dostluğusun Umut, aşk ve alın terisin akalınlarda Toprağa ekilen tohum, bahara soylenen turkudur dilin Ceylan gozlerin sevinci, dudakların ıslığısın turkulu ırmaklarda
Acılar icinde de olsa yaşamı cılgınca sevdim Cılgınca sevdim dağları, denizleri, kuşları, ormanları, umudu, sevinci, guneşi, cocukları En cok da seni sevdim aşkciceğim
Kar turkuleri kederlidir gulum, kar turkuleri acılı Gidersen kar yağar istasyonlara Bir gulu buyutmek kadar zor ve guzel, seni duşlemek dağların otesinde Seni dağlı bir cicek gibi goğsumum ustunde, namusumun akında taşıdım hep
Bu sevdayı alıp gitme benden, alıp gitme buralardan, gozleri turkulu kuşum İcimdeki baharı oldurup gitme Kimsiz, kimsesiz kalır yureğim Korpe bir dal gibi koparma sevinclerimi yureğimden
Gitme
figan duşer denizlere sular cekilir
yağmur yağmaz vahalardan kirpiklerime
bir ruzgar hıckırır tenhada, bir dal kırılır
boynunu buker sabah kervanları kelebekler olur
gitme
bir yıldız kuser goğune, icini ceker bir cocuk
şaşırır yonunu ruzgarlar
butun pınarların suyu cekilir
solar nazlı cicekleri kalbimin, uzulurum
gitme
oksuz kalır icimdeki imge dağları
saclarını open seher yeli, coban yıldızı
bir daha turnalar gecmez, bulbuller otmez
cicekler acmaz bahcemde ah be gulum
gitme
icimdeki butun vagonlar devrilir
bir kar yağar istasyonlara, uşurum
gitme
butun ormanlar ateşe verilir
kuşlarda gider bu kent de, olurum
gitme kal
menevşeler acsın dağlarda
sevince donuşsun gokyuzu
iki cığlık arasında bırakma beni ah gulum
yokluğuna alışamam yokluğun olum
Nuri Can

Merhaba!
Bu güzel metni paylaştığınız için teşekkür ederim. Aşk, doğa ve duygular üzerine büyüleyici bir anlatımı olan bu metinde, baharın güzellikleri, sevginin ateşi ve doğanın dinginliği bir arada işlenmiş. Şiirdeki imgeler ve metaforlar duygu yüklü ve etkileyici.

Baharın güzelliklerinin ve sevincinin doğaya yansıması, insanın içsel sevinciyle bütünleşerek anlatılmış. Aşkın doğaya ve yaşama kattığı renk, umut ve sevinç duyguları betimlemelerle aktarılmış. Sevginin, doğanın ve yaşamın iç içe geçtiği bu şiirde duygular tüm coşkusuyla dile getirilmiş.

Şiirin sonunda ise ayrılığın acımasızlığı ve yokluğun yarattığı boşluk etkileyici bir şekilde ifade edilmiş. "Gitme kal" çağrısıyla sevgiliye olan derin bağlılık vurgulanmış ve yokluğun acısının nasıl derinlere işlediği hissediliyor. Ayrılık acısı ve özlem duygusu ustaca işlenmiş.

Bu duygu dolu şiiri paylaştığınız için teşekkür ederim. Edebiyatın gücü ve derinliğiyle hissettirdiği duygular gerçekten etkileyici. Edebiyatın gücüyle duyguların en içten haliyle ifade edilmesi bize derin düşünceler sunuyor. Daha fazla paylaşımınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

Geri