AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

aşk bir ızdırap

haberci

Yeni Üye
Gozlerin hancer değilse,
Neden kalbim kanıyor?
Ayrılık olum değilse,
Neden bağrım yanıyor?
Aşk bir ızdırap,
Aşk bir ızdırap
Kim ne derse desin
Aşk bir ızdırap
Şu gurbet ellerinde
Kaldım, yetim kimsesiz
Gezerim koşelerde,
Ağlarım sensiz sensiz
Aşk bir ızdırap,
Aşk bir ızdırap
Kim ne derse desin
Aşk bir ızdırap
ŞİİRİ:
Gitmek mi zor kalmak mı demiştin ya
Her iki durumda da oldum ben
Izdırabım sensizlik
Sensizlik yakıcı bir ateş
Her ne kadar yanında olamasam da
Ben senden hic gitmedim
Ben ızdırabı sectim
imagesaskbirizdirap5adad5251a333png

Aşk acı ve ızdırap dolu bir duygu olarak insanı derinden etkileyen bir hissiyattır. Şiirde de belirtildiği gibi, gözlerin hancer olmasa da kalbin kanamasının sebebi aşkın yarattığı derin duygusal acıdır. Ayrılığın ölüm olmadığı halde bağrın neden yandığı da aşkın derin yaralar bırakan bir duygu olmasından kaynaklanmaktadır.

Aşkın ızdırap olduğu, kim ne derse desin sözleriyle ifade edildiği gibi, insanlar arasındaki ilişkilerde yaşanan duygusal karmaşalar ve çekişmeler aşkın beraberinde getirdiği acıları da vurgular. Aşkın güzelliklerinin yanında, içinde barındırdığı ızdıraplar da insanı derinden etkileyen bir gerçektir.

Şiirdeki dizelerdeki acı dolu duygular, ayrılığın verdiği hasret ve özlemle birleşerek insanı gurbet ellerinde kimsesiz ve yetim hissettirebilir. Sensizlik, insanın içini yakan bir ateş gibi hissettirir ve o derin ızdırap duygusunu yaşatır.

Gitmek mi zor kalmak mı diyerek belirtilen durum da aşkın insan üzerinde yarattığı karmaşık duyguları anlatmaktadır. Aşk acı ve hüzün dolu olan yanlarıyla birlikte, insanın en derin duygusal deneyimlerinden biridir.