AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Asit yagmurlari hangilerini olumsuz etkiler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Asit yağmurları hangilerini olumsuz etkiler?​

Havadaki sülfatın solunum yoluyla vücuda girmesi ile astım, bronşit, kanser gibi hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Asit yağmurlarının; akarsulara ve göllere düşmesi ile suda bulunan asidik denge bozularak balıkların etkilenmesine neden olur ve besin zinciri yoluyla da insanları etkiler.

Asit yağmurlarının insanlar üzerindeki etkileri nelerdir?​

1- Göllere ve akarsulara düşen asit yağmurları, sudaki asit dengesini bozar ve balıkları etkiler. Balıkların bu durumdan etkilenmesi besin zinciri yoluyla bizleri de etkilemektedir. 2- Havada bulunan sülfat solunum yoluyla alınmakta ve bronşit, astım, kanser gibi çeşitli hastalıklara neden olmaktadır.
Asit yağmurlarının etkilerini azaltmak için çözüm öneriniz nelerdir?
Orman yangınları engellenmeli, yeşil alanlar yaygınlaştırılmalıdır. Şehir içi ulaşımlarda özel araçların yerine toplu taşıma araçları kullanılmalıdır. Havayı olduğundan fazla kirleten kaçak kömür kullanımının önüne geçilmelidir. Endüstriyel tesislerinin bacalarına filtre takılmalıdır.
Asit yağmurları hangi hastalıklara yol açar?
Kimyasal maddeler ile karışmış havanın solunmasının başta akciğer olmak üzere tüm sistemlerde olumsuz değişikliklere yol açabileceğine işaret eden Dr. Seha Akduman, “Astım, KOAH, akciğer kanseri gibi kronik akciğer hastaları, hamileler ve çocuklar zayıf bağışıklık sistemleri nedeni ile daha fazla risk altındadır.

Asit yağmurlarının canlılara ve yaşam üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir?​

Asit yağmuru,balıkların zarar görmesine ve ölmesine,biyolojik çeşitliliğin azalmasına,su kaynaklarına akarken toprakta bulunan ağır metallerin (örneğin alüminyumun) göllere ve akarsulara karışmasına sebep olur. Hem artan asitlik hem de artan ağır metal konsantrasyonu su canlılarında doğrudan zehir etkisi yapar.

Asit yağmurları doğaya ve canlılara olumsuz etkileri nelerdir?​

Sonuç olarak asit yağmurları, toprak ve su özelliklerinin bozulmasına, dünyanın oksijen deposu ormanların yok olmasına, nehirlerde ve göllerde canlı yaşamının sona ermesine, sanatsal yapıların zarar görmesine, insan sağlığının olumsuz yönde etkilenmesine ve kısaca doğal dengenin bozulmasına neden olmaktadır.
Asit yağmurlarının toprak kimyasına etkileri nelerdir?
Asitli yağmurlar ise bu elementleri aşağıya yani derine doğru batmasında büyük etkileri olan yağmurlardır. Bitkilerin gelişmemesi, kuruması sırf bu sebeple olmaktadır. Yani Magnezyum ve Kalsiyum vitaminini alamayan bitkiler ve ağaçlar kurumak zorunda kalmaktadırlar.
Asit yağmurlarından korunmak için neler yapılmalı?
* Yağmur suları kullanılmamalı. Su birikintilerinden faydalanmamalı. * Çevrede yetişen sebze ve meyveler iyice temizlemeden yenmemeli. * Kanserojen etki göstereceğinden deniz mahsullerinden uzak durmalı.

Asit yağmurları içme suyu kaynaklarına karışabilir mi?​

Soru: Asit yağmurları, içme suyu kaynaklarına karışabilir. Doğru mu, Yanlış mı? Cevap: Doğru.

Yağmur canlılara olumsuz etkisi ne olabilir?​

* Çok yağması durumunda bazı tarla bitkilerinin gelişmesini engellemekte ve hatta çürümelerine bile yol açabilmektedir. İncir bitkisinin hasadını fazla yağmur yağması engelleyebilmektedir. * Kışın yağmur yağması sonucu biriken suların buzlanması da insan hayatını olumsuz etkiler.
Asit Yağmurları Nasıl Oluşur 10 sınıf?
Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen isimdir. Atmosfere yayılan kükürt dioksit azot dioksit ve karbondioksit gazlarının kimyasal dönüşümlerden geçtikten sonra bulutlardaki su damlacıkları tarafından emilmesi ile oluşur.
Asit yağmurlarının etkileri nelerdir proje?
Asit Yağmurlarının Etkileri Genel Olarak Şunlardır;
 
Geri
Üst