- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Asistan Hekim hangi kanuna tabi?
YÖK kadrosundaki asistanlar 657 sayılı yasaya bağlı değildirler, bu nedenle direk olarak devlet memuru olarak değerlendirilemezler. YÖK kadrosundaki asistanlar 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’na tabidir. Tüm özlük hakları 2547 çerçevesinde şekillenmiştir.Asistan hekim nasıl olunur?
Cerrahi asistan olmak için şu eğitim süreçlerini tamamlamak gerekmektedir;- İlgili üniversitelerin lisans derecesinde, toplam 6 yıllık eğitim veren tıp fakültelerinden mezun olmak,
- Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) girmek,
- Cerrahi alandaki bölümlerden birini seçip, bu alanda yapılan sınavda başarı göstermek.
Doktor asistanı ne demek?
Doktor Asistanı; özel polikliniklerde, hastanelerde ya da diğer sağlık kuruluşlarında çalışan, hem hastalara hem de doktorlara çeşitli konularda destek sağlayan personeldir. Doktor asistanı bir asistan doktor değildir.
Asistan doktorlar kaç saat çalışır?
9 saatlik mesai sonrası 15 saat nöbet tutan bir asistan hekim, ertesi gün herhangi bir şekilde dinlenmeden 9 saat daha çalışmakta, böylelikle kesintisiz sağlık hizmeti verdiği süre 33 saate ulaşmaktadır.Hastanede asistan nasıl olunur?
Sağlık Meslek Liselerinin Tıbbi Sekreterlik Bölümü’nde ve Anadolu Ticaret Meslek Liselerinin Tıp Sekreterliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler bu eğitim alabilir. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimler sonunda doktor asistanı olabilirler.Asistan doktor kime denir?
Doktor Asistanı; özel polikliniklerde, hastanelerde ya da diğer sağlık kuruluşlarında çalışan, hem hastalara hem de doktorlara çeşitli konularda destek sağlayan personeldir.
Asistanlar, altı yıllık tıp eğitiminden sonra 3 bin 348 eğitim biriminde, 3 – 5 yıl süren uzmanlık eğitimi almaya devam ediyor.
Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.