- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 240.975
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Aşırı stres nelere sebep olur?
Yaşantı içerisinde pek çok faktör stres kaynağı olabilir. İş, okul, ev değişikliği, üniversiteye başlamak, okulu bitirmek, terfi gibi yaşam olaylarından sevilen kişinin kaybı, hastalık, doğal afetler, kaza gibi travmatik olaylara kadar pek çok etken, stres kaynağı olabilir.Aşırı stres öldürür mü?
İngiltere’de 10 yıl boyunca 1 milyon kadın üzerinde yapılan bir araştırma, genel kanının aksine mutsuzluk ve stresin ölüm riskini artırmadığını ortaya koydu. Daha önceki araştırmalara göre mutsuzluğun insan sağlığını, özellikle kalbi olumsuz etkilediği ya da kansere neden olduğu düşünülüyordu.
Aşırı stres nasıl geçer?
Stresinizle Başa Çıkmak İçin İpuçları…
- Beslenmenizi kontrol altında tutun.
- Her şeye ‘Evet’ diyemezsiniz.
- Sigarayı bırakın.
- Düzenli egzersiz yapın.
- Her gün mutlaka dinlenmek için kendinize zaman ayırın.
- Denetim altında tutabileceğiniz ve yapabileceğiniz sorumluluklarınızı bilin.
- Stres nedenlerinizi azaltmaya çalışın.
Stresten insan ölür mü?
Kronik stresle; kan basıncında artma, immün sistemde bozulma, doğurganlıkta sorunlar, kalp hastalıkları ve bağırsak sorunları gelişebilir. Akut stres tekrar tekrar yaşanırsa ya da stres kronikleşirse damarlarda hasara yol açabilir. Bu durumsa hipertansiyon, kalp krizi veya felç riskini artırır.Stresin yol açtığı en ciddi hastalık nedir?
Kronik stresin en tehlikeli tarafı kişilerin bu duruma alışmasıdır. Bunun sonucunda bu problem göz ardı edilir ve eğer tedavi edilmezse kişilerde intihar, kalp krizi, felç hatta bazen kanser gibi ciddi sorunlara sebep olabilir.
Çok stresliyim ne yapmam lazım?
Beslenmenize dikkat edin, özellikle direncin düştüğü sonbahar ,kış gibi mevsimlerde beden direncinin düşmesiyle stres daha çok artabilir. Düzenli beslenme ve fiziksel egzersizleri ihmal etmeyin. Tabiki en önemlisi nefes almayı unutmayın, gün içinde nefes alışverişinize dikkat edin.
Üzüntüyle Başa Çıkmanın 9 Etkili Yolu
- İçinizden ağlamak geliyorsa ağlayın, kendinizi tutmayın.
- Üzüntünüz konusunda kendinizi yargılamayın.
- 3. Yardım istemekten çekinmeyin.
- Yakınlarınızın neler yaşadığınızı öğrenmesi için sosyal medyayı kullanın.
- Görselleştirme egzersizlerini deneyin.
Stresli bir insan ne yapmalı?
Uyku ve yeme-içme düzeninize özen göstermeye çalışın, sağlığınıza dikkat edin, spor ya da fiziksel hareket gerginlikleri kolay atlatmanıza yardımcı olabilir. Yaşadığınız gerginliği denetleyebilmek için derin nefes ve gevşeme teknikleri öğrenin.
Stres kendi kendine geçer mi?
Kendi başınıza üstesinden gelemediğiniz stres yönetimi için mutlaka bir uzman desteğine başvurun. Unutmayın! Gerçek anlamda bazı istenmeyen durumları değiştirmeden, yaşamınızı etkisi altına alan stres faktörü de değişmeyecektir!