AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asiri sinir hangi doktor bakar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aşırı sinir hangi doktor bakar?​

Nöroloji, sinir sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenen bir tıp dalıdır. Eğer hasta beyin ya da sinir sistemiyle bağlantılı sorunlar yaşıyorsa bir nöroloğa yönlendirilir.

Sinir krizi geçiren hangi doktora gidilir?​

Nöroloji bölümü, beyni ve sinir sisteminin neden olduğu hastalıkları inceler. İşte nöroloji bölümünün baktığı hastalıklar… Çoğu insan hastalandığında, doktora gitmek için öncesinde hastalığının hangi bölümün baktığını araştırır. Nöroloji de bunların arasında yer alıyor.
Ayak ve bacak şişmesi için hangi bölüme gidilir?
Ayaklarda şişme olduğunda doktora gösterilmeli mi sorusunu Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne gidilmeli.

Check up yaptırmak için hangi doktora gidilir?​

Check-up nasıl ve niçin yapılır? Her check-up’ta kan basıncı, kalp ve solunum hızı, ateş, genel görünüm gibi hayati bulgulara bakılır; daha sonra kardiyoloji, göğüs hastalıkları, kulak burun boğaz, nöroloji, dermatoloji, kadın doğum, üroloji, iç hastalıkları muayeneleri yapılır.

Çok çabuk sinirleniyorum ne yapmalıyım?​

Öte yandan “sinirlenmek istemiyorum, ne yapmalıyım?” sorusuna yanıt arayanlar için; rahatlama ve farkındalık oluşturma, sorun oluşturmak yerine sorun çözme, sakin ve soğukkanlılıkla iletişim kurabilme, sosyal çevrenin değiştirilmesi, gerektiğinde nefes egzersizleri, nefsin terbiye edilmesi ya da öfkeyi unutturacak …
Yorgunluk ve halsizlik için hangi doktora gidilmeli?
Peki halsizlik için hangi doktora gidilir? Mevcut hastalığınızdan kaynaklı olan ya da mevsimsel dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan halsizlik durumlarında başvurmanız gereken bölüm Enfeksiyon Hastalıkları bölümüdür.

Sinir kriz geçiren insana ne yapılır?​

Bunun için; düzenli uyumak, dengeli beslenmek, aktivitelerde bulunmak, kendine tatil vermek, masaj, meditasyon, egzersiz ve sevilen kişilerle sohbet ederek gerekirse dertleşmek hem rahatlamak hem de stres için oldukça etkili bir baş etme imkanı yaratacaktır.

Sinir ve öfke kontrolü için hangi doktora gidilir?​

Öfke kontrolü bozukluğu yaşayan bireyler, bu alanda eğitim gören ve uzmanlığını eline alan psikologlara gitmelidirler.
Bacak şişmesi için hangi bölüme gidilir?
Bacak ağrıları özellikle kaval kemiğinin ön bölgesinde meydana gelen şişlik, kızarıklık gibi cilt hastalıkları ile birleşiyorsa genel dahiliye bölümüne gidilmelidir. Ayaklarda / bacaklarda kızarıklık şişlik, ağrı için enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidilir.

Bacaklarda şişkinlik ödem neden olur?​

Kas, tendon yırtılması veya eklem iltihabı gibi nedenler bacakta iltihaplanmaya bağlı şişlik oluşturabilir. Kalbin kanı pompalama fonksiyonunu tam olarak yerine getiremediği bu rahatsızlık vücutta, başta bacaklarda olmak üzere, ödem oluşumuna neden olur.

Check up yaptırmak için nereden randevu alınır?​

“Aile hekiminden randevu alınacak” “Aile hekimlerimiz tarafından verilen bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız internetten veya 182 numaralı çağrı merkezimizi arayarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden randevu alarak ücretsiz olarak bu programdan istifade edebileceklerdir.
Check up nelere bakar?
Check Up Programları Sağlık sorunu olmayan bir kişinin, olası hastalıklarının erken dönemde tespit edilmesini ve bunlara karşı önlem alınmasını amaçlayan; yaş, cinsiyet, kalıtsal (genetik) yapı ve çevresel faktörler dikkate alınarak yapılan sağlık taramasına check up denir.
 
Geri
Üst