Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aşırı Pratik Şipşak Hazırlayabileceğiniz Mini Bazlama

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Aşırı Pratik Şipşak Hazırlayabileceğiniz Küçük Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin)

Aşırı Pratik Şipşak Hazırlayabileceğiniz Küçük Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık suyumuzu alalım ve mayayı ekleyip karıştırarak eritelim.
Maya eriyince denetimli un ve tuz ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Oda sıcaklığında 1 saat mayalandıralım.
Portakal büyüklüğünde modüllere ayırıp merdane yardımıyla açalım ve fotoğrafta gösterilen üzere bıçakla keselim ve teflon tavada orta ateşte artlı önlü pişirelim.
Yiyeceğiniz kadarını bu halde hazırlayıp pişirin.
Kalan hamuru dolaba kaldırabilirsiniz dilerseniz hamuru birebir bu halde hazırlayıp kızgın yağda da kızartabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Aşırı Pratik Şipşak Hazırlayabileceğiniz Küçük Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst