SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Aşırı Lezzetli Çilekli Krema Dilimleri Tanımı İçin Malzemeler
1 paket hazır milföy hamuru
1 adet yumurta üzeri için
Vanilya kreması için gerekenler;
1 paket hazır vanilya tozu
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı şeker
250 ml sıvı krema
140 ml soğuk süt
6-7 adet çilek
Süslemek için;
250 ml sıvı krema
1 paket krem sertleştirici
Aşırı Lezzetli Çilekli Krema Dilimleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Milföy hamurunu açıyoruz kare halinde kesiyoruz.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıdımızı seriyoruz.
Kesmiş olduğumuz kare formundaki hamurumuzu tepsiye koyuyoruz üzerine tekrardan bir tane daha koyuyoruz.
İki kat olacak halde hepsini dizdikten sora üzerlerine yumurtayı çırpıp sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180° yaklaşık 15dk kadar pişiriyoruz ( üzerleri kızarana kadar).
Kızarmış olan hamurlarımızı fırından alıyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz.
Sıcaklığı geçtiğinde ortadan kesiyoruz.
O sırada vanilya kremamızı hazırlıyoruz.
Boş bir kaseye süt ve sıvı kremamızı ekliyoruz.
İçerisine tüm gereçleri ek edip çırpıyoruz.
Çileklerimizi yıkayıp küçük parçacıklara doğruyoruz biraz şeker ile karıştırıyoruz.
Hamurlarımızın içerisine çileklerimizi koyuyoruz sonra vanilya kremamızı sıkma poşeti ile üzerlerine sıkıyoruz ve öteki hamurumuzla üzerini kapatıyoruz.
Hepsini yaptıktan sonra sade sıvı kremamızla süslüyoruz.
Çok lezzetli ve çok kolay bir tanım kesinlikle herkese tavsiye ediyorum
Afiyet olsun .
Aşırı Lezzetli Çilekli Krema Dilimleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket hazır milföy hamuru
1 adet yumurta üzeri için
Vanilya kreması için gerekenler;
1 paket hazır vanilya tozu
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı şeker
250 ml sıvı krema
140 ml soğuk süt
6-7 adet çilek
Süslemek için;
250 ml sıvı krema
1 paket krem sertleştirici
Aşırı Lezzetli Çilekli Krema Dilimleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Milföy hamurunu açıyoruz kare halinde kesiyoruz.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıdımızı seriyoruz.
Kesmiş olduğumuz kare formundaki hamurumuzu tepsiye koyuyoruz üzerine tekrardan bir tane daha koyuyoruz.
İki kat olacak halde hepsini dizdikten sora üzerlerine yumurtayı çırpıp sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180° yaklaşık 15dk kadar pişiriyoruz ( üzerleri kızarana kadar).
Kızarmış olan hamurlarımızı fırından alıyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz.
Sıcaklığı geçtiğinde ortadan kesiyoruz.
O sırada vanilya kremamızı hazırlıyoruz.
Boş bir kaseye süt ve sıvı kremamızı ekliyoruz.
İçerisine tüm gereçleri ek edip çırpıyoruz.
Çileklerimizi yıkayıp küçük parçacıklara doğruyoruz biraz şeker ile karıştırıyoruz.
Hamurlarımızın içerisine çileklerimizi koyuyoruz sonra vanilya kremamızı sıkma poşeti ile üzerlerine sıkıyoruz ve öteki hamurumuzla üzerini kapatıyoruz.
Hepsini yaptıktan sonra sade sıvı kremamızla süslüyoruz.
Çok lezzetli ve çok kolay bir tanım kesinlikle herkese tavsiye ediyorum
Afiyet olsun .
Aşırı Lezzetli Çilekli Krema Dilimleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı