AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Asiri gegirme nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aşırı geğirme nasıl geçer?​

Nane çayı mide gazına en etkili çözümdür. Sindirim sistemine doğrudan etki eden nane çayının yanı sıra anason çayı da mide gazını hafifletir. Ayrıca rezene ve papatya çayı da mideye çok iyi gelir. Sağlığa pek çok yararı olduğu bilinen zencefil mide gazına en iyi gelen bitkiler arasında yer alır.
Mide kanaması sonucu ne olur?
Bu yüzden bazı kişilerde kanama hızı ve kan kaybı miktarı, kişide bulunan başka hastalıkların varlığı ile değişiklik sergileyebilir. Mide kanamasının en yaygın belirtileri; yorgunluk, baş dönmesi, kansızlık, mide yanması, karın ağrısı, bayılma ve şoktur.

Mide kanaması da ağızdan kan gelir mi?​

Hastalar tarafından bilinmesini istediğim iki önemli nokta var. Birincisi, üst sindirim sitemi kanamalarının büyük çoğunluğunda ağızdan kırmızı kan gelmez. Midenin asidi ile karşılaşan kan anında kahverengi olur. Yani midesi kanayan hasta kahverengi kusar.
Mide üşütmesine hangi ilaç iyi gelir?
Mide üşütmesine ne iyi gelir: Mide üşütmesini geçiren gıdalar
Geğirme, reflü ve fonksiyonel hazımsızlıkta sık görülmekle birlikte tek başına bir şikayet olarak da görülebilen bir fonksiyonel gastrointestinal sistem hastalığıdır.”
Midede sürekli geğirme neden olur?
Hava yutma da sürekli geğirme meydana gelmektedir. Sürekli geğirme şikayeti yaşıyorsanız sürekli olarak hava yutuyor olabilirsiniz. Özellikle yemek yerken hızlı yemek yiyorsanız hava yutma gibi problemler yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda geğirmeyi tetiklemektedir.

Mide kanaması olduğu nasıl anlaşılır?​

Akut mide kanamasının erken belirtileri ise kırmızı kan kusması, dışkıda kan görülmesi, siyah ya da katran şeklinde dışkılama, kahve telvesi görünümünde kan kusmak olarak görülür. Bu kanamanın sonucu olarak kan kaybı da meydana gelir.
Mideden gelen kan nedir?
Mide kanaması çoğunlukla dış etkenlerden kaynaklanan, yemek borusu ile midenin birleştiği noktada ya da mide iç duvarında oluşan yaralardan kaynaklanır. Örneğin tümör ya da ülsere bağlı olarak mide mukozasında oluşan inflamasyon, midede sızıntı şeklinde kanamaya yol açar.
 
Geri
Üst