AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asilamadan kac gun sonra bebek rahme yerlesir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.195
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Aşılamadan kaç gün sonra bebek rahme yerleşir?​

Aşılama tedavisi tüp bebek tedavisinden farklıdır. Aşılama tedavisinde yumurta ile sperm kadının kendi fallop tüplerinin içinde döllenirler ve döllenmiş yumurta olan embriyo döllenmeden sonraki 5-6 gün içerisinde rahim duvarına tutunur.

Aşılama ile hamile kalma şansı nedir?​

Hapla yumurta gelişimi sağlandıktan sonra aşılama tedavisi yaptıranlarda %8 Doğal gebe kalabilme şansı da yaklaşık bu oranlardadır. İğne ile yumurta gelişimi sağlandıktan sonra aşılama yaptıranlar için % 15-18 gebelik şansı vardır.

Tüp bebek ve aşılama arasında ne fark var?​

Tüp bebek ve aşılama arasında ne fark var?
Temel fark, aşılamada döllenmenin dahili olarak gerçekleşmesidir. Yani sperm doğrudan kadının rahmine enjekte edilir. Yani döllenme başarılı olursa embriyo oraya da yerleştirilmiş olur. Tüp bebek ile döllenme bir laboratuarda dışarıdan veya rahim dışında gerçekleşir.

Bebek rahme yerleşirken neler olur?​

Bebeğin rahime yerleşmesi ile birlikte annede bazı lekelenme ya da kramplar meydana gelebilmektedir. Bu durum yerleşme kanaması ismi ile de anılır. Yumurtanın döllenmesinin ardından en erken 6 en geç 12 gün içerisinde bu tarz lekelenmeler bazı kadınlarda görülebilmektedir.

Ilk asilama tutmazsa ne yapılır?​

Aşılama işlemi 3 kereye kadar denenebilir. 3 kere de tutmazsa tüp bebek önerilir. Bebek sahibi olamayan kadınlarda önce yumurtalıklar ilaçla uyarılıyor. Aşılamada ise ‘seçilen’ spermler rahim boşluğuna aktarılıyor. Bu yöntem de birkaç kez denenmesine rağmen tutmamışsa tüp bebek öneriliyor.

Aşılamadan sonra kaç gün dinlenmek gerekir?​

Aşılamadan sonra kaç gün dinlenmek gerekir?
Hazırlanan bu spermler ince bir kateter yardımı ile rahim ağzından geçilerek rahimin içine yavaş yavaş verilir. Aşılama işlemi muayenehane şartlarında yapılan ağrısız, acısız ve kolay bir işlemdir. Aşılamadan sonra hasta 30dk yatarak dinlenir ve normal günlük hayatına döner.
Aşılama için yumurta kaç cm olmalı?​
Aşılama, kadında haplar ya da düşük dozda iğnelerle yumurta gelişiminin uyarılması neticesi oluşan 1-3 folikülün (yumurta içeren kesecikler) belli boyutlara geldiğinde (17-20 mm) çatlatma iğnesi verilerek olgunlaştırılması, tam çatlama zamanında laboratuarda yıkanmış ve hazırlanmış spermin en iyi haliyle rahime …
Aşılama tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?​
Sorun erkek kısırlığı dahi olsa yumurtalıkların uyarılması önerilmektedir. Yumurtalıklar hap (Serophene, Gonaphene, Klomid, Klomen) veya gonadotropin (Gonal-F, Puregon, Menogon, Menopur, Fostimon, Merional) adı verilen iğneler ile uyarılabilir.

Bebek rahme yerleşirken ağrı olur mu?​

Bebek rahme yerleşirken ağrı olur mu?
Hamileliğin en başında hissedilen bu belirtiler size hamile olduğunuz hakkında ipuçları veriyor olabilir. Fetusun rahme yerleşirken meydana getirdiği bu ağrılar hafif kasılma ve kramp şeklinde kendini hissettirebilir.
 
Aşılamadan sonra bebeğin rahme yerleşmesi genellikle döllenmeden sonraki 5-6 gün içerisinde gerçekleşir. Yumurta ile sperm kadının fallop tüplerinde döllenir ve embriyo oluşur, bu embriyo daha sonra rahim duvarına tutunarak gebelik başlar.

Aşılama ile hamile kalma şansı, tedavi yöntemine göre farklılık gösterebilir. Hapla yumurta gelişimi sağlandıktan sonra aşılama tedavisi uygulananlarda %8 oranında doğal gebe kalabilme şansı bulunurken, iğne ile yumurta gelişimi sağlandıktan sonra bu oran %15-18'e kadar çıkabilir.

Tüp bebek ve aşılama arasındaki temel fark, aşılamada döllenmenin kadının kendi vücudunda gerçekleşmesi, yüksek oranda embriyo başarısına bağlı olarak. Tüp bebek ise laboratuarda döllenme yoluyla gerçekleştirilir.

Bebeğin rahime yerleşmesi sırasında bazı kadınlarda lekelenme ya da hafif kramplar görülebilir. Bu durum yerleşme kanaması olarak adlandırılır ve döllenmeden sonra 6-12 gün içerisinde meydana gelebilir.

Aşılamadan sonra dinlenme süresi genellikle 30 dakika ile sınırlıdır. İşlem sonrasında hasta dinlenir ve normal günlük aktivitelerine dönebilir.

Aşılamada yumurtaların belirli bir büyüklüğe ulaşması önemlidir. Genellikle 17-20 mm büyüklüğündeki foliküller çatlatma iğnesi verilerek olgunlaştırılır.

Aşılama tedavisinde kullanılan ilaçlar genellikle yumurtalıkların uyarılmasını sağlayan haplar veya iğneler olabilir. Bu ilaçlar yumurta gelişimini teşvik ederek tedavi sürecine katkıda bulunurlar.

Bebek rahme yerleşirken hafif ağrılar veya kramp benzeri hisler olabilir. Bu durum, bebeğin rahme yerleşimi sırasında oluşan doğal bir süreç olarak karşımıza çıkabilir.
 
Geri
Üst