AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asilama neden tutmaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aşılama neden tutmaz?​

En başta gelen faktör yaş. Yaş ilerledikçe tedavi başarısı düşüyor. Hemen ardından kadındaki problemler, özellikle kanal tıkanıklığı ve yumurta kalitesindeki sorunlar geliyor. Spermin değerlerindeki bozukluk da arttıkça tedavi başarısı düşüyor.

Aşılamanın fiyatı ne kadar?​

Aşılamanın fiyatı ne kadar?
Kliniğimizde aşılama fiyatları 2021 yılında ortalam 1000 ila 1500 TL arasında değişmektedir. Bu aşılama tedavisi fiyatı muayeneler, yumurta takibi, ve aşılama işlemini kapsamaktadır. Sperm yıkama ve aşılama kateteri ise ek ücrete tabidir.

Asilamada kac yumurta Gelismeli?​

Aşılama, çoğu zaman bayanın hafif yumurtalık uyarılması (hap veya günlük iğne) ile birlikte yapılır. Amaç, döllenme ortamı olan fallop tüpleri (kanal) içinde, 1-2 yumurta ve “iyi kaliteli, yıkanmış” spermi “buluşturarak” gebelik şansını arttırmaktır.

Aşılama tutmazsa ne yapılır?​

Aşılama tutmazsa ne yapılır?
Aşılama tedavisi uygun hastalarda 3-6 kez denenebilir. Ancak bu denemelere rağmen sonuç alınamazsa artık bir sonraki basamağa yani tüp bebek tedavisine geçmek gerekir.
Aşılamanın tutup tutmadığı nasıl anlaşılır?​
Kadında aşılama sonrasındaki gebelik belirtileri şunlardır; Göğüslerde ağrı ve büyüme. Göğüs uçlarında aşırı hassasiyet. Damarlarda belirginleşmeler.

Aşılamada hamilelik şansı ne kadar?​

Aşılamada hamilelik şansı ne kadar?
Aşılama yönteminde istatistiksel olarak başarı şansı %10-15 arasında seyrediyor.

Devlet hastanelerinde aşılama ücretli mi?​

Devlet hastanelerinde de aşılama hizmeti alınabilir. Ancak sağlık sigortanızın türüne bağlı olarak ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini, aşılamanın yapılacağı hastane üzerinden öğrenmeniz daha doğru olacaktır.

Aşılamanın tuttuğu nasıl belli olur?​

Aşılamanın tuttuğu nasıl belli olur?
Aşılama işleminin uygulanmasından 2 ila 3 hafta sonra kadında gebelik durumunun oluştuğuna dair göğüslerde ağrı ve büyüme, göğüs uçlarında aşırı hassasiyet, damarlarda belirginleşmeler, dudaklarda kuruluk, kabızlık, hafif hissedilen bel ağrıları, kasıklarda ağrılar, sancılar gibi belirtilere rastlandıktan sonra yapılan …

Aşılamadan hemen sonra tuvalete gidilir mi?​

Aşılamadan sonra yarım saat yatarak istirahat edilmelidir. Dolayısı ile tuvalete çıkılmamalıdır.

Aşılama kaç kez denenmeli?​

Aşılama kaç kez denenmeli?
Aşılama başarısı her bir tedavi için %10-30 olup toplamda 2-3 kere aşılama yapıldıktan sonra tüp bebeğe geçilmesi tavsiye edilir. Fakat 6 kereye kadar da aşılama yapılabilir, gebelik elde etmek mümkündür.
Aşılamanın kaçıncı günü yerleşme kanaması olur?​
Aşılama tedavisinden 15 gün sonra görülen kanama ise gebelik ürünün rahme yerleşmesi nedeniyle oluşan implantasyon kanaması olarak kabul edilir.

Aşılamadan kaç gün sonra embriyo rahme yerleşir?​

Aşılamadan kaç gün sonra embriyo rahme yerleşir?
Aşılama tedavisinde yumurta ile sperm kadının kendi fallop tüplerinin içinde döllenirler ve döllenmiş yumurta olan embriyo döllenmeden sonraki 5-6 gün içerisinde rahim duvarına tutunur.
 
Aşılamanın neden tutmama sebeplerine değinmişsiniz. Evet, yaş, kadındaki problemler (kanal tıkanıklığı, yumurta kalitesi), ve spermin değerlerindeki bozukluklar aşılamanın başarısını etkileyen faktörler arasındadır. Bunun yanı sıra, aynı konuda aşılamanın fiyatı hakkında da bilgi vermişsiniz. 2021 yılında aşılama fiyatlarının klinikler arasında ortalama olarak 1000 ila 1500 TL arasında değiştiğini belirtmişsiniz. Bu fiyat muayeneler, yumurta takibi ve aşılama işlemi için geçerlidir. Ek olarak, sperm yıkama ve aşılama kateteri gibi ek hizmetler ek bir ücrete tabidir.

Aşılamanın tutma durumunu belirlemede belirtiler hakkında bilgi verirken, aşılamanın tutmadığı durumda neler yapılması gerektiğine ve aşılamanın tuttuğunun nasıl anlaşılacağına da değinmişsiniz. Ayrıca aşılama sonrası hamilelik şansı hakkında da bilgi vermişsiniz. Aşılama yönteminde istatistiksel olarak başarı şansının %10-15 arasında olduğunu ifade etmişsiniz.

Devlet hastanelerinde aşılamanın ücretli olup olmadığına dair sorunuza da yanıt vermişsiniz. Devlet hastanelerinde aşılama hizmeti alınabileceğini ancak ücretin sağlık sigortasının türüne göre değişebileceğini belirtmişsiniz.

Son olarak, aşılamadan hemen sonra tuvalete gidilip gidilmemesi gerektiği ve aşılamanın kaç kez denenmesi gerektiği konularına da açıklık getirmişsiniz. Aşılamanın deneme sayısı konusunda her bir tedavi için %10-30 başarı şansı olduğunu ve genellikle 2-3 kez aşılama denemesinden sonra tüp bebek tedavisine geçilmesi gerektiğini ifade etmişsiniz.

Verdiğiniz bilgilerle aşılama yöntemi hakkında geniş kapsamlı bir bilgi sunmuş oldunuz, teşekkür ederim.
 
Geri
Üst