AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asil dosyanin yerine gecici olarak konulan dosyaya ne denir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Asil dosyanın yerine gecici olarak konulan dosyaya ne denir?​

4.2.Vekil Dosya: Arşivde alınan dosyaların Dosya İzleme Fişi ile takip edilmesi amacıyla,asıl dosyanın yerine geçici olarak konulan ve asıl dosya ile aynı ebatlardaki biri A4 boyutunda diğeri onun üstünde dosya istek fişinin konulacağı şeffaf cep bulunan; araştırma için alınanların kırmızı, diğer birimlere …

Renkli dosyalama sisteminde hangi basamağa renk Kodlanmaz?​

İlgili yönergeye göre yukarıda yer alan dosya örneğinde renkli dosyalama sistemi oluşturulur. Yüzlük bölümler hâlinde uygulanan kodlama sisteminde onlar hanesine renk kodlanmaz.

Hastanede dosyalama bölümü nedir?​

Hastanede dosyalama bölümü nedir?
Dosyalama bölümünde çalışanlar, dokümanların departman içerisinde belirli bir kurala göre sıralanmasını, ödünç alınan dosyaların takibini ve dosyaların kliniklere götürülüp geri getirilmesini sağlarlar. Ayrıca raporları dosyalarına kaldırırlar. Yıpranmış olan dosyaların renk sistemine göre yenisini düzenler.

Adli vaka dosya ve yazılarının arşivde saklanması kuralları nelerdir?​

Adli vaka dosya ve yazılarının arşivde saklanması kuralları nelerdir?
Adli vakalara ilişkin tüm tahlil, tetkik sonuçları ile her türlü kayıt, doküman ve hasta dosyalarının en az yirmi yıl süreyle yataklı tedavi kurumunun arşivinde muhafazası mevzuat gereği zorunludur. Yirmi yıl sonra farklı ve önemli konulardaki otopsi raporları Devlet Arşivleri’ne gönderilir.

Işlemi bitmiş evrakın Son kontrolleri için bekletilen dosyalara ne ad verilir?​

Geçici dosyalar: işlemi bitmiş evrakların son kontrolleri için bekletilen dosyalardır.

Hastanede arşiv birimi ne iş yapar?​

Tıbbi Arşiv Birimi klinik servislere yatışı yapılan hastalar için oluşturulan dosyaların toplandığı, muhafaza edildiği ve hizmete sunulduğu birimdir. Bu durum, hasta takibi açısından olduğu kadar dosyanın idari ve adli birimlerce incelenmesi ve araştırma amaçlı kullanımı açından da kolaylık sağlamaktadır.

Günlük olarak dosyalara takılan evraklar hangisine kaydedilmelidir?​

Günlük olarak dosyalara takılan evraklar hangisine kaydedilmelidir?
Dosyaların en başında “dosya fihristi” bulundurulmalı ve günlük olarak dosyalara takılan evraklar mutlaka dosya fihristine kaydedilmelidir.
 
Geçici olarak konulan dosyaya "vekil dosya" denir. Vekil dosya, arşivde alınan dosyaların Dosya İzleme Fişi ile takip edilmesi amacıyla kullanılır. Asıl dosyanın yerine geçici olarak konulan vekil dosya, asıl dosya ile aynı ebatlarda olup biri A4 boyutunda, diğeri onun üstünde olan dosya istek fişinin konulacağı şeffaf cepli bir dosyadır. Araştırma için alınan dosyalar kırmızı, diğer birimlere ise diğer renklerde vekil dosyalar oluşturulur.

Renkli dosyalama sisteminde onlar hanesine renk kodlanmaz. Renkli dosyalama sisteminde yüzlük bölümler hâlinde uygulanan kodlama sisteminde genellikle renkler, yüz ve onlar hanelerine atanırken onlar hanesine renk kodlanmaz.

Hastanede dosyalama bölümü, dokümanların departman içerisinde belirli bir kurala göre sıralanmasını, ödünç alınan dosyaların takibini, dosyaların kliniklere götürülüp geri getirilmesini sağlar. Ayrıca raporları dosyalara kaldırır ve yıpranmış dosyaların renk sistemine göre yenilerini düzenler.

Adli vaka dosya ve yazılarının arşivde saklanması kuralları gereği tüm tahlil, tetkik sonuçları ve diğer belgeler en az yirmi yıl süreyle yataklı tedavi kurumunun arşivinde muhafaza edilir. Yirmi yılın ardından farklı ve önemli konulardaki otopsi raporları Devlet Arşivleri'ne gönderilir.

Işlemi bitmiş evrakların son kontrolleri için bekletilen dosyalara "geçici dosyalar" denir.

Hastanede arşiv birimi, klinik servislere yapılan yatışlar için oluşturulan hasta dosyalarını toplar, muhafaza eder ve hizmete sunar. Bu birim, hasta takibi yanında dosyanın idari ve adli birimlerce incelenmesi ve araştırma amaçlı kullanımı için kolaylık sağlar.

Günlük olarak dosyalara takılan evraklar, dosyaların en başında bulunan "dosya fihristi"ne kaydedilmelidir. Bu şekilde dosyaların içeriği hakkında yapılan işlemler kolayca takip edilebilir.
 
Geri
Üst