AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Asi deri altina yapilirsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aşı deri altına yapılırsa ne olur?​

3. Adjuvan içeren aşılar (DBT, DT, Td, HB, HA) kas içi yerine cilt altı yapılırsa; lokal irritasyon, granülom, steril apse, doku nekrozu, fibrozis oluşabilir. Bu aşılar derin kas dokusu içine yapılmalıdır.
Canlı aşı hangileri?
Canlı aşı örnekleri; sarı humma, rotavirus aşısı, BCG, oral polio aşısı (OPA), kızamık kızamıkçık kabakulak (KKK) ve suçiçeği aşılarıdır. Toksini olan mikroorganizmaların toksinlerinin yapısı değiştirilerek toksik özellikleri yok edilmiş, bağışıklık yanıtı oluşturacak özellikleri korunmuş halini içerir.
Iki aşı aynı anda yapılır mı?
Aşılamada iki doz arasında olması gereken en az sürelere mutlaka uyulmalıdır. Bırakılması gereken en az süreden önce yapılmış olan dozlar yapılmamış olarak kabul edilmelidir. Kural olarak 2 canlı aşı aynı günde yapılabilir. Aynı günde yapılmaması durumunda arada en az 4 hafta süre olmalıdır.

Aşı hangi kola yapılır?​

Aşı Uygulaması-1 o 18 yaş ve üzerindeki kişilere 0,5 ml olarak 90º açı ile kas içine (intramusküler) olarak uygulanır. o Aşı sonrası istenmeyen etki takibi yapılabilmesi için tercihen sol koldan uygulanması tercih edilir.
Hangi aşılar birlikte yapılmaz?
BCG, OPV, DBT, kızamık ve hepatit- B aşılarının aynı gün yapılmasında bir sakınca yoktur, ancak aşılar aynı enjektörde karıştırılmaz. Ayrı ayrı enjektörler ile farklı ekstremitelerden yapılır.
Verem aşısı izi olmazsa ne olur?
Verem aşısı yan etkileri Daha sonra da iz bırakarak iyileşir. Bu izin olması aşının büyük olasılıkla tuttuğunu gösterir. Aşı yerinde iz olmaması aşının tutmadığını göstermez, aşı izi olmasa da aşı tutmuş olabilir. Ancak bazen aşı yerinde iz olmaz.

Prevenar 13 canlı aşı mı?​

Bu bakteriler sinüs ve kulak enfeksiyonu dışında menenjit, sepsis, bakteriyemi ve zatürre gibi ölümcül olabilen hastalıklara neden olabilirler. Prevenar 13 aşısı vücudun bu hastalıklara karşı bağışıklık geliştirmesine yardımcı olan 13 farklı tipte pnömokok bakteri içerir ve ömür boyu koruma sağlar.
Hangi aşılar hangi yolla yapılır?
İntradermal (deri içi): BCG. İntramuskuler (kas içi): Difteri, tetanoz, boğmaca, Hib, Hepatit A ve B, influenza, kuduz. Subkutan (deri altı): İPV, kızamık, kızamıkçık, kabakulak (MMR), suçiçeği, meningokok.
Hangi aşılar beraber yapılabilir?
Kızamık (veya kızamık-kabakulak-kızamıkçık, MMR) ve suçiçeği gibi parenteral yolla uygulanan canlı aşılar aynı anda birlikte uygulanabilir. Eğer bu aşılar aynı anda uygulanmayacak ise, aşının biri uygulandıktan en az 4 hafta sonra diğer aşı uygulanmalıdır.

Aşı kolda nereye yapılır?​

İstenmeyen etki takibi yapılabilmesi için aşıyı tercihen sol koldan uygulayın.
Aşı nereye yapılır?
Aşı uygulanacak bölgenin temiz olması (eğer aşı uygu- lanacak yer temizse derinin silinmesine gerek yoktur). Kas içine yapılacak aşılar için, genellikle bir yaşından kü- çük çocuklarda uyluk anterolateral kısmı, bir yaşından büyük çocuklarda ise deltoid kas bölgesi seçilir (Şekil 1 ve 2).
Canlı aşılar kimlere yapılmaz?
Canlı aşılar, bağışıklık sistemi zayıflamış ya da baskılanmış kişilere uygulanmamalıdır. Ülkemizde kullanılan canlı aşılar BCG, OPA, KKK ve suçiçeği aşılarıdır. Ölü aşıların farklı türleri bulunmaktadır.
 
Geri
Üst